43

Анонимен

преди 1 година

Освен да покажат, че са неграмотни и не познават книгите - хубава иначе литература, които са захвърлили с леката ръка на нечетящия илитерат навън, с което единствено се излагат сами, друго инициаторите на смешната инициатива няма какво да покажат. Чела съм лично всичко от показаното на фотоса - нито едно от тях несе свързва точно със Съветската армия. Точно пък "1984" е най-големият гаф в случая. Той има отношение към настоящия тоталитарен запад.

42

Анонимен

преди 1 година

Само дето тази книга и доста други нямат нищо общо със "Съветската армия". До идеята на "1984" е най-близо, да не кажем в пълно съответствие, пландемичното насилие над хората, което наистина няма общо нито с Русия, нито с армията на съветите. За всяка книга можем да си говорим по отделно, но като гледам - чели ги много няма. Ка-моли авторът на "статията".

41

София

преди 1 година

Стоя и се чудя, в СО неграмотни и некадърни ли работят? Чели ли са някои от тези книги, например, така нашумялата 1984 на Оруел, отразява случващото се на запад, на на изток. И ако можем да правим някакви съвременни паралели - то 1984 приляга повече на случващото се към днешна дата в САЩ и ЕС, не в Русия. Но от де толкова много сиво в общинските съветници от СО, които за пореден път се излагат като кифладжии.

40

Анонимен

преди 1 година

До 47 - Каза го, защото иначе филма нямаше да го пуснат по кината. Книгата Рамбо (да, по книга е) е една огромна критика към войната във Виетнам, отношението към ветераните и завършва със самоубийството на Рамбо след като е избил сума народ.

39

Анонимен

преди 1 година

София няма пари да си плати парното ама за укропски инициативи намира кинти

38

Анонимен

преди 1 година

Повече четете и мислете.

37

Анонимен

преди 1 година

*** работа.

36

Анонимен

преди 1 година

Всичките ревете за свободата, а не осъзнавате, че тоталитаризма не си е тръгвал и никога няма да си тръгне. Просто му смениха името на ДЕМОКРАЦИЯ ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХА!!!

35

Анонимен

преди 1 година

Защо се занимавате с пропаганда, докато цените ви скачат ли скачат? Яжте книги. Хубаво е човек да чете, но и да осмисля прочетеното, а не да гледа колкото се вижда от една тръба за фунийки. Стига сте ни отвличали вниманието с РСМ и паметника на съветската армия. Това като в Украйна-остават без ток , но най-важно им е да снесат паметниците на Пушкин.

34

Руснаците са мърши

преди 1 година

А тука в коментарите е пълно с техни слуги на хонорар.

33

Българин

преди 1 година

Някакви турци са си организирали събитие. Явно за такива хора щеше да е по-добре още да сме си в османската империя.

32

Неисторик

преди 1 година

Четенето е само базис - по-важното е самостоятелнотомислене(осмисляне) на прочетеното.Русия трябва да победив тази война,но Украйна трябва да бъде върната на украинците.И в всичко това ни е нужен баланс.Хегемония на "доброто"е първата стъпка към деспотизма.

31

Анонимен

преди 1 година

До Книгофил - Ако си прочел 200 книги по темата, щеше да си разбрал. Очевидно не си (или не си чел или не си разбрал).

30

Анонимен

преди 1 година

Поздравявам организаторите!

29

Книгофил

преди 1 година

Трябва да няма коментари като в други статии. Излишна пропаганда. Изчел съм 200 книги в жанра и не се чудя на коментиращите. Съжалявам ги.

28

ДО 30

преди 1 година

Защо на всички други окОпатори !! паметниците са премахват бе необразовани друже???

27

Анонимен

преди 1 година

До Jonsy, не се съгласявам с позицията ти, но друго ми направи много лошо впечатление! Осъзнаваш ли, че пишеш неграмотно и дори само това дискредитира мнението ти?

26

Стар човек

преди 1 година

Много комунисти ,много закрилници тука бе !?История било ,напомняло било!? А защо тогава всички паметници и символи на Хитлер и Сталин бяха премахнати!? На Мусолини също ! Ех глави чугунени и днешният Путин няма да се запомни с добро !

25

Анонимен

преди 1 година

Това по случай Хелоуин ли е?

24

Jonsy

преди 1 година

До АнонименТема за размисъл, паметниците се правят за да напомнят нещо, било то и за окопатор. Ако махаме паметници увеличаваме шанса историята да се повтори. Само комплексираните хора разбират всеки паметник като възхвала и са готови да рушат всичко наред само за да се почустат по добре и да нахранят комплексите си!