35

ЬЬЬ

преди 1 година

Велика заблуда е,че русия е освободила България от турците.Все по-често трябва да се пише колко български опълченци,колко украинци,румънци и финландци са оставили костите си на този връх,обръщайки хода на войната, и колко тона злато сме заплатили на русия в знак на "благодарност" за последвалата "свобода".

34

Анонимен

преди 1 година

Всички са знаели, Просията е голяма, алчна и глупава, затова са се направили, че верват на уверенията им за безкористност. Руснаците пък са си мислели, че лъжат останалите велики сили - веднъж да стъпим на Босфора, там ще си останем. Само че войната се е развила така, че е трябвало да се задоволят само с Княжество България и Източна Румелия. А след някое време и оттам са ги изритали. А в суматохата се д състояло Третото Българско Царство.

33

Иван

преди 1 година

Гълъбе, Гълъбе заради точно такива като теб народа масово бяга и ще продължава да бяга от милата ни Родина!!! Докато начело на държавата са открити родоизменници и предатели няма да се оправим!

32

Анонимен

преди 1 година

Зкпч-то се опитва да мисли, но не му се получава.

31

Анонимен

преди 1 година

До до "Недей да смесваш 19 с 21 век" Ми тогава не се опитвай да смесваш станалото между Русия и Турция през 19 век със съвременна България!

30

Анонимен

преди 1 година

До 11 Щото не е била "освободителна" затова.

29

Анонимен

преди 1 година

А ти втушки *** виж как днес реално децата на ония комунисти ни вкараха в ЕС.Копието на СССР.

28

Пич

преди 1 година

"Ами защото те са воювали бе.Австрийски ли да има, дето не искат голяма бг държава" Хахахаха, защото руснаците са искали "голяма бг държава"?? :))) Я прочети малко дали Русия е била съгласна със Съединението, после дали не са искали комунистите да ни правят федеративна република, и т.н. Кога Русия изобщо ни е помогнала с нещо не, иимбецил недоучил?

27

Сата НАТО

преди 1 година

Гълъб Донев е член на военна хунта, пропутински настроена, която сега се опитва да смени курса и да мимикрира. Гълъб Донев е бивш комунистически ЗКПЧ. Какво общо мога да имам с него? Те участваха във войната на страната на Фашиска Просия и я загубиха.

26

Анонимен

преди 1 година

Ами защото те са воювали бе.Австрийски ли да има, дето не искат голяма бг държава.

25

Пич

преди 1 година

Защо за поредна година се търпят чужди агенти с руски знамена на върха? Включително и със знаме на руската империя? Това празник на руските завоевателни войни ли е, или е празник на българското освобождение? Докога ще се търпят подобни провокации на този ден?

24

11

преди 1 година

Аве, Редакцията, защо сте премахнали части от речта на премиера? Явно не ви изнася, че е имало "Руско-Турска, освободителна за нас, война"?

23

до

преди 1 година

Недей да смесваш 19 с 21 век и Сан стефано с ЕС.Жалко и смешно е.Не може да смесваш идеал от 19 век с идеята да пътуваш в Европа.И след 1878 е можело да се пътува свободно.Едва след ПСВ нещата се попроменят.Не смесвай така нещата, защото ставаш като комунистите от преди 89г.Сега ЕС ви е СССР и пишете глупости като Палангурски и Пламен Павловците от ВТУ.

22

Анонимен

преди 1 година

До до русофобите "англосакссите ви унищожиха и ви взеха земите и ги дадоха на други" Точно "освободителката" Русия даде Северна Добруджа на румънците и Западните райони около Пирот на Сърбия след като ни "освободи". Русофилите МАСОВО ФАЛШИФИЦИРАТЕ ИСТОРИЯТА НИ.

21

Анонимен

преди 1 година

Криворазбраната свобода, да ви управлява военен диктатор и недемократично, неизбрано от никого правителство и циганскиОркестър Кукубенд парламент. Това не е никаква България, а е Чалгария.

20

до русофобите

преди 1 година

кой ви освободи бе mърши краварите ли ви освободиха добре че бяха руснаците, иначе този манталитет и днес щяхме да си ходим с турските питури,англосакссите ви унищожиха и ви взеха земите и ги дадоха на други

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 "Вижте , Сан Стефано е идеал на българите и до днес." Сан Стефано е морков, с който руските имперски интереси са ни манипулирали. Реалността е, че едва след като влязохме в ЕС, и България се върна там, където й е мястото, Сан Стефано на практика е реализирано. Българите са свободни да ходят навсякъде, където са били теориториите на "сан стефано" а даже и на териториите на Симеонова България. Разбира се, "родолюбците" русофили със зъби и нокти драпат това да не е така.

18

Анонимен

преди 1 година

Вижте , Сан Стефано е идеал на българите и до днес.А до 1944 е и оперативна задача на всички български правителства, затова сме водили всички войни от освобождението до ВСВ.И като всеки идеал има нотка на неосъщтественост.Но това не значи, че Русия ни е измамила , както твърдят тука разни ВТУ ""учени.Русия си е сключила договора с Австрия, за да си осигури дипломатически войната.Впрочем на Берлин, Русия се обижда на Германия и Австрия , една от причините за ПСВ изобщо.

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 15 "Който прилага русофобски изказвания днес да иде в църквата в Батак!" Който "прилага" русофилски изказвания днес, да чете казаното от Левски, Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Стамболов и т.н. и ако не му стига , да отиде на мемориала на концлагера в Белене.

16

Анонимен

преди 1 година

Да отживяхме го благодарение на свободата