24

Анонимен

преди 1 година

Дедо Футкин каза,че кирилицата е дошла от Македония.Не го забравяйте и си правете изводи.

23

Анонимен

преди 1 година

Зеления чорап Вето няма ли да направи ?Фък офф ако не направи как вика на английски на пресконференцията в София на анлийскошитский

22

Анонимен

преди 1 година

след една-две години като русия бъде затрита от картата кирилицата също ще бъде забравена и забранена и тогава ще минем на латинските езици

21

Анонимен

преди 1 година

факт че само военолюбивите страни ползват кирилицата. ако минем на латиница ще се отворим към света

20

Калеко Алеко

преди 1 година

Така е фигуранте, но твоите кремълски товарищи не смятат така и дори твърдението ти че "Крим е руски" няма да ги омилостиви ... колкото повече им се навеждаш и лазиш ниско под килима, толкова по навътре ще ти влиза ... Кремълският башибозук не пропуска да oнoди тези дето му се подлагат, така че отсега се подсигури с нужните мехлеми, лубриканти и обезболяващи ... !!!

19

Анонимен

преди 1 година

Аз не ползвам"шльокавица". Но фактите са: проф. Ото Кронщайнер, носител на орден 'Стара планина" и отнета титла "Доктор хонорис кауза"от уневерситета във В.Търново. Виден българист препоръчва паралелно ползване на кирилица и латиница. И явно е прав. Това се наложи от само себе си по естествен път в практиката.

18

Анонимен

преди 1 година

Ще говори като изтъркана грамофонна плоча докато не му покажем изхода..

17

Анонимен

преди 1 година

Марш оттука бе зелен чорап! Ти какви графични разлики видя между кирилица и латиница??? Голям "дар" хаха! Кирил и Методий са византийци бе само ти ли не си разбрал?! И какво излиза "с чужда пита...." Спрете да се самовъзвеличавате покрай тази азбука. Истината е че българите нямат НИКАКЪВ принос към цивилизацията. Даже и бумеранг не са измислили

16

Анонимен

преди 1 година

щом кирилицата е толкова значима, тогава що се бием срещу русия която заедно с покрайна са единствените ползващи я?

15

Анонимен

преди 1 година

И Радев влиза в тези мантри за цивилизацията на Хънтингтън и Дугин.Там където сме ние,Нато и ЕС не се пише на кирилица.А я има там, където не искаме да сме.Турцизираща се България пише на латиница сред младите,тече българофобия напомняща русофобията.Тоест ,ако сме дали нещо на цивилизацията то е на някоя друга.Няма обща такава и не е имало даже от времето на Рим.Винаги е имало ние(ромеите)те(варварите),нещо наследено от гърците.

14

Чичо

преди 1 година

Гумен Гадев - вън от ръковдния пост! Заедно с отпадачния матрял от Пълен Провал!!

13

Калчо Калчев

преди 1 година

Ха-ха абе Радеф, нашата цивилизация загива. На нашата улица всички къщи в които старите хора измряха, бяха купени от цuганоp, ти си тръгнал да замазваш очите на матряла с някакви фантасмагории.

12

Анонимен

преди 1 година

0, кирилицата НЕ Е версия на латиницата. По никакъв начин. Латиницата има 22-24 букви, кирилицата дори и днес има над 30. При създаване си е имала 58 букви. За капак част от тях, макар че приличат на латинските, обозначават ДРУГИ звуци. За останалото си прав.

11

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Кирилицата е окрала гръцката азбука,за да я има. А Радев да си гледа Русия. Тя е неговата кърмилница.

10

До 13

преди 1 година

Това че ги ползват не значи че са добри системи! Те и американците все още ползват абсурдната имперската мерна система въпреки че целия цивилизован свят отдавна е преминал на далеч по съвършената десетична метричната система.

9

Анонимен

преди 1 година

*** кремълски.

8

Анонимен

преди 1 година

След влизане в ЕС и НАТО крилицата е измествана от латинцата и английския и турски езици се искат за работа.

7

Анонимен

преди 1 година

Някой замислял ли се че българската азбука е идеална да се ползва за международна фонетична система? С нашата азбука много лесно се пресъздават всякакви звуци. На практика с българската азбука може да се пише на всеки език. Българската азбука е подобрена версия на латиницата от римската империя. А най калпаците азбуки са азиатските с йероглифите. Китайски, японски, корейски и др. Това са примитивни системи които не би трябвало изобщо да съществуват в 21 век.

6

Анонимен

преди 1 година

prav e Radev

5

гост

преди 1 година

Какъв дар? Плагиатство е корилицата, и пречка за интеграцията ни към околния свят!