64

Анонимен

преди 1 година

Групировката "Запад" с маниакална упоритост продължава да се бори срещу обективната реалност и законите на свободния пазар. Който може да го каже по-добре

63

пуйката

преди 1 година

Радетелите на пазарната икономика се оказаха привърженици на командноадминистративната,тъй като не успяха да смажат финансово "икономическото джудже",което се оказа,че не е джудже,а Годзила.Как е сега брутния продукт на Русия при тези цени?Не,няма промяна що се отнася,но изчислен в натура,но кой да ти чете от Г-7,че в долари бе три пъти по-малък от немския,но в потребление над немския.Истината цъфна при свободен пазар.За Г-7 важни бяха сънищата им как се разпада Русия и богатствата и са техни.

62

Анонимен

преди 1 година

До до 65 Глей ся! Докато светът се пренастрои и построи инфраструктурата ще минат години. До тогава кво праим!

61

до 65

преди 1 година

Гледайте ся :) газ и нефт има колкото искаш. Това което няма е инфраструктура. Ще мине малко време и света ще се пренастрои и без Русия :) спокойно :)

60

до 64

преди 1 година

Брех :) и какво ще направиш? :))))

59

Анонимен

преди 1 година

Руснаците ясно и официално казаха: Който се опита да ограничава цените с извънпазарни мерки, просто няма да получи нефт и газ. >>>това не са пазарни механизми. Ако си учил поне малко икономика, ще знаеш, че навсякъде по света има АНТИ мнонополни и АНТИ картелни мерки. Случая е точно такъв ЕС получава около 60 %от природният газ от Русия. Какво има повече да коментираме - има монопол и толкова.

58

Анонимен

преди 1 година

Eй Глynaци-7, бaлaмитe cвъpшиxa ! Hиkoй нe ви бpъcнe зa cливa...

57

Анонимен

преди 1 година

57 И на теб какъв ти е проблема? Ако Европа го плаща на 90 долара/барел. Какво е значението дали тези 90 долара ще ги даде на Русия директно или на Индия, пък после Индия ще го купи от Русия за 60 долара, а останалите 30 долара ще ги прибере. Европа нищо не губи, Индия печели, само Русия губи.

56

sss

преди 1 година

Имам чувството, че всички са седнали да една голяма маса - САЩ, Русия, Китай, че и арабите и са се разбрали.. дружно да съберат обратно напечатаните пари...

55

Анонимен

преди 1 година

55 Че те руснаците и сега могат да спрат да доставят на Европа, но не го правят. Няма и да го направят. С тавана европейците казват ние плащаме толкова максимум, руснаците като не искат да не доставят, никой не им е сложил чатал на врата.

54

Анонимен

преди 1 година

Запада се бори с империализма и капитализма на Русия.

53

Анонимен

преди 1 година

Г-7 ДА НЕ СА ОБЯВИЛИ ЧЕРЕН ПОНЕДЕЛНИК ЗА УОЛСТРИЙТ ??!!!

52

Пазарът, бате

преди 1 година

Руснаците ясно и официално казаха: Който се опита да ограничава цените с извънпазарни мерки, просто няма да получи нефт и газ. Пазари много. Индия например много ще се зарадва да препродава руския нефт на западняците с прилична надценка. Което тя прави и в момента, между другото.

51

Анонимен

преди 1 година

Истината е, че Европа трябва да се преориентира към други доставчици, а руснаците да остави на азиатците. Те ще се оправят с тях.

50

Анонимен

преди 1 година

Коментират но не четат други не евроатлантически издания и не са прочели преди два дни какво казаха от Москва. При таван на цените Русия веднага спира да продава в ЕС .

49

Логика има

преди 1 година

Ако от свободния пазар печели запада, той е единственото правилно и добро нещо на света и се налага с огън и меч на всички. Ако обаче от свободния пазар печели друг, а запада губи, то, разбира се е световно зло с което следва да се борим с огън и меч! Нищо не може да постави под въпрос охолния живот на западните държави! Това е логично, нормално и морално! Вие какво, да не искате да живеете по-добре от великите американци? Наивници!

48

Анонимен

преди 1 година

50 Първо руснаците няма да спрат да продават петрол, защото няма какво да го правят, а им трябват и пари. Но дори и да стане, това ще повлече цените надолу, а не нагоре. Китай и Индия първи ще ги натиснат за още по-големи отстъпки и ще увеличат вноса си от руснаците като смъкнат цените. Което пък ще остави повече свободни количества при арабите, които пък ще им търсят пазар в Европа. И така кръга ще се завърти.

47

Анонимен

преди 1 година

Таван на цената = дефицит на стоката . Просто икономическо правило. Има ли още някой да не е разбрал целта на занятието. ПЪЛНО ЗАНУЛЯВАНЕ !

46

Анонимен

преди 1 година

Троловете налазили и се мъчат да излъжат някого, че е по-добре да плаща повече за гориво, защото европейците били лоши и слагат таван на цената.

45

stiling

преди 1 година

Аз само питам ако наистина наложт таван на цените на руския петрол и наистина руснаците спрат да продават на такава цена ние от къде и на каква цена ще купуваме петрол при положение че нефтохима работи само с руски петрол в момента. Ще станат цените 5-6 лева. Първо ще се вдигне цената на петрола, второ танкерите ще минават през босфора от близкия изток и трето трябва да си пренастрои рафинерията да работи с по-лек тип петрол. Общо взето ние ще гоизядем най яко!