92

преди 15 години

Вярвайте си и си разговаряйте с когото си искате Темата е за оставката на ЕЮП и поводът за нея

91

nedelcho

преди 15 години

Християн не измества темата а просто отговаря на нападките на 85 за пламен. Значи според теб да вярва човек в Бога и да общува с Него е ненормално а да си обратен е добре. От това по извратено мислене едва ли има

90

алекс

преди 15 години

Спокойно спокойно Тези неща сме ги чували на друго място Не измествай темата на форума с твоите представи за БОГ

89

Hristiqn

преди 15 години

ако бог съществува и е личност, то това означава че Той може да се открива на Хората и да общува с тях. Цялата Библия е пълна с примери за това. Той не се е променил но е същият и днес. Ти също можеш да общуваш с Него ако Го потърсиш с вяра

88

преди 15 години

Не сравнявай човешката логика с природната(Божията), защото така никога няма да можеш да си обясниш защо в природата има и редица вредни неща.(*** пример - защо има и отровни гъби :) )

87

Реалист

преди 15 години

Бог е създал хората, но не е отговорен за решенията им, тъй като им е дал свободна воля. Хомосексуализма или мъжеложничеството, както Библията го нарича не е Божия идея а човешко извращение от Което Бог може да освободи човека ако с вяра се обърне към Него.

86

преди 15 години

Хем бог е създал обратните, а пък хем не ги одобрявал :-) Нещо логиката не ти е в ред!Ти би ли създал нещо, което не одобряваш?

85

преди 15 години

Прочети още веднъж изказването на Пламен и ще разбереш за какво говоря. Той казва. Аз си говоря с него всяко вечер .Коментарът оставам на тебе .

84

Реалист

преди 15 години

Абсолютно си прав. Гейсексат е противоестествен и извратен. Ако той се толерира, ше доведе до едно извратено и противоестествено общество. Поради това са били онищожени градовете Содом Гомор и Адма. Поради това и днес иде Божият гняв над света

83

преди 15 години

Защо Господ не е дал физиологична възможност на обратните да се размножават ? Не е ли това най-голямото доказателство, че не ги одобрява ?

82

nedelcho

преди 15 години

Пламен е абсолютно прав. и ти си прав. наистина е въпрос на глегна точка, но е по добре да се съобразиш с Божията а не с твоята гледна точка.

81

До 80

преди 15 години

Въпрос на гледна точка. Твоята я чухме .Но има и много други.

80

plamen

преди 15 години

Purvo pich Bog ne e religia,toi nqma nishto obshto s religiata i religiat nqma nishto obshto s vqrata.tozi koito vqrva v religiata ne vqrva v Boga.Bog e realen,ne e risunka,ne e ikona,ne e SVESHT,Bog ne nosi cherno raso nito grozna kilimqvka,toi ne e pravoslaven nito e vuv skrub udaven,Bog e jiv i e realen i naistina ako povqrvash v nego shte go razberesh.Az si govorq s nego vsqka vecher,toi me vodi vseki den,pomaga postoqnno na horata,poznavam stotici hora koito sa izlekuvani ot rak i drugi bolesti.Bog ne e religia,toi e Isus koeto oznacjava spasitel

79

до ХМ

преди 15 години

Посочените от тебе държави имат демократични елементи в своето управление ,но не са демокрации в чист вид .За Иран няма какво да говорим въобще .Когато всичко се пречупва през призмата на религията ,имаме ограничаване на всякакъв вид свобода .Това може да бъде в различни степени .Например, Иран и Египет .Съпоставка .Но винаги имаме ограничаване при формиране на начина на мислене ,нетърпимост към другомислещите .Или привидна такава. Но истинската демокрация с правото на избор я няма .Така е и с християнството през Средновековието .Хиляди хора са изгорени на клада обвинени в содомизъм. Така че проблемът е в свободното право на избор в живота. В някои държави е възможно, в други не .Аз не искам България в това отношение да се сравнява с Иран.

78

plamen

преди 15 години

Pich ti qvno ne si chel bibliata q mi citirai stih kadeto Bog odobrqva tozi grqh eto ti stiha kadeto apostol pavel govori protiv tova,RIMLQNI 1:18-3018. Греховността на светаЗащото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които ограждат истината с неправда.19. Понеже това, което е възможно да се знае за Бога, им е известно, защото Бог им го изяви. 20. Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение.21. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но се извратиха чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.22. Представяха се за мъдри, а станаха глупци23. и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на влечуги. 24. Затова според страстите на сърцата им Бог ги предаде на нечистота, така че да се опозорят телата им между самите тях25. те, които замениха истинския Бог с лъжлив и предпочетоха да се покланят и да служат на творението, а не на Твореца, Който е благословен довека. Амин.26. Затова Бог ги предаде на срамни страсти, като и жените им измениха естествената употреба на тялото в противоестествена.27. Така и мъжете, като оставиха естественото сношение с женския пол, разпалиха се в страстта си един към друг, като вършеха безобразие мъже с мъже и приемаха в себе си заслуженото въздаяние за своето нечестие. 28. И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, 29. изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, алчност, омраза; пълни със завист, убийство, свада, измама и злоба; 30. клюкари, клеветници, богомразци, нахални, горделиви, самохвалци, изобретатели на злини, непокорни на родителите си,31. безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви32. които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тези, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват онези, които ги вършат.

77

МЕДИ

преди 15 години

Сладък мой, ако не си ти, няма кой да помисли за нас.ОПРАВИ НИ ! ЦЕЛУВАМЕТЕ, ТИ ЗНАЕШ КЪДЕ!

76

хм

преди 15 години

до 75:А замислял ли си се защо липсва? Да не би да е защото Шериата е политическата система, определена от Исляма?Малко е объркващо, защото обикновено сме свикнали да смятаме, че Исляма е само религия. Това обаче не е така. Исляма е цяла социално-политическа-икономическа-религиозна система. Смята се, че Аллах определил най-добрия начин, по който може да живее човек и този начин се пропагандира от различни ислямски свещеници.Освен това, в нито една от държавите, които изброих, освен Саудитска Арабия, не се ръководи според чист Шериат. Като изключим Иран, останалите държави имат силно застъпен демократичен елемент в политиката(например в Египет няма закони възпиращи откритото изповядване на други религии.. тва е може би защото още имат 10-12% коптско християнско население). Идеята е, че социалния натиск(не политическия) пречат на хомосексуалистите. А социалния натиск се получавва основно заради религията(в изброените страни).Това, че мюсюлманите-хомосексуалисти бягат в други демократични страни(например във Франция има много мароканци-гейове) е само показателно за това как се чувстват в собствените си страни.Но, пак казвам - мисля, че се отклонихме от темата и дебата навлезе в доста несвързана с новината област.

75

преди 15 години

Не смесвай религията в ,случая исляма, със страните където тя се изповядва В посочените от тебе държави господства Шериата и те нямат светски характер .Ще ти дам за пример страна Швеция ,където мюсюлмани гейове живеят на съпружески начала За да има такова съжителство е необходимо да има демократично общество. В посочените от тебе държави то липсва.

74

хм

преди 15 години

До 72:Ами, спомняш ли си за Содом и Гомор? Християнската доктрина е базирана до голяма степен и на Стария Завет, където, ако не се лъжа, Бог унищожаваше тези два града, защото били много "разкрепостени" сексуално.Само че мисля, че се отклонихме от темата. :)

73

хм

преди 15 години

до 62:Под собствена религия имам впредивд религията, която най-вероятно изповядва Еюп - Ислям. Нямам нищо против да си изповядва каквото си иска, но в орпеделени ислямски свещени текстове се апелира към смърт за хомосексуалистите. Затова казах, че е лицемерна постъпка. (Например, в Саудитска Арабия, Иран, и в по-малка степен Египет, Алжир, Мароко, Малайзия - хомосексуалистите се смятат за мразени от Бог и съответно в Иран и в Саудитска Арабия ги избиват, а в останалите ислямски държави обикновено понасят огромен социален натиск да се оженят и да симулират, че са нормални).И да, мнението ми беше основано на предположение - предположението, че Еюп най-вероятно е мюсюлманин, затова ако е християнин, изповядва друга религия или е атеист(малко вероятно) съм съгласен, че не съм прав за лицемерността в постъпката.