23

Главчо

преди 1 година

Хотелиерите на кое казват големи заплати? На 1600 лева така ли?Не познавал софтуера това и онова. Ако му направите обучение и му давате 2000 лв. сигурно ще приеме да работи и догодина пак ще дойде, но 2000 лв. е голяма заплата според тях.

22

Анонимен

преди 1 година

Да търсят от Африка, ама то и май и те минават от тук само транзит.

21

Анонимен

преди 1 година

Еми да, квалифицираните отдавна напуснаха територията,останаха само бизнесмени и програмисти.

20

Анонимен

преди 1 година

То е същото положение по морето. 2 дена изтраях тая година. Някви пици, дюнери, катми, бургери... Счупих си краката да намеря къде правят рибена чорба. Да няма рибена чорба на морето... И това доживях да видя. Но после видях и самата чорба. Филе, което беше останало явно от скарата + кубче бульон и 2-3 там зеленчука. Е... да извинявате. Ама няма да видите повече и стотинка от моите пари. Пица с луканка? Сериозно ли? Пица с ... грах! Абе, някой италианец ще ви изпотрепе за това кощунство.

19

Паскуал Тонеff

преди 1 година

Бaньo - хотелиер! Пази Боже!

18

Анонимен

преди 1 година

Да започнат да плащат както трябва, тогава кадрите ще дойдат. Каква е тази заплата 1200 лв?! Поне от 2000 лв. трябва да започват. Тия май са забравили, че сме 2022 год., а не 2015 год.

17

Някой

преди 1 година

"Те ми плащат, колкото да не умра от глад, аз работя, колкото да не заспя!" Това е положението в този бранш!

16

Анонимен

преди 1 година

Тия в Банско си мислят, че са някъде в Алпите и всяка барака е с поне 5 звезди, а те са вече хотелиери. Или да купуваш от Метро полуфабрикати, после да ги вадиш от фризера те прави готвач. Хотелиерство и ресторантьорство се учат 5 години в университет, бе налъми нагли. Че то в затвора сигурно готвят по-вкусно, защото а е сгафил готвачът, а е станал на кайма. И какво излиза? Ден година храни. Дали тоя турист ще се върне пак точно при тебе и твоята барака? Или ще иде до Алпите за същите пари?

15

Анонимен

преди 1 година

Ами в интерес на истината -1200 лв чисти за готвач е малка заплати. Бас ловя, че работното време ще е и повече от 40 часа на седмица.Ами прекалявате - дайте 2500-3000 лева чисти за готвач на 40 часова работна седмица и ще дойдат опитни и качествени хора.Просто е, свикнали сте да експлоатирате хората от вече 30 години и го смятате за нормално вече.Е не е нормално.

14

Анонимен

преди 1 година

Повече му смущава, че все още намират персонал с тези мизерни заплати. Хора, имайте някакво самоуважение! Свят широк, щом някъде ви тормозят - сменяте града, държавата, континента. Пълен бойкот на експлоатацията, иначе оправия няма.

13

Анонимен

преди 1 година

Когато имаше квалифицирани кадри ги лъжехте мамихте не им плащахте не ги осигурявахте извършвахте 33 години данъчни престъпления на гърба на кадрите а държавата се правеше на сляпа и улава! Сега ревете че нямало квалифициран персонал ! Ми грабвайте парцала запретвайте ръкавите и почвайте вие робовладелците да се трудите да видите как се изкарват парите

12

клиент

преди 1 година

качеството вече е нула почти навсякъде, обслужването се е влошило поне три пъти в последните пет години. Съседните държави са с поне 20г. пред нас, добре че повечето хора в бг са *** и не говорят чужди езици и искат не искат посещават бг курортите, румънците даже вече минават транзит. Но като цяло големия проблем, който ще се решава все по трудно и за който не се говори, е липсата на сняг.

11

Анонимен

преди 1 година

Не е проблема в липсата на кадри! Проблема е в липсата на адекватно европейско заплащане. Не можеш да плащаш 5 лв (2.50 евро) на час и да искаш да имаш квалифициран персонал

10

Хаха

преди 1 година

Ами като сте на принципа"ден година храни".Я оня с офертата за 11000 за Нова година да каже ,колко плаща на персонала.

9

Анонимен

преди 1 година

В чужбина 40% от печалбата се дава за заплати. В България дали има и 10%...

8

Анонимен

преди 1 година

Основния проблем е че не дават пари а заплатите са африкански на фина на европейски цени и европейски труд . Не ме няма кадри . Кадри има ,просто няма как един супер квалифициран управител на ресторант да взима 1600-1800 лв колкото горе долу взима един сервитьор . Примерно !!

7

Анонимен

преди 1 година

За толкова пари няма да намерите.

6

Смях

преди 1 година

Липса на хора, дето да искат да правят чудеса от храброст за без пари.

5

Пешо

преди 1 година

В природата винаги има баланс и е закономерно. Когато има дисбаланс тя се стреми да възстанови баланса. Бързи пари за сметка на другите е такъв дисбаланс. Ако правеха бизнес устойчиво, нямаше да имат проблеми, а добре платени доволни квалифицирани служители. А сега имат неквалифицирани хора които искат достойно заплащане.

4

Анонимен

преди 1 година

Тия са много големи наглеци и хотелиери и рестьорантьори. Вдигнаха навсякъде безбожно цените , гледат да дават мизерни заплати на персонала. Алчните гърла са много.