86

Анонимен

преди 1 година

Купих си апартамент в Саарбрюкен за 1000 евро на квадрат. Напълно завършен ново строителство хол две стаи кухня баня и две тоалетни. Такъв апартамент в бг има само в старото строителство панелите. Новото строителство в БГ е пълен кюмезарник.

85

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен-Гроздето е кисело. И ти смяташ това състояние на пазара за нормално ???

84

Анонимен

преди 1 година

Гроздето е кисело и *** плачат искат със средната си заплата да купуват по 2 квадрата. Ами не става, да не си мислите , че в Париж заплатите са по 10 хиляди евро.В Париж нетната заплата е около 3500 евро, а квадрата е 8-10 хиляди евро. Навсякъде се теглят заеми за да се купуват жилища. В Швейцария примерно има заеми и над 50 години , които се наследяват от наследници, нищо , че заплатите са им по 5 хиляди франка.

83

Анонимен

преди 1 година

Кухня във всекидневната и целата у мазнотии от манжите. Без пари да ми дават не искам ново строителство. Маломерно със съмнително качество на замазка и шпакловка. Не мерси.

82

Анонимен

преди 1 година

До Ицо . . .Ицо , зотова си има средни цени на квадратен метър и те в София са 1600 евро, а в Берлин са 4000 евро, във Франкфурт са 10 хиляди евро за квадрат.Защо не погледнете какви са цените в Скопие, ами и там са над 1000 евро квадрата и в Тирана са по 1500 евро квадрата, колко искате да струват в София по 300 евро.

81

Ицо

преди 1 година

Цена на квадрат в център София - 5000евро. Цена на квадрат в не център в Хамбург, но в хубав квартал близо до центъра - 7000 евро. Не голяма разлика реално. Единия от двата града го наричат - града на милионерите. С най-много милионери на глава от населението в европа. Познайте кой е. Ами не е София. Тук може да е града на кредитните роби, продали и последната бащиния.

80

до 89

преди 1 година

В другите държави цените летят надолу, в българското ценообразуване е различно от там и няма нищо с тяхното , имаме друг манталитет които е задължително трябва да имаме собствен имот, а не заслужава ли си да имаме собствен имот.Така че в България този които успее да покрие по някакъв начин цената си купува имот независимо от цената,докато на запад имат друг манталитет.Пример най богатия човек Илон Мъск, разпродава всички лични имоти,така че по нашите стандарти той е бездомен.Но на него не му пук

79

Анонимен

преди 1 година

Мдааа , и музиката на борда на Титаник е свирила до последно ...

78

Анонимен

преди 1 година

Каква столица е София на фона на други столици в света,а дори и само в Европа. Да видим какви доходи имат българите спрямо доходите на редица други държави. И как това съпоставя цена на жилища и доходи. Направо трагикомично е,че цени на жилища в София гонят цените на жилища в световни столици,предвид факта,че нито добра инфраструктура има,нито хората имат доходи за да си ги позволят. За качеството на строителство и материали-изобщо да не повдигаме тема. Спекула! София-Париж на Балканите! Смях!

77

Анонимен

преди 1 година

до 80 И в Щатите, но вече и тук са не са толкова непопулярни и сглобяемите и преместваемите къщи. Другото което е при земетресение са по-безопасни.

76

Анонимен

преди 1 година

До Чужденец 84 - Това ти показва, колко всъщност са жилищата. Сефте виждам ситуация, в която наемът, да е много по-нисък от земът. Преди през 2004-а, наемът за апартамента ни беше 170 лева. Заемът беше 140. Сега - Наемът за апртамента е 700 лева, а заем, каот провех последно, ще ми е 1200. Молим?

75

Анонимен

преди 1 година

До До Абе, шушляци... - Това със заемите е бло добра схема, когато зама е бил 5-10% от дохода ти. И говорим за един човек. Ако сте двама (или повече ... едно време са помагали и децата, каот започнат рабта, както и възрастни, за котио си се грижел), си е било нищо, направо. Ама после някой решава, че трябва да се направи така, че всичко да е УЖАСНО скъпо.

74

Чужденец

преди 1 година

В София е неизгодно да се купува жилище. Качествените сгради в центъра се предлагат по за 4к евро чиста квадратура. Тристайно излиза 300К, като се добави и заем, данъци и подръжка стават 500к за 25 години = 1.66к месечно. Същото може да се наеме за 500евра. Защо да купуваш като си провинциалист?

73

Анонимен

преди 1 година

Как така падат продажбите и то с двуцифрени размери, ама някак си цените продължават да са нагоре?

72

Анонимен

преди 1 година

В Търново вече да има място цвъкат сгради. От къде са тия хора? Идват, купуват, живеят на кредит. Жените половината не работят плюс ъова.

71

Алекс

преди 1 година

Нещо подобни статии зачестиха.Свършиха шараните,които кълват на високи цени.Ще изпускаме балона,както вече се случва в някои европейски държави.

70

Питам

преди 1 година

До Анонимен 75 Искаш да кажеш нещо като в щатите , нали ?

69

Пенсионер

преди 1 година

До 58 Ей Сидни, пак ли ти бе ?Австралия е най гадното място за живеене. Почти няма пътища. Още се движат по земни такива. Пълно е с крокодили .В момента жега над 40 градуса.Някога английските престъпници са ги заселвали там на каторга , а ти си отишъл доброволно.За заплатата ти не знаем.Да не си станал кмет на Сидни ?

68

До Абе, шушляци...

преди 1 година

Точно 2013 купих апартамент с гараж на над 50% по-ниска цена. Между другото, точно тогава имаше доста самоубийства от кредитни милионери. Много разделени семейства, много разпищени деца, много хора изчезнаха в чужбина с огромен кредитен дълг, който връщат и до днес. Има и такива с огромни запори и немогат да се приберат защото са за затвор! Така че драги брокер малоуумеен, 30г ненормално висок заем е водиничен камък и разрушител на цял живот. Само малоуумен компексар може да се набута така!!!

67

M

преди 1 година

До АнонименАха :)