29

Loyko

преди 1 година

Големи специалисти по киселото мляко,йогурт.Може би само посланика в Япония и Махлянов да са изяли повече от мен кисело мляко лиценз в Япония. По хубаво е от всичките които ядем в България.Струва около 100 йени и е в правоъгъла кофичка с заоблени ръбове.Има поне още 5-6 вида йогурт в суперите,както и гръцко,но гръцкото е 4 пъти по скъпо от българския лиценз.Ние изнасяме бактерии,а гърците йогурт/кисело мляко/Licence by Bulgaria

28

Анонимен

преди 1 година

До Данчо 29 Верно ли се рекламира като гръцко бе? :)) В Япония имат марка "Българско кисело мляко", а ти викаш "излез по света и виж"... :)) Хаха! Май ти трябва да излезеш.

27

Този сайт

преди 1 година

с класацията направо си джаса таковата. Има класация даже за стоте чипса, стоте сорта домати и т.н. Как да не попаднеш някъде? Обаче в класацията стоте най-добри храни киселото ни мляко е на пето място. Пред нашенското е аржентинско телешко, а след - норвежка сьомга. А номер едно? ... Ми пица бе, пица. Неаполска.Обаче нещо друго - има стоте румънски манджи, стоте сръбски, даже стоте босненски. Ама български няма.

26

Космонавт

преди 1 година

До Данчо Неграмотен? муа-ха-ха Виж сега ве, умствено ограничен д-р-и-п-л-ь-о скитащ се по платформата - няма как етопски пирати практикуващи инцест да са донесли някаква култура по изоставените земи на Елините. Няма как някое ястие да е турско, защото турците са просто един от народите в ОТОманската империя и са имали по малко права от българите. Чети малко ве, за да има с какво да отвръщаш когато някой като мен те джаска в ссоратя с инфо. Ясно ли е, плeбc?!

25

Данчо

преди 1 година

До Бай *** КосмонавтАре чиба бе неграмотен ръб.

24

Анонимен

преди 1 година

Видинската баница се прави с ръчно разточени и печени на тУча кори. Сл.това се потапят /къпят се/ във вода за секунди. После яйца, сирене и др.тънкости... Който не я е опитвал, не знае какво е баница със сирене :)))

23

Данчо

преди 1 година

До КосмонавтАбе ***. От тая бактерия се прави киселото мляко. И е наречена така щото един български студент я открива. Тая бактерия си е съществувала от дълбока древност в Азия и Европа. Излез по света и ще видиш че т.нар кисело мляко се рекламира като гръцко. Фетата също. Да се биеш в гърдите и да викаш ***-*** файда няма.

22

Гошо

преди 1 година

А кои са първите 4-ри

21

Космонавт

преди 1 година

До Данчо Ти ако се казваш Данчо, моето име трябва да е Махмуд. Провокаторчета, време е да разберете, че на никой не му пука за нискочестотните ви провокации. Не зная коое е "вашето" сирене, но сирене без Лактобацилус Булгарикус няма как да се получи. Нека да бъдем точни все пак, онези "сирена" които груцат западняците са сгъстено мляко със съсирена кръв и след това колонизирано от плесенн и мухъл. Няма такава държава "Гърция", това са етиопски пирати нанесли се на изоставени територии. Аре!

20

Данчо

преди 1 година

Айде стига. Кухнята ни е 100% наследена от Турска и Гръцка. Нашето сирене произлиза от Гърция. Шопската салата си е гръцка салата. Мусаката е гръцка. Шкембето е турско. Кьофтето е турско.Баницата навсякъде е известна като гръцка. Бюрека е турски.

19

Анонимен

преди 1 година

И последно - кой от разновидностите на родната баница ,описани в статията , е петото най-вкусно ястие със сирене в света ?

18

Анонимен

преди 1 година

С турската кухня сме почти едно! Нашата е по- вкусна, но само ако е със селски продукти! С веригите е провал!

17

Анонимен

преди 1 година

Да обаче да я направи баба със краве сирене от кравата и с брашно от нивата. Тогава да направим едно сравнение с бо к лу ците които продават по 3 лева мутрите. Ако пробвате на баба баницата цял живот няма да погледнете купешка.

16

ХАХА

преди 1 година

До 7 Да, бе турско ядене баницата ... Колкото и дюнера е турски...

15

Гошо...Тъпото

преди 1 година

До Osman Pasa Мусака,баклава е имало много...преди турците да дойдат в района на Мала Азия,баница...също. В кухните на турските султани са били осъвършенствани от майсторите-готвачи и много от рецептите са се разпространили на Балканите и в Европа.

14

popa ot razgrad

преди 1 година

баницата е по-скоро балканско ястие, а не българско, защото в различни разновидности тя съществува във всички балкански народи и надали някой може да каже "ние сме първите"...

13

Още по вкусно

преди 1 година

Баница със сирене призведено от мляко от свободно пасящи и щастливи евро гoвeдa (крави)

12

Мазна

преди 1 година

Мазна със мас и извара от палмово масло недопечена както я продават почти навсякъде направо да си оближеш пръстите!! Затваряй цирка

11

Спиртомир Градусов

преди 1 година

Баница с ракия също е много вкусно:)

10

Анонимен

преди 1 година

А коктейла "баничка с боза" на кое място е?