68

Анонимен

преди 1 година

Верват си хората, докато не срещнат по-голямото зло :)))

67

Анонимен

преди 1 година

Факт е обаче , че всяка култура и цивилизация започва с Бог.Няма други примери.Явно атеизма е бил в началото , когато е било хаоса.Ама ние към хаос ли вървим, май сме диваци с телефони и коли.

66

История

преди 1 година

Едно време на село имахме един поп, поп Грую се казваше. Уж беше свещеник на селото, беше и архиепископ, но правеше мръссниии работи на селяните. Правеше магии, ритуали по гробовете в гробището. Няколко човека го бяха видели. Даже патриарха Максим го беше анатемосал. Не беше чист този свещеник. За нещастие взеха го погребаха до църквата и всяка година става пожар. Има нещо.

65

обратният пример

преди 1 година

Да, има го и това.Човек сам стига до Бог.Христос е със страдащите, защото е страдал много.Един самодоволен човек няма как да я вярващ в Христос.Често в нашата черквичка виждам подобни родители с деца и те си цъкат на телефоните.Аз като малък не съм ходил, но стигнах сам до Него поради претърпяна болка.И когата отидох на Черква видях истината.Видях, че той е страдал и разбрах всичко само за минута.Схванах тази цивлизационна връзка между нараненият Бог от същите на които е искал да помогне.

64

Анонимен

преди 1 година

Ония с кръстчето на лицето, дето уби две момичета, нали и той се кълне в Исус, даже караше жипка с полицейска синя лампа, както и го покриваше некаква полицайка миска :))))

63

До 84

преди 1 година

Първо, светото Православие не е религия, а вяра, и второ, Един е Бог, една е и Църквата. А ереси и секти колкото искаш на този свят.

62

Из Стария завет

преди 1 година

И въздигна се Аврома в нечисти помисли грехотни, шест мъже прекара, три чада погуби. Телесата си погуби, честта си възвиси. И в сетний час Аврома се покая, ала прошка не намери и въздигна Богу дух Аврома, райски порти затворени видя и горещи пламъци обвиха нейната душа.

61

Ego sum

преди 1 година

Азимов, Вие може да изкажете такова твърдение, но дали то е истинно или не, е вече въпрос на логически операции. Доказва се не ,,съществуване" или ,,несъществуване", а истинност и неистинност. Конкретно във Вашия пример би трябвало да се означи истинност или неистинност според необходимо и достатъчно условие. Т. напр., какво би било необходимото условие за истинността на Вашето твърдение? Ревът на Т. Rex? Или нещо друго? Мислете със собствената си глава логично!

60

Хан Тервел

преди 1 година

Те не могат да станат дори за ден православни понеже са така обсебени от греховете си че даже не ги виждат!

59

До Баблуга

преди 1 година

То и кокошката има мозък, но няма разум и съвест. Схващаш ли разликата?

58

Обективен

преди 1 година

Атеистът казва - "докажи и ще повярвам", а вярващият в Бог - "повярвай и ще ти докажа". Нека всички невярващи да станат православни християни поне за един месец - да постят, да се молят, да се борят с греховете си и пр. и след това да кажат дали има Бог и дявол.

57

Анонимен

преди 1 година

Най- хубавото на религията е че създава общност от хора.Има първо здрави семейства, след това общности като град, държава, империя.Махнеш ли религията жените не са жени, а стават мъже, гонещи кариери и не раждат, мъжете стават самотници.А това става, защото цивилизацията е изградена върху вяра в Бог.Така започват навсякъде.200 г атеизъм и следствието е икономическа, социална, личностна, всякаква криза.

56

Из Стария завет

преди 1 година

В Стария завет е казано, че ще дойде време Господа на земя ще слезне, нов свят ще въдвори изпълнен с болка, гняв и обич.

55

Из Стария завет

преди 1 година

И смелият Товит в сараи еврейски навлезе, шест жени завзе, ала ангелът Асмодей мори чадо ред по ред. Господа велик Асмодей разпна, на Тибетска нива отведе, па му каза - Асмодей ти си ангел паднал, живот наред мориш, обречен си да бродиш, в грешни предани земи. И въздигна се Асмодей с гърлен глас пищя, Слава Богу не издържа и превъплъти се в Черна смърт, ред по ред да мори и Товит да намери.

54

ОФчу

преди 1 година

Слава Богу във висините, на земята мир и между човеците благоволение. Амин.

53

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 59 като те пребие некакъв ка тил, тогава говори за верващите и атеистите, щото евреина Исус нема да ти помогне :))) Да верваш сляпо, дори Господ ако съществува ще ти се изсмее :)))

52

Обективен

преди 1 година

"Има Православие в България, има български народ, няма Православие - няма и български народ!" - митрополит Климент Търновски (Васил Друмев). Всичко друго е безумие, гонене на вярата и преливане от пусто в празно.

51

Из Стария завет

преди 1 година

И рече Господа всесилен туй що на земята вирее, в прахове да се превърне, и роди се мигом смъртта

50

Laravel

преди 1 година

Както казваше преподавателят ми по теоретична електротехника - "Ако стигнете до въпрос, чиито отговор науката не знае, бъдете сигурни, че никой друг не знае".

49

ПроСоТо

преди 1 година

До Анонимен..59...Напълно си прав!...Още Проповедника /Соломон/ е написал:..-"Страхът от Господа е основата на мъдростта"..."ИЗВЕЧНА ИСТИНА" !