51

Анонимен

преди 1 година

До Радослав Хубаво искаш, но са само мечти. Реално проблемът е, че в момента крилите осигуровки отиват към пенсия в голяма част. Ако днес почнат да внасят на реалния доход, ще им отрежат примерно 20% от дохода, но няма почти да вдигнат пенсия от това на пенсиониращите се близките 5-10 години, защото не са внасяли. За плащалите съвестно също откога да е партидата? Щото си работил 30г, плащал си, ама партида йок. А как да кажат на пенсионерите "Вноските са ти за 200лв пенсия, а ти искаш 500"?

50

Бона

преди 1 година

"5 бона"?! Спрете да пишете все едно сте излезли от някоя махала

49

Анонимен

преди 1 година

Слугинаш на банките

48

Анонимен

преди 1 година

Но пък Милиони в Чувалчета може -Нали така Крадльовци долни !

47

Анонимен

преди 1 година

Стига глупости, оставете хората на мира. Българинът обича кеша. Много вече стана, цени, инфлация, лихви и др., все хубави неща, сега и кеша, не е ли малко множко.

46

анонимен

преди 1 година

Крайно време е да спрете да говорите за доплащане в плик! Такива при нас няма, но заплатата е в плик и няма фиш! Трябва да се премахне това плащане, да няма работещ без дебитна карта и заплатата да е по банков път! Ето нещо, което държавата трябва да контролира! Честните частници са толкова изобретателни, че направо ти вземат залъка от устата и където и да отиш е така, без държавния сектор!

45

Анонимен

преди 1 година

Следва премахване на кеша и въвеждане на дигиталните пари.

44

Анонимен

преди 1 година

Абе .. и тая шия не е от туршия , а !

43

хахах

преди 1 година

Ей сега почвам да плащам данъци да има за ваксини, та после пак да се фарлят.

42

a

преди 1 година

От къде я извадиха тази свиnка безподобна не знам. За фалити разправя, сега и тази "мярка" за "изсветляване". И не знам какво ще постигнат с тази мярка при положение, че и на малките деца е ясно, че тук мерки и закони бол, но контрол се прилага само на непослушниците, а не за всички. Абе с една дума Гестаповска схема.

41

Радослав

преди 1 година

А не е ли по добре да направите смислено плащането на данъци? В момента хората крият данъци защото няма смисъл да ги плащат! Вкарайте индивидуални партиди в здраве и пенсия. Направете майчинството да е на база годините внасяни осигуровки и на двамата родители, оправете пътищата, покажете, че има смисъл да се плащат данъци и хората ще ги плащат. Като вдигате изкуствено пенсии и раздавате социални само на неданъкоплатци за какво да ви хрантутя?

40

До43

преди 1 година

Заплата в плик няма,а ако си мислиш че по тоя начин ще се спре с доплащанията под масата много се лъжеш,пак ти повтарям с тая псевдо мярка,единствените печеливши са банките и никой друг!

39

Orel

преди 1 година

До АнонименВа Англия всичко се плаща с карта, може и кеш, но е много рядко и ако извадиш пачката почват да се мръщят ... друг въпрос е, че са забравили как се смята :)

38

Анонимен

преди 1 година

коментиращите що се оплаквате, та вие нямате стотинка в джоба си нали затуй драскате по цял ден тук?

37

до 42

преди 1 година

Защото там сив сектор няма. А тука 90% от бачкаторите със заплати в плик.

36

Анонимен

преди 1 година

Що не вземете пример от страни като Англия и Германия където лимитът е 10 хиляди евро?

35

Анонимен

преди 1 година

Разграбиха и фалираха държавата, шарлатаните и служебните на рунде! Затвор!

34

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Хубаво да вдигнат лимита заради инфлацията, но натискът е от ЕС да става все по-малък, за да се контролират по-лесно овцете. У нас единствено големите вериги за техника досега спираха и все още спират по-ниските лимити, като казват, че няма как да си купи човек от тях скъп телевизор или друг уред с цена над 5000лв. Да е живо и здраво това лоби, че иначе ще искат лимитът да е примерно 50лв, колкото за хляб, кисело мляко и 2 пържоли за вечеря.

33

Анонимен

преди 1 година

Пари в брой не ползвам и в магазина на село. Всичко с карта. Само от кешбек имам около 2000лв. годишно обратно. Смислена мярка, особено в България, където всеки втори е с доход под масата.

32

Анонимен

преди 1 година

Това се опитват да го прокарат всички партии. И ГЕРБ пробваха преди години но не мина. всички искат да ни направят роби на банките. Накрая просто ще искат да забранят кеша. Пишете на Възраждане и гласувайте за тях. Те са единствените които още се застъпят за правата на хората. Ако трябва ще има протести.