87

Z

преди 1 година

Нали разбирате че Путин като ви хвърли сърматите и Кадиров с милионите брадати мъже ви нашари шамарите ще гледате като попикани момиченца. Скоро ще видите какво ще се случи.

86

Анонимен

преди 1 година

Бъдете реалисти. ИИ ще измести не само мн ИТ професии с което ще принуди програмистите да учат нови други професии специфични с ИИ. Ще измести и мн други професии НО има едно голямо НО. ИТ програмистите ще бъдем засегнати първи понеже е най-лесно да се заменим, няма инвестиция за закупуване на техника и прилагане на софтуер каквото трябва да се направи с обслужващия се персонал. Иначе преди бях общ работник, не е лесно да си програмист. Станете и вижте как е, не завиждайте.

85

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 89, всъщност не ми е част от портфолито да се занимава с тези хора :) Всеки сам си избира съдбата. Тези, които са избрали да учат и да се развиват винаги ще бъдат търсени, за разлика от 75%, които нямат полезни умения :)

84

икономист

преди 1 година

Има и един друг проблем... Някои ресурси, които са от ключово значение за развитието на информационните технологии, започват да се изчерпват. Има и енергийни предизвикателства, за които също трябва да се мисли. А тоя тип технологии изразходват прекалено много енергия, която ще нараства прогресивно в годините.

83

Банка

преди 1 година

Сичкото ИТ ща отиди на буклука. Ща си дойдат отново времената на батките и кат ви хванем с два праста за тънкото вратле и ща ви го изкривим като на пилце.

82

Анонимен

преди 1 година

Еха - Напълни се с нацисти тоя форум. Аз си мислех, че трябваше да сте от на Копейкин хората, вие се оказахте от на ДБ ...

81

Анонимен

преди 1 година

До do 74 - Те за таквиа като теб, всички са "ненужни" и предполагам, че имаш планове, какво ще се случи с нежеланите членове на общесвото.

80

До някой 53

преди 1 година

Точно сисадмините и базаджиите ще станат едни от първите излишни.Това,че ти знаеш и използваш 30 страници от документацията на дадена програма(при 300 страници налична такава),не значи,че ИИ не знае тези 300 страници,че не се е научил от множество чудещи се и питащи по форуми нисши биологични единици,че не е тествал наученото във виртуална среда преди да предложи решение.ИИ вече заменя креативни професии като дизайнери,а ти смятай,че като знаеш 20 аргумента на ls при 300 такива,си незаменим.

79

Анонимен

преди 1 година

До do 74 - Някой хора подготвят мисии до Марс. О нее, аз съм сразен от сложни и непозаните термини! Леле-мале! Кой ту туй нещо! Никога не съм го човал ... олеее, разпадам се на основните си градивни частици, все едно Танос е щракнал с пръсти ... Помоощ! "Мистър Старк! Айм нот феелинг соу уел!"

78

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 76, няма да са нужни? Нали чувал за ненужните хора? Ако не си... *** се информирай :) Много интересни времена настават. Успех на 75% от населението :)

77

ххх

преди 1 година

няма кой да бачка реално... всички са онлайн... или трябва има роботи или хора...

76

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 81 - Много дълбоко ...

75

Анонимен

преди 1 година

Чета тук за асемблера разни коментари. Да и аз минах през асемблера и той ти помага да направиш връзката между хардуер и софтуер, защото е машинен език. И нещо много интересно. Той ни показва, че всичко е 0 и единици, ако сте правили дъмпинг на паметта. И в живота е така- комбинация между две неща, плюс и минус, нула и едно, има и няма, даже при партиите в западния свят е така- две течения и по една партия във всяко. Не като при нас- всеки лидер си прави партия и се смята за най и няма кабинет

74

Анонимен

преди 1 година

"Както писах кутията на Пандора е вече отворена." - И кво? Медал ли искаш?

73

Анонимен

преди 1 година

До contractor - 71 - Да, ако работиш в якия боилърпейт, дето са го ръннали 200 000 пъти преди теб, а грешките са ги получили в някой модел,д ето се тренира от 2010-а насам и естествено, че ще е така. Проблемът идва, когато трябва да напишеш нещо коренно различно или тотално ново, за коеот не се знае, къде най-често се проваля. Иначе, не си прав - това с грешките не беше и миналия век. VS 6.0 се справяше отлично. Дори знам за маняци, дето още го ползват, щото е 5 мб или нещо такова и фърка.

72

Анонимен

преди 1 година

ИИ ще замени много дейности, не само ИТ-тата са застрашени. Например в едрото земеделие, животновъдство, все неща, които лесно се контролират. Тенденцията е да няма хора. Машини обработват земи и събират реколта автоматично. Ферми за животни са автоматизирани. Това вече е факт. Също и транспорта - особено при големите товари. Има самоходни кораби, в Ротердам пристанищния терминал не се обслужва от хора и т.н. Сега с тези кризи за шофьори, усилено се работи по автономни камионни линии

71

ИТ

преди 1 година

Както писах кутията на Пандора е вече отворена. Сега започва ерата на ИИ. Надпреварата на ИИ, момента в който ИИ бот ще се учи от други ИИ ботове. Не случайно ИИ-то не излизаше до сега публично. Не защото беше недъгаво, напротив, в последните години най-вероятно усилията са били именно да се осакати ИИ-то до степен в която да бъде представено на масите.

70

Анонимен

преди 1 година

"Сещаш ли се за други подобни? Нека ти помогна: шофьори, касиерки, продавачи, сервитьори..... някъде около 75% от населението правите точно това :)" - Сложи 5 усмивчици в коемтнара си. Сигурен съм, че си умен и приятен човек, дето се усмихва. Я ми отовори - Когато 75% от работещите останат без доходи, горните 20%, които ги обслужват, няма ли да фалират? А после, като те фалират, горните 5%, където са програмисти, финансистие и управители, откъе ще получават средства? И кой ще епръв да изгори?

69

До 58 от ИТ

преди 1 година

Баркод скенера разпознава какъв хляб си взел. Точно както когато го използва касиерката. Просто ти вече вършиш и работата на касиерката (без да получаваш пари за това и без да го осъзнаваш). В някакъв момент на всяка стока ще има рфид или нещо по-ново и след минаване на цялата количка през преградката ще трябва да доближиш картата си (или телефона или часовника или пръстена или импланта ти в дланта)

68

Анонимен

преди 1 година

"C#? bash? python? perl? assembler?" - Годината е 2023-а, но човека говори за perl и assembler.