79

Анонимен

преди 1 година

Докога ще се търпи това безумие с кучетата?Тлъсти глоби за *** разхождащи бойни кучета и кучета като магарета без намордник.Колко хора трябва да умрат или да бъдат обезобразени?Забрана за отглеждане на бойни породи.Заради безхаберието на държавата към проблема хората сами започват да решават проблема.Не мразя кучетата,но вече с години всичко излиза извън контрол.

78

Анонимен

преди 1 година

До Шмъркан - Не разбирам. Какво озанчава, че кучето е предизвикано? Някой размахал ръце. Може да еимал тикове човека. Кучето е твоя отговорност. Ако утре полицияа ги повикат в реанимация и има човке със 17 счупени кости и поне 20 аркади, дали ще ме оправдаят, чее съм го пребил, щото махал с ръце? Не! А за кучето? То не знаело какво прави? Същото може д асе каже и за разни пуми, рисове, тигри и други, следователно не разрешаваме на женички да ги разхождат по улицата.

77

Анонимен

преди 1 година

Един булет решава проблема.

76

Анонимен

преди 1 година

Още не са открили, но каот има повече информация ще споделя!

75

анонимен

преди 1 година

Масово кучетата ги разхождат без намордници,акат навсякъде по пътеките на парковете и никой не чисти след тях.Иначе като се нарани някое куче веднага се събират като чакали на ***.

74

Анонимен

преди 1 година

И сега кучкарите като кажат, че това не може да бъде, защото кучетата не хапят...

73

КУЧКАР

преди 1 година

Гледаме 4-то куче в семейството за 35-40г.. Нито това, нито предишните не е посегнало, не е излаяло на когото и да е било на улицата.Никога не са замърсявали публични места. Никога не са били повече от 2м. далеч от нас.Вземаш куче, поемаш отговорност. Обичам кучетата, но веднаж посегнало, под безгрижния поглед на стопанина, пак ще посегне. За това - ликвидиране. Приспиване,отстрелване, мощен електрошок. Жалко за животинката, но човекът преди всичко. И да не чакаме държавата.

72

Шмъркан

преди 1 година

Водиш децата си в парка за отдих,и те напада куче-убиец.И това е най-редовно в България.Никога няма оцъдени хора,а евтаназия се прилага единствено при смъртен случай.Собствениците винаги се оправдават,че кучето им е било предизвикано понеже пешеходецът си размахвал ръцете докъто вървял по улицата/алеята/,а колоездачът носил ярка фланелка а децата били шумни.И кучето се почувствало застрашено и видиш ли,инстиктът му го карал да убие.Специално във Франция са забранени.Тук даже и намордници не им

71

Анонимен

преди 1 година

"Кучето не е виновно. Било е предизвикано." - Как? ТО да не е някоя яка сеслак душа, деот кажо го погледннеш директно в очите, защото никой друг не го е гледал так, решава, че го предизвикваш на смтърноносна битка.

70

Анонимен

преди 1 година

после що ги тровят

69

Анонимен

преди 1 година

Тия същите като се възпроизведат не си възпитават и децата и ги оставят на произвола на съдбата и после като затрият няколко души пак не събират две и две

68

Анонимен

преди 1 година

Пореден нахапан и нищо. Колко стопани санкционирани за година? В България е така. Ако не те ухапе куче, ще те блъсне дрогиран с 200-та, или ще те пребие прокурорско синче. Скапана без правова държава, с силно деградирало общество. За срам сме всички до един.

67

Фондация баф

преди 1 година

Кучето не е виновно. Било е предизвикано. Кучето е най-добрия приятел на човека. Може кучета та са разкъсали някого, но те се били провокирани. Те долавят и други честоти и понякога реагират спонтанно. Дори и да има 5-6 човека нахапани има много повече случай на тормоз над бедните животни. Ако вкарваха в затвора за насилие над кучета, никой нямаше да ги провокира и така щеше да има по малко нахапани.

66

Анонимен

преди 1 година

Очевидци няма ли ? Да се събере информация от свидетели и камери, съд на тази жена, която не е предвидила опасността, не е реагирала при възникналото нападение на кучето й, избягала е от мястото и не си е понесла отговорността към човека.

65

Анонимен

преди 1 година

Строги закони, забрана за едри и агресивни породи, големи парични глоби при нарушаване на законите, бързи и тежки наказания при нападение и увреждане на здравето /физическо и психическо/ на хора от кучета / домашни, бездомни/.

64

Хюго Бос

преди 1 година

Не разбирам защо не се предприема нищо. Тези породи трябва да се забранят, както е в повечето бели държави. какъв контрол, какви пет лева? Трябва крайни решения, нищо друго не работи.

63

хммм

преди 1 година

Селянина си ти. Човека е прав. Ако бойно куче ме нападне или детето ми и имам с какво да го нараня, докато стопаните му само гледат отстрани, направо му режа главата пред тях. Ама въобще няма да се съобразявам с "горкото животинче", това е самозащита Пулъо. Защото в Америка имаш право на това, дори да убиеш човек който е влязъл у вас. А тук шепа пишман западняци се опитват да ни карат да мислим че трябва докато ни обират да се дупим, а пуснаните без каишка убийци са с повече права от нас самите.

62

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Тези същите собственици имат и наморници, имат и торбички за *** след кучето, но спазват законите само ,когато преминат границата. Е няма как да спазваш законите само извън България, а тука да правиш ***. Ако искаме в България да е както в Германия, трябва да се научим да сме германци, а не да си я караме по ганьовски и да ни е немско.

61

Анонимен

преди 1 година

Законите не се спазват! Докога тези пишман стопани ще разхождат кучетата си без каишки и намордници, обилно замърсяващи тротоарите!!!

60

Анонимен

преди 1 година

Да имаш домашен любимец е голяма отговорност, както към животинчето, така и към другите хора и животни. Наглостта на някои псевдо стопани е поразителна! Не са ли виждали как е в другите държави, защо не се съобразяват с българските закони!