79

ЗАПОМНЕТЕ:

преди 1 година

Целта на всяка "Социална СИСТЕМА" е:ДА ви вкара в градското гето,ДА ви ХРАНИ с от падъци и евтини продукти, да ви манипулира политически и да вади печалби от вас , като от ДОЙНА КРАВА!КОЛКОТО СИ ПО ДАЛЕЧ О "ГЕТОТО"---ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ КОНТРОЛА Е ЗАНИЖЕН И МАЛЪК И ЧОВЕКА Е ПО-НЕЗАВИСИМ!

78

3

преди 1 година

Ревете, пишете и мрънкате за високите цени, а в деня на изборите още в 7:00 сте там пред урните. Хак да ви е, малко ви е, още 100% увеличение ви е малко.

77

седефчо

преди 1 година

добрееее навсякъде по света има висока инфлация и всичко поскъпва...но как ще обясните че българските производители масово на продуктите намалят грамажа И БРУТАЛНО ВЛОШАВАТ КАЧЕСТВОТО на продуктите си?!?! те преди продуктите като бяха по евтини бяха с лошо качество а сега намален грамаж изключително много лошо качество на българките продукти-е как да купуваме "изберете българското"при това положение???от няколко месеца цената на газта и бензина все пада а те се оправдават със скъпите ресурси?!

76

пояснение

преди 1 година

понеже тук тХроловете политизират и тази статия...да ви се обясни чуждите вериги вдигат цените,защото немците не са *** както ги мислите,безбожно високите заплати на българските алчни и лукави мениджъри на ключови позиции в тези търг.вериги и на ръководителите на филиали с 5000-7500 лв. заплата кой мислите че ги плаща простите немци ли...неее потребителите плащащи спекулативните цени!!!после се чудете от къде имат пари за джиПки и по 2-3 апартамента собствени в софия!а далаверките са им отделно

75

до магазинера

преди 1 година

Синът на наш член на БКП отворил Квартално магазинче и от борсата продава в кварталното магазинче и все беден.........Накрая баща му член на БКП умря оставяйки му наследство и сега милионер

74

Шаро

преди 1 година

При 1лв млякото , нормално е кашкавалът да е 30+ лева . Проблемът е не в цената, а в качеството. Щото и за 40лв е гаден, изкуствен. За това пазарувам вносните му аналози.

73

Икономист

преди 1 година

Държавата може да защити потребителите по много начини, но не го прави. Например: да изследва сирене и колбаси за превишено съдържание на вода или необявени съставки, или пък за невярна информация. Или през монополните цени на газ и дизел. Газа на борсите се срина, но не и цените му в България. Всъщност така поемат потребителите инфлацията. И пият една студена вода. Държавата не трябва да се меси в пазара, това го прави конкуренцията. Заради нея имаше фалирали търговци - Карфур, Пикадили и др.

72

Промяната

преди 1 година

Високите цени са заради заемите, които взеха Кирил Петков и Асен василев, както и заради хаотичното повишение на пенсиите. Това наля милиарди пари в джобовете на хора, които не работят, не отидоха в икономика и така се генерира инфлация.

71

Анонимен

преди 1 година

Най-тъжното е,че въпреки голямата надценка,големите търговски вериги пак остават доста по-евтин вариант в сравнение с малките квартални магазинчета. Там не облагат българските търговци с процент за позициониране на регали или за реклама,но въпреки това цените са по-скъпи. Това ни показва,че и малките магазини ни дерат кожата неправомерно

70

Бг политик

преди 1 година

Ние освен прах в очите за последните 15 години друг продукт не произвеждаме.

69

ОФчо

преди 1 година

Тоест, всеки опит от страна на държавните институции да защитят потребителя от изкуствено завишените цени и снижено качество на хранителните продукти е нарушение на закона???????? Тоест, държавата не разполага със законови механизми регулиращи ценообразуването в защита гражданите си????????? Ами тогава това не е държава!!!!! Пита се: За къв $%й плащаме данъци!?!?!?

68

ффффф

преди 1 година

Като се опитваме да вървим напред само с мързел,селски тарикатлък и невежество,това ще бъде крайния резултат.Едни невежи араби идват у нас,и въртят търговия,и ние им ставаме буквално трудови роби,и те ни стават господари.Това сме ние,за най-голямо съжаление.

67

Анонимен

преди 1 година

До До Таня------Джордж Буш-младши твърдеше:"Има Ислямски ФАШИЗЪМ" вероятно Буш-старши му признал че ИМА........Рейгън твърдеше че бедността е за некадърници и верните му мюсюлмани в Близкият изток около 1989 се заеха да изтребят всички мюсюлмани без пари просещи по улиците........2023 ги пращат в Германия и Западна Европа вместо да ги избият на место......такива червени мюсли ти го в дупката Таня та КЕФ ама после

66

Смех....

преди 1 година

СВОБОДНОТО ПРОИЗВОДСТВОИ ПАЗАРА ---- СА ВСИЧКО!!!!!!МЕРКИТЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ---СА НИЩО!!!!!!

65

Анонимен

преди 1 година

Лъжат ви преди изборите---ЗА ДА ВИ ПОМПАТ С КОМУНИЗЪМ И ПРОСТАЩИНА! -----///------ Завиждам Ви за това колко ясно и изчерпателно се изразявате! Уважуха!

64

Сата НАТО

преди 1 година

Апетитът за пресно масълце с конфитюр върху бел лебец и пълномаслено млекце с какао с нищо не може да се уравновеси, освен по естествен начин с цените. На консуматора никога няма да му стигне, а производителя никога не може да насмогне на лакомията. Затова пазарът е най-безболезнения начин. Освен това има и война.

63

ЕКСПЕРТА Е ПРАВ:

преди 1 година

Лъжат ви преди изборите---ЗА ДА ВИ ПОМПАТ С КОМУНИЗЪМ И ПРОСТАЩИНА!

62

Док

преди 1 година

До 63 Какво по-точно подарявате вие "богатите"?! В Европа разпределение на добавената стойност м/у труда и капитала е 30/70. В България е 10/90. Давате три пъти по-малко от печалбата си, спрямо средното за Европа! В същото време цените в магазина по-високи от средно европейските. Да ядат маргарин викаш, а? Ми нали ще се споменат скоропостижно, ба, другарко? На кого ще си продаваш чалъмите после? Нали трябва някой и да работи. И да потребвява после.

61

До Таня

преди 1 година

Храни си твоите деца с маргарин и не давай акъл, как бедните да живеят добре! Нагла си, а както виждам и проста!

60

Анонимен

преди 1 година

До Таня Шмаатко,чакам отговор,кои родни марки кашкавал са били на цени над 30 лева преди пет години?