57

Анонимен

преди 1 година

Промитите тийнове ако ми обяснят, как двигател с вътрешно горене прави тяга във вакум, тоест Космоса, може малко да се смиля над тех :)))

56

Анонимен

преди 1 година

Да има живот. Вчера ги фанах та ми изораха нивата. Ного работливи тия извън земне бре!

55

Анонимен

преди 1 година

До 64Виждал ли си сателит или само на картинка по интернет :)))

54

До 60

преди 1 година

Каква инерция те гони бе ***? Дори сателитите имат двигатели за корекция на орбитата. Иначе всичко ще пада обратно на Земята!

53

АнонимеН

преди 1 година

СТЕЛНИ КУБРИК: НЕ СА ПОИСКАЛИ НЕ СЪМ ЗАСНЕЛ И КАЦАНЕТО НА ПЛАНЕТОИДА БИБИ-15 НА РАЗСТОЯНИЕ 382 МИЛИАРДА ТРИЛИОНА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ЗЕМЯТА! ДАЖЕ И ПЪРВИЯ КОНТАКТ СЪС ИЗВЪНЗЕМНИ ЩЕ ЗАСНЕМА КАКВИТО ГИ ИСКАТ ТАКИВА ЩЕ ГИ ПОЛУЧАТ :)

52

ПроСоТо

преди 1 година

а,гледам че сте намесили и Великата Сага "Американец ходи по Луната" ...Има стотици ДОКАЗАТЕЛСТВА че това никога не се е случило..А снимките и филмите от там са просто смехотворни...М/у другото,по най-странен начин са изчезнали стотици метри филмова лента "от Луната"и всякаква ДОКУМЕНТАЦИЯ за суперракетата "Аполон"...Времето беше такова..СССР изпревари САЩ в космоса и Кенеди,обиден,заповяда да снимат сапунката "Американец ходи по Луната"..

51

Анонимен

преди 1 година

До 57Ракетите се изтрелват докато са в земната атмосфера, после са на самотек, нема двигатели, нема нищо, разчитат на инерцията от Земята :)))

50

АнонимеН

преди 1 година

ЕДИН КУП ХОРА РАБОТЯТ В ТОЯ ИНСТИТУ ПО АСТРОНОМИЯ ДЕТО ДОРИ ВРЕМЕ НЕ ПРЕДСКАЗВА А ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР МИСЛЯТ ДАЛИ НА ПЛАНЕТАТА БИБИ 15 НА 358 ТРИЛИОНА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ТУК ИМА ЖИВОТ !!! И МИ СЛАГАТЕ И МИНУСИ НА КОМЕНТАРА ТУК ВАШТЕ МАЙ--КИ ПРОКЛЕТИ!

49

ПроСоТо

преди 1 година

да се обадя и аз:..-1. Вселената не дължи съществуването си на "Големия взрив" ..2-Галактиките не се разбягват една от друга,а се движат хаотично ,като Брауновото движение..Точно за това М31 лети към нас с бясна скорост.Точно за това има стотици снимки на взаимодействащи си галактики..3.-"Червеното преместване" е резултат от взаимодействието на светлината с "Тъмната материя"!То НЕ гарантира,че даден космически обект бяга от нас..Определено има и такива,но не всички са така...4. Вселената ПУЛСИРА

48

До 51

преди 1 година

Боже колко неграмотност може да има в 21 век. Има достъп до интернент и вместо да седне да научи нещо пише глупави коментари! Ракетите носят както гориво, така и кислород с който да възпламенят горивото и да създадат тяга в условията на вакуум! Има няколко различни технологии за ракети.

47

Анонимен

преди 1 година

Не знам кой ми е братчед, ама без тяга нема движение :))) Да правиш анимацийки и да претендираш, че си стъпил на Луната....бати наглостта :))) Как във вакум в Космоса гори двигател, замислял ли се се изобщо :)))

46

До 50

преди 1 година

Напротив! Точно обратното. Доказано е, че обектите отдалечаващи се от Земята увеличават скоростта си. Реално никой не знае дали всъщност вселената не е безкрайна! Някои теории в космологията са доказани други никога няма да могат да бъдат доказани поради елементарни причини. Има достатъчно научни клипчета за вселената, поразрови се, доста е интересно.

45

SuCkMyD1Ck

преди 1 година

До 51: отговор на ниво Физика за 8-9 клас: трети закон на Нютон. Стряскащо е нивото на негранотност...

44

Анонимен

преди 1 година

до 51 Инерция се казва бе, брачед. Вояджър дето 40 години са в Космоса и дето напуснаха слънчевата система двигатели ли ползват според теб и до днес? Двигателите са за изстрелване и кацане от дадена плланета и на дадена планета.

43

Анонимен

преди 1 година

Те не казват истината за Антрактида та ще кажат нещо на 31 светлинни години!

42

Анонимен

преди 1 година

Така и никой не обясни, как без атмосфера работи двигател :))) Нали двигатела требва да изтласка нещо, примерно въздух за да работи, как без атмосфера са работили с вътрешно горене, какво съпротивление им е оказвал вакума в Космоса.....явно е холивудска тайна :)))

41

Анонимен

преди 1 година

до 49 ЯАз съм чувал обратното...след големия взрив с течение на времето Вселената започва да забавя темпото си на разпространение, тоест не се разпространява колкото светлината и в един момент ще стане че Вселената стига предела си и започва да се свива. Представи си го като балон. И животър започва отново.

40

До 44

преди 1 година

Вселената не е дълга 15млрд. светлинни години! Това е възраста на познатата ни вселена! Обемът на познатата ни вселена е около 93 млрд. светлинни години. Тъй като вселената се увеличава със скорост по-голяма от тази на светлината след милиарди години нито една звезда няма да се вижда на небосклона просто защото светлината от галактиките ще се движи по-бавно отколкото те самите се отдаличават от нас.

39

Анонимен

преди 1 година

Марс е на 12 светлинни минути от нас. Слънцето е на 8 светлинни минути от нас, тръгнали да говорят за 31 светлинни години папагалченцата...

38

Анонимен

преди 1 година

до 44 Те до Луната дето е на една светлинна секунда от нас не могат да отидат, говорят ти за светлинни години. Смях в залата.