5

Програмист

преди 1 година

Не е нормално някакви зърнари, млекари, птичари и подобни нискообразовани същества да държат такива цени и да печелят на гърба на бедните хора. Идва момента когато ще има свръхпредлагане и пренасищане на пазара и сриване на цените до дъното.

4

Анонимен

преди 1 година

Защо няма такъв индекс за цените на дребно? Сега само по размера на инфлацията публикуван от НСИ с доста голямо закъснение може да видим как се движат цените и то по групи стоки.

3

Анонимен

преди 1 година

Цените на едро интересуват търговците на дребно. Ние като потребители се интересуваме само от цените на дребно. Може цената на едро на една стока да е паднала с 10%, но на дребно да се е повишила с 10% за същия период.

2

Анонимен

преди 1 година

Устройва ги да плещят глупости ...Ако човек прочете внимателно статията излиза, че две трети от продуктовия индекс е скочил и само една трета е "поевтинял" мижаво...резултата е ураааа, хранителните стоки поевтиняват и бомбастични заглавия в стил агенция Блиц....

1

Аман

преди 1 година

Аман от теории, статистики, индекси и т.н. Мен лично ме интересува, че цената на стоките в магазина не само на пада ама и се увеличава. Толкоз от мен за намаленията дето така кресливи ги прокламират. И от началото едните на г не са се вдигнали с 3% а с поне 30%. Стига са ни лъгали. Но защо няма как да се ограничат за известно време покупките на всичко излишно и да вземе да застоява и да се бракува. Тогава хран вериги в БГ шв се замислят малко