108

Unknown

преди 1 година

Ще минем цените и на миризливите Френски сирена .... хахахха

107

Анонимен

преди 1 година

И това ако не доказва, че сме държавата на абсурдите пък на. Всички млекопреработватели реват, че няма Българска суровина, а в същото време се опитват да убият и малкото останали, като им предлагат смешни изкупни цени. Как така литър пляко за 80 ст, а кило сирене за 20-25, че и 30+ лева за предварително опакованите. Страшни сметки...ама криви

106

Анонимен

преди 1 година

Декларираната от фермерите себестойност на млякото е силно фалшива. Иначе самите те биха го продавали на дребно по пазарите за по 3лв литъра, а не по 2лв. С 2лв цена на дребно не се избива дори горивото, с което го докарват, камо ли да остава печалба за препитание. Предполагам себестойността е не повече от 60-65ст за литър, не забравяйте че има и европейски и национални субсидии за животновъдите.

105

Алекс

преди 1 година

Млякото евтино,но българският кашкавал е по-скъп от немския ементал.При преработвателите се вихри спекула.Къде са контролните органи?

104

Unknown

преди 1 година

Ами сега продуктите ще се правят без мляко .... :D

103

Има ли спекула ?

преди 1 година

Максимална себестойност 1.52лв./литър мляко. 5 литра мляко = 1кг. бяло сирене. = 7.60лв. Айде "скъпия" промишлен ток + транспорт и ДДС -> 9-10 лева максимум. Няма цена под 15-20лв. на килограм сирене. Продълбаваме Прекупуването - ПП + надценките !!!

102

СИВА ИКОНОМИКА

преди 1 година

Който от фермерите има възможност да си организира самостоятелно производство на сирене и кашкавал и да започне да ходи по пазарите да го продава. Говоря за сива икономика, ама това е начин не просто за оцеляване, а си е цяла ПАЗАРНА НИША. Има вече такива производители и след няколко месеца на трудности излизат на печалба и повече и не мислят да си продават млякото на безценица. И все повече хора си купуват млечни продукти директно от производител. Както е било преди 100 години...

101

Анонимен

преди 1 година

Някой май искаше да си играе на спекулант. Наиграхте ли се вече всички алчни гадове по веригата ? Сирене от 25 лв. си го яжте сега !

100

Анонимен

преди 1 година

Защо изливате беее?Продавайте го директно на хората в собствени магазини или на пазара,правете сирене и кашкавал и няма да купуваме от веригите,а от вас!Не си знаете интереса,а после ревете.

99

Коментар

преди 1 година

Българският парадокс е че днеска дигат на нещо цената и по малко се купува за да си запазят печалбата утре вдигат още цената и още по малко се купува..вдругиден пак я вдигат да си запазят печалбите и никой не купува!Това е положението!Пазарна икономика било!))

98

Бял Орел

преди 1 година

Ама чакай малко ,ниско изкупни цени а в магазина цените двойно нагоре и нека позная работниците дето правят сиренето и кашкавала кучетата ги яли на минималната работят... е как да стане. Май си важи поговорката още- Имаш крава пиеш мляко.

97

От народа

преди 1 година

Цялата работа е защото няма държава а навсякъде корумпирани чиновници които гледат да си оправят живота за няколко години и това е!На никого от вкопчилите се във властта на държавно и местно ниво изобшо не му пука за оня дето бачка,плаща им заплатите и сметките и данъците си!

96

На три буустера

преди 1 година

Първо всичките големи хр магазини са в ценови картел, няма една стотинка разлика при едни и същи продукти. И второ надценката им варира между 100 и 200% над нормалната печалба.Лютеница Хорцето от 2.20 сега 6.30Сирене родопско чудо от 8 на 20Белени домати консерва от 1.09 на 1.89Активия от 1.69 на 2.49Шпек салам от 4 на 10лвПрясно мляко от 2 на 4Гауда от 4 на 10лвАз вече съм спрял редица продукти...да хвърлят.Отделно намалиха и грамажа...

95

Анонимен

преди 1 година

Нали заради високите изкупни цени на млякото се увеличи и цената на сирената и кашкавала .Сега дали ще поевтинеят.

94

фаэа

преди 1 година

Ако не знаете, да ви светна - пием "мляко" за почти 4 лева литъра, което е сухо внос от Украйна, пълно с химикали и отрови, българска е само водата от чешмата, с която го джуркат. Аз си купувам UHT от Полша и Чехия, ама и то много поскъпна.

93

aaa

преди 1 година

1лв изкупна цена, 4лв в магазина за литър прясно мляко.Как става тази работа някой може ли да ми обясни?

92

това е

преди 1 година

За Бога, братя, не купувайте! 33 години експерименти с българина, 33 години мизерия...И от ЕС "големи" ползи, първи по бедност, България е пълна с полуразрушени села, пътища като мрасиански ями, пълна, пълна мизерия...

91

Анонимен

преди 1 година

НЕЩО НЕ се връзва ,защо внасяме мляко от Европа след като по-негови думи изкупната цена в България е най-ниска.

90

Анонимен

преди 1 година

Е няма как да им е по-изгодно да го излеят, вместо да го продадат. И изобщо мисли ли се в посока малки производства на сирене и млечни продукти и продажба направо на крайния потребител? От това биха печелили много повече, отколкото да продават млякото на големите млекопреботватели.

89

Кривондел

преди 1 година

До МихаелаНапълно съгласен с всичко, освен с цената...Вече има мляко и по 4лв. При това, според изследване на Активни потребители, в много от млеката в магазинната мрежа се влага сухо мляко. Тоест някой по веригата прави огромна печалба за сметка на крайния потребител.Същото се отнася и за млекопреработвателите, които режат клона, на който са седнали....