41

Анонимен

преди 1 година

Мрънкотене из коментарите, само 1-2 на нормални добре платени хора. ТИ, ***, се продаваш на пазара на труда. ТИ определяш цената. Айде всички склададжии в Лидл с 2.5к заплати напуснете и да видите дали няма да ви качат заплатите с поне 20%. Айде всичките шофьори с 2к заплати напуснете и да видим дали няма да ви качат заплатите. Ама ви е страх. Защото нищо не можете, защото трудът ви е заменим дори от дете 1ви клас и е евтин. Хората с високоплатен труд си знаят цената, обаче.

40

бонго

преди 1 година

До Анонимен 31 - - Аха, типично по нашенски, на Вуте да му зле - да вдигнели данъка на "богатите"!? Нито на теб няма да ти стане по-хубаво, нито пък богатият ще си покаже доходите та и 10% няма да даде.

39

Анонимен

преди 1 година

МРЗ е безмислено да се обсъжда,има ясни правила разписани от ЕС които гласят,че тя трябва да е минимум 50 % от средната за всяка една страна членка,ами дайте да видим как да накараме останалите заплати да се повишават годишно поне с темпа на инфлацията,то че няма да станем по богати е ясно ами поне да запази и без това мизерното си заплащане!

38

Хемус

преди 1 година

Ето това е професия с орлите!Баба Яга я има една-две години стаж като учителка,обаче е твърда като бетон несменяема синдикалистка!Кървавочервена и в червата си

37

До35

преди 1 година

А с изкуствено натискане на доходите и минималната заплата до къде се докарахме,до под кривата круша,само където България се обезкърви с три милиона,това не трябва ли да ти говори колко фатално грешна е била тая концепция?"Ниските доходи били предпоставка за конкурентноспособност и инвестиции"

36

Анонимен

преди 1 година

За да ностигнем европа по доходи-трябва яко де се вдигнат заплатите

35

Симеон Дянков

преди 1 година

С административно увеличение на минималната заплата, инфлацията ще се повиши още повече!

34

Анонимен

преди 1 година

Актуализиране и на данък сгради, и двоен данък за празно жилище.

33

До32

преди 1 година

Радвам се за теб,ама за жалост над 50 процента от заработващите на заплата особено в провинцията са ТАМ!

32

До 28

преди 1 година

Моя работодател не е там.

31

Анонимен

преди 1 година

Нещо за едни 40-50 процента данъче на високите доходи няма ли да видим,белият свят към който сме се запътили няма плосък данък а яко дране на тия които реват че нямат пари за повишение на заплатите!

30

частнИика фирмаджия

преди 1 година

Ще актуализирам заплатите, като изгоня два-трима, та от техните зачлатки, по 20 лева актуализация на останалите роби.......

29

Проблемът не е,че

преди 1 година

за заплати и пенсии у нас се отделят малко средства,те се отделят на база създадения вътрешен продукт,като част от него.Проблемът е в голямата ножица между минималните и максималните доходи най-вече в бюджетния сектор(частният сектор може да си разпределя възнагражденията както му е удобно,ако дава малко на изпълнителите,те ще избягат,това регулира).Но в държавния сектор малка група властимащи вземат десетки пъти повече от обикновените хора,а и имат какви ли не екстри и привилегии.

28

До27

преди 1 година

Като не му пука и дава*хубави*пари,защо тогава е тоя вой?Справка,Сите червени работодателски абвиатури са на барикадата против вдигането на МРЗ?

27

Анонимен

преди 1 година

На частника не му пука колко е минималната. Като има печалба, плаща хубави пари. Като няма- нищо не плаща.

26

Анонимен

преди 1 година

Да се актуализират само минималната заплата и пенсиите, да подсигурим електората...ааа и помощите. После следващите да му мислят.

25

Анонимен

преди 1 година

Държавните служители пак ще цoцат от истинските работещи.

24

Анонимен

преди 1 година

Защо не протестирате за спекулативно надутите цени? Значи цените не са ви проблем. Искате да ви се увеличават заплатите, а задавате ли си въпросът откъде ще дойдат пари за увеличение?

23

Размисли и Страсти

преди 1 година

До тук добре, но защо е нужно да се блокират улици, хаби се гориво, което е закупено с и без това ниските заплати, които искат да бъдат увеличени?!

22

Анонимен

преди 1 година

Со Блога,Со Кроце не става,трябва си и кютек,смок от дупка как се вади бре-Само на парчета!За първите девет месеца на 2022 година има рекорден ръст на фирмените депозити от 23 процента или само "скромните"ОСЕМ милиарда лева са скътани под дюшека,докато наемният труд се пука по шевовете как да върже двата края!