17

Анонимен

преди 1 година

"без евросубсидии произвежда зърно, което е няколко пъти по-евтино след веригата прекупвачи"..............Защото е безмитно, не е преминало през качествен контрол, поради което е пълно с забранени в ЕС пестициди и тъй като украинската икономика на практика не съществува, всичко, което се изнася е на смешна цена. Сега си задай въпроса защо ЕС не иска от това "евтино зърно", а очаква ние с поляците да го ядем?

16

Крундел

преди 1 година

Др0гаре, не задавате правилните въпроси, щото сте обратното на умни, а правилните въпроси са: Защо, при положение, че украйна е държава във война, без евросубсидии произвежда зърно, което е няколко пъти по-евтино след веригата прекупвачи(или си мислите, че украинските "зърнари" директно продават тука на нашият пазар, а не през вериги фирми), отколкото това, което нашите "зърнари" произвеждат със субсидии, ниско ДДС и 0-лев акциз върху горивата?

15

Анонимен

преди 1 година

Не ,изобщо не сме внасяли ГМО мухлясала американска царевица,монсантова работа.Ядеме на цял свят химиите и бръмбари,та ушите ни пукат.

14

Анонимен

преди 1 година

С пестициди найс,а?

13

Анонимен

преди 1 година

До 10 Никога не сме внасяли царевица от САЩ, още по-малко плесенясала. Въобще България царевица не внася, ако ни е трябвало, ей къде е Украйна, световен износител на царевица.

12

Анонимен

преди 1 година

Уж европеидите щяха да хранят Африка, а стоварват зърното тука след което украинските кораби продължават към конфликтните зони в Африка натоварени с продаденото натовско оръжие. Тва им беше цялата схема за която реваха.

11

Анонимен

преди 1 година

Никой не може да ти нарежда да внасяш нискокачествена и отровна продукция.

10

Анонимен

преди 1 година

След плесенясалата царевица на краварите и 40 годишното ирландско месо, сега ще трябва да изядел токсичната укърска селскостопанска продукция.

9

Анонимен

преди 1 година

Внесено е от наши търговци,украинците насила не са ги накарали да го вземат.Освен това България е 2,или 3та в света по износ на слънчоглед и 3та или 4 та по износ на слънчогледово олио. От къде мислите, че внасят слънчоглед за олиото?

8

Анонимен

преди 1 година

А сега си свършете работата и забранете вноса на зърно от Украйна. Полша, Унгария и Словакия вече установиха, че е бъкано с пестициди.

7

Анонимен

преди 1 година

Чудесно, това обяснява защо цената на олиото се върна от 5,50 до 2,60 на промоция, а хляба си остана на около 1,50, вместо да хвръкне на 3-4 лева!

6

Анонимен

преди 1 година

20хил. тона пшеница са нищо за нуждите на България, защото за 1 година са ни нужни около 1 млн. тона. Нищо не казват от къде се внасят още 25 хил. тона пшеница, да се не окаже, че са от Рассия.

5

Анонимен

преди 1 година

Тия 3% украинско зърно направо фалираха родните зърнари ей! А останалите 97% от силозите с какво са пълни? С въздух?

4

Анонимен

преди 1 година

Внесени са защото политиците ни са без топки за да спрат вноса, който не само вреди на българските производители, ами и защото не е ясен с какви качества е, тъй като не подлежи на никакви проверки!!! Можем да ядем менделеевата таблица от района на Чернобил, но това не се проверява!

3

Селтак

преди 1 година

Край. Сега как ще се оправдават за лошата реколта и как ще си купуват последен модел Бентли. Спомняме си как дигнаха олиото 2020 ТРИ ПЪТИ...с претекста, че реколтата е била лоша. Е и 2021 и 2022 ли е лоша ?

2

Анонимен

преди 1 година

Аз си мам нива сея си БГ пшеница от бай Тошово време. Брашното което ми мелят няма нищо общо със сегашното. Глутена е по малко и като напрви жената баница и хляб си изяждаме и пръстите.

1

Анонимен

преди 1 година

Теглиш заем от МВФ - угаждаш си. Хахаха.