44

ПП-ДБ

преди 1 година

Зеленчуци който не яде, той ходи с пълно портмоне!!

43

Анонимен

преди 1 година

Очевидно трябва таван на цените, както има някои други европейски държави. Дали ще е таван на надценката или на цената, за мен няма голямо значение

42

Анонимен

преди 1 година

Възможни са щот са над себестойноста на продуктите особено при дифицита им и то изкуствено създаден щото както казват защитниците на свободния пазар в него празно място за реализиране на стока не остава нишата бързо се запълва със стоката от което цените се регулират бързо също от предлагането и търсенето,които също са регулируеми от правилното навременно намиране на източниците на производство със средствата необходими в съответно с цени съпоставими в съответствие себестойноста за производство.

41

Анонимен

преди 1 година

Естествено че таван на цените е невъзможен. Живеем в свободен пазар. Българинът живее в 10-ти век!

40

тежка артилерия

преди 1 година

И Аз така мисля Вълканов.....Изяж, за да не бъдеш изяден....Вълчо....ще те схрускам на закуска....както Аз си знам....

39

Кленовата патка

преди 1 година

Всичко което се дотира от държавата трябва да има пределни цени! Така е в Канада и системата им работи без проблеми. Никакво ДДС на храните от първа необходимост, плодовете, зеленчуците, млечните продукти .... както е при тях.

38

Анонимен

преди 1 година

Има *** начин - прогресивно увеличаване на данъците в зависимост от печалбата на т.н "български търговци". И ако решат да си компенсират данъците с повишаване на цените, просто ще си останат със стоките докато фалират.

37

L.

преди 1 година

Нали се борИхме за пазарна икономика - е те ни! Благодарете на СДС, Костов и сие.

36

Може

преди 1 година

Щом може за лекарства - те са с надценка не по-голяма от 20% и няма бедни нито аптекари, нито дистрибутори, значи и за храна може. Храната е от първа необходимост и може да има таван на надценка. А коли и къщи, ако щете и за милиарди да ви ги дават, купувайте. А тоя си е жив мендераст. Но.....идва Видов ден. Много от тях ще реват.

35

Мдаа

преди 1 година

Белите държави знаят лека,за разлика от нашата.Казва се прогресивно облагане.Няма как да печелиш стотици милиони,ако не и повече и да плащаш същия процент данъци,като бай Данчо с минималната заплата.Но ни управляват назначени лакеи, над 30 години.

34

Анонимен

преди 1 година

Браво Държавата да направи държавен магазин и тогава да видим кой ще пазарува от другите

33

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 1 година

Държавата има силите и възможностите да натисне веригите магазини да нормализират цените на стоките ! не става върос за административни или законови мерки , а чисто пазарни. Т.е. изгреждеа се във всеки един квартал на гвсеки град, държавен хранителен магазин който сключва договори за доставка директно от производител. Заплаща доставената стока за 5 работни дни иси слага минимална надценка. И познайте какво ще стане с големите вериги магазини ?

32

Анонимен

преди 1 година

Естествено, че са невъзможни. Има си пазар. Нали про'с'таците за това и скачаха?!

31

Василев

преди 1 година

Друго , което е важно за хората , ако наистина искаме да им помогнем е да видим реалната икономическа картина в отделна страна и какъв дял от пазара са завладели монополите, защото тогава нещата са съвсем други и не се диктуват от пазара ,конкуренцията и модерната търговия!?В най-важните сектори, горива,електроенергия,хранителни вериги аз мисля че има монопол и цените не се движат от логиката на търсенето и предлагането, и реалната конкуренция!Вие сте валат селяни прости!!Агент Линда Първати!ЦРУ

30

Анонимен

преди 1 година

Толкова ли е трудно да има една онлайн платформа където човек може да си поръча директно от производител и да му се достави с печалба само за него?

29

Хей вълчо

преди 1 година

Цените не могат да имат таван, но на надценките и комисионните държавата може да наложи лимит, когато става въпрос за стоки от първа необходимост ! Нещо повече - дори смятам, че това е нейно задължение !!

28

Анонимен

преди 1 година

Антирекорд 2022г - произведени 9.3 милиона автомобили, най-ниското ниво, както през 1993 когато са произведени 9.2 милиона. Нормално в ЕС се произвеждат около 14 милиона автомобила годишно. Въпрос - какво става с цената когато количеството на стоката на пазара намалее?

27

тест драйв

преди 1 година

Новый китаец Li 9 уничтожил Mercedes-Benz GLS youtu.be/MnEhYrDx92Q

26

Европеец

преди 1 година

Споко, ЕС минава на топли зими и на икономика само с финансови услуги.

25

Василев

преди 1 година

Китайската и индийската кола не била по лоша от американската и английската!Китайските телефони,лаптопи и тяхната 5G с нищо не отстъпва на другите!Китайците стъпиха на всички континенти, не като производители а като суровинен лавинообразен смок , който засмуква всичко ценно в природата което не се яде към Китай!Китайският професор,студент и ученик не е по лош от американския или английския!Балансът човешки образован ресурс,изкуствен интелект, суровини и пазари не е в полза на САЩ и ЕС!Моли!ЦРУ!