108

пенчо

преди 1 година

По света първото нещо което те питат ,е номера на здравната осигуровка или застраховка.Нямаш ли,си извън закона.А за неплащане на данъци се отива директно в затвора.Предполагам го знаете,може би!Никой не те кара да работиш-принуден си.

107

"Трудът краси ч

преди 1 година

а мързелът го грози"-лозунг от миналото,актуален и днес!!!Който е на зор-безработен и безпаричен,ще намери начин,а който го мързи да учи или работи,ще търси причини или мотиви!!!Преди 10.10.1989 г.,такива търтеи се наричаха лентяи,мързеливци или безделници,и се водеха на специален отчет в Народната милиция,Градският съвет или Бюрото по-труда!!!Съответните техни служители ежедневно ги издирваха,като им съдействаха да си намерят или започнат работа!!!И пак най-проблемни бяха едни малцинства?!?!?!

106

До тариката

преди 1 година

До АнонименИ като станеш на 65 ще си вземещюш социалната пенсия от 600 лева осигурена ти от балъци като мен, нали. Как ми се ще правосъдната ни система да проработи за малко като хората и да ти вземе всичко откраднато...

105

Джо

преди 1 година

Къде да работят? Пеевски и Борисов фалираха и окрадоха всичко.

104

Алекс

преди 1 година

Стъкмистика.Много от тези 400 000 са в чужбина,но тук се водят като безработни.

103

Чужденец

преди 1 година

До Любопитко: българите не сте много по-добри от цинraлитe когато стане дума за работа.

102

Реалист

преди 1 година

410000 неработещи представляват 6% от цялото население, демек старци, деца, бебета..или около 11% от работната сила.Тогава как се отчита че безработицата е само 4.4%?

101

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен И работа и помощи дават само на такива с деца. Ако нямаш деца нищо не дават и трябва да напускат страната. Жените продават органи или цели тела а мъжете наркотици. И какво се получава бг не раждат а роми и турци предимно се плодят.

100

Любопитко

преди 1 година

Какъв процент от тези 410 000 безделници са етнически българи?

99

Анонимен

преди 1 година

Има ли недостиг на работна ръка? Има. Тогава да се види колко от тези 410 000 бълг.граждани имат деца. Щом са здрави и прави, те са длъжни да изработват парите, нужни за издръжка на децата им. За тази категория нищоправци трябва да се въведе отново закон за принудителен труд. Как така ще прави деца и ще изнудва данъкоплатците да му ги хранят, след като е здрав млад човек и има работа, която той може да върши? ОПРАВЕТЕ КАЛПАВИТЕ ЗАКОНИ, КОИТО ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ХРАНТУТНИЦИ!

98

Анонимен

преди 1 година

Колко от тях са тези, които живуркат благодарение на детските надбавки за безбройната им челяд? Каква част от онези 39.1% дето уж се обучават, всъщност посещават такива курсове, защото за това им се плаща, но нямат никакво намерение после да започнат работа, за да не изгубят правото да вегетират на соц.помощи?

97

Анонимен

преди 1 година

До Ясно От тия цифри коментара не влиза. И социални помощи няма. Единствено кой е млад напуска бг, а кой е стар умира като няма храна или мизерен живот. Но като е трудно да намери работа няма друго. Може би само някаква незаконна дейнос с наркотици а момичета продават тела.

96

Анонимен

преди 1 година

Икономически неактивните лица са 1 милион, но същевременно имаме 4.4 процента безработица.Статистиката е чудно нещо

95

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Как се сврзваш с фирмата. Единствения начин е през интернет но там липсва информация за фирмата. рото по труда също крият. Приемаме че се свържещ с и се обадят накрая. Следва испит който не е ясно какъв е и колко си добър и кой е професора ли те оценява от БАН ли. После интервю и накрая отказ. И после пак почва ново търсене. Но НСИ отчита че кандидата не учи и не работи а не е възможно по закона на физика да си на 3 места или повече места едновременно.

94

Ясно

преди 1 година

До Анонимен С една дума ,на социални помощи . Ех живот ,здравей ,здравей !

93

Анонимен

преди 1 година

Интересно как включват в статистиката тези 2-3 милиона избягали в чужбина?

92

Анонимен

преди 1 година

Какво ще учат като после не може да го работят. Некви конкурси за 1 место и няма работа за сички. После пък почват некви реформи на ес и пак остава без работа. ес не дава помощ на безработни а милярди но само за фирмажии и магистрала. И пак нищо.

91

Извън системата

преди 1 година

Това е новата България, в това искаха да я превърнат господа политиците и успяха.Сякаш сме слепи как 12 - 15 годишни се кълчотат пред министерски съвет вместо да са на у - ще.Стъмни ли се налазват градинките мъже 18 - 35 годишни и пият до сутринта, а през деня се въргалят пияни по тревата и майките с деца се страхуват да си изведат децата! И това не са роми, а българи които така ги възпитават родителите, че са по по най! Жалка работа

90

Възмутен

преди 1 година

Новите българи!Брачеди!Това е бъдещето на мнглия!Те си работят но за себе си...часпром...данъци и сметки не плащат..нищо не плащат...теглят от банкомата 16хпомощи и си въртят частните далавери!Глупавия българин да бачка за една трета от помощите им!

89

Лошчо

преди 1 година

Допреди трийсетина години почти никоя жена над 55 и почти никой мъж над 60 не работеха, ама тогава не ги пишеха в трудоспособна възраст.