54

бай Онзи

преди 1 година

Една пчела, през краткия си живот, произвежда около една лъжица мед. Направете сметка, в един буркан колко лъжици се съдържат и колко пчели са работили до края на живота си, за да си вземете вие, един буркан мед. Пчелите не произвеждат медът за да хранят хората. Хората им го отнемат и печелят от него, но както винаги със своята алчност си навреждат. Чистият мед, който всеки търси, е вреден за хората. За това е задължително да се разрежда и има технология за това. Не купувайте чист мед!

53

:-))

преди 1 година

Баща ми беше преди пчелар.Идват фирма да вземат проби от всяка тенекия.След това уж се праща в лабаратория.И след месец излиза че има антибиотици в меда.И почват ще ти го вземем ама с 1,50 по малко.Съответно той не се съгласи.Идва друга фирма взимат проби.След един месец казват че няма антибиотици има дрожди ;-)) Това ако не е картел !

52

до 45

преди 1 година

Медът, както написах в началните коментари, се фалшифицира много лесно. Но и лесно се проверява дали е фалшив. И аз имах сума "доверени" хора, ама ц- фалшификат с около 25% съдържание на мед. Сега вече имам доверени де, които са предупредени че се правят проверки на меда. За момента не сме имали проблеми, истински е. А доста "стари пчелари" са изпечени измамници. Накратко- изкупуваме цялата продукция на трима пчелари проверени и доверени :) Уникален мед на добра цена.

51

Анонимен

преди 1 година

А когато имахме работеща икономика бяхме износители.

50

Наско

преди 1 година

Зърнените милионери стачкуват -вноса им пречи.Пчеларите се отказват-вноса им пречи.Овчарите се отказват-пречат им вноса от Македония и др.Това е българска "пазарна икономика"-да липсва конкуренция.

49

Ева

преди 1 година

До АнонименОтговори ми как така вноса от европа е по-скъп, и накрая по-евтиния бг продукт и по-качествен изчезва?

48

Men

преди 1 година

ярно е, че цените по магазините са често по-високи в чужбина. При нас имаш много по-слаб и откровенно корумпиран надзор, което позволява да се вкарват продукти с изключително ниско качество, които просто не биха послемилии на склад да държат в някаи от еврните страни.Т.е проблема изобщо не е вносът а КОРУПЦИЯТА, което си е наш собствен вътрешен проблем и за нея можем да обвиняваме само нашите политици. И колкото по-бързо влезем в еврозоната, толкова по бързо ще се реши това.

47

Анонимен

преди 1 година

"Българинът не е научен да консумира пчелен мед" - това как го измислиха, просто не знам. Може пък да е научен да консумира качествен мед и да не си купува ***, които масово се продават за мед.

46

Бунгар

преди 1 година

За хубавата и качествена стока винаги има пазар.Може да се изнася за Европа и Арабския свят. Но нашите ментета гледат да ги продават само тук в България,защото минава номера с измисления мед и долното качество,и то на завишена цена.Застоява ,защото не става за нормален пазар.Това е картинката с българския мед.

45

Анонимен

преди 1 година

Е аз не съм видял надпис на мед,който да показва,че е вносен.Всички ни убеждават,че е истински български мед.Не че им вярвам,де,ама как може да се различи?

44

az

преди 1 година

До Пчелар точно така! Точно това е причината да не купуваме вашия мед по 30 лв. Как чуждия мед може да пропътува хиляди километри и пак да е с по-изгодна цена от вашия?! Изкупната цена била под 5 лв?! а като го изнесете пред къщата си искате по 20 лв?! Ами защо да не направим нещо разумно и за двете страни: вместо по 5 лв на прекупвачите - продавайте ни го директно на нас за 7 лв. ще видите, че много обичаме мед!

43

Анонимен

преди 1 година

Специално за мед не правя компромис! Винаги взимам домашен от доверен човек.

42

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 39 - Вече не можеш да гледаш една кокошка. В един ммент ще стане по-турдно, даимаш кокошка, от това, да осиновиш дете.

41

Анонимен

преди 1 година

До До 35 -- Аз ъщо нен познавам, но познавам много, които купуват онова нещо, дето го пишат за мед. То и заради това има проблеми с истинския мед - повечето хора не му знаят вече вкуса.

40

Анонимен

преди 1 година

До 27 - Мутренията даде резултат. Всеки хъс в начаото на 90-те, беше смачкан първо от тежки икономически условия, а после от Пешо Картофа и Иван Иванов Кирката, а след това от административния натиск, когато "бизнесмените" изместиха тактиката. И накрая оцеляха само тарикатите.

39

До 35

преди 1 година

Сигурно си прав. Но не познавам някой да купува мед от магазин. Всички купуват от стари пчелари.

38

Анонимен

преди 1 година

"Немски лаборатории откриха антибиотиици в българския мед способни да излекуват и болен от ХИВ" - Антибиотиците не бяха ли за бактеиални инфекции?

37

Анонимен

преди 1 година

В момента в Европа така извъртяха и изиграха земеделието и животновъдството, че ако не получаваш "субсидии" си на загуба, а за да получаваш субсидии, трябва да играеш много сложно хоро по тяхната ***. Така се получава насила една абсурдна и зловредна зависимост на принципно печеливши отрасли. Процесът по пълно контролиране на производството на храна, с тенденция на унищожаването на малките и независими производители, тече по план.

36

Анонимен

преди 1 година

До Липов Защитник - Липите са кошмар за подържане. В Стара Загора имаш няколко месеца, където не можеш едно кафе да изпиеш, бе някоя липичка да го направи на чай. Освен това, да - повечето са доста стари и видя онзи ден, при брята, какваопасност са старите дървета.

35

А, не така!

преди 1 година

Точно Германия изпищя от българския мед преди години. Немски лаборатории откриха антибиотиици в българския мед способни да излекуват и болен от ХИВ. Изобщо да се правят на улави медарите ни.