47

анализатор

преди 1 година

Хайде няма какво да си говорим. СССР се разпадна, сега е ред и на Русия.Не е повод за радост, обаче само така ще се сложи край на тази война с Украйна, няма друг начин.

46

Пенсионер

преди 1 година

До пикльото под номер 41: Благодарение на Горби, Главчо твоите родители ти купуват хляб за да плюскаш в къщи за 2 лв, а не на 26 стотинки.Билетчето за градския транспор ти стана от 6 ст. на 1лв 60 стотинки.Бензина от 1 лев стана 3лв.50, а водата и електоенергията ти поскъпна повече от . . .10 пъти !?Един тристаен апартамент ти струваше около 15 000 лв, а не както е сега1000-1500 евро за квадратен метър.Леглото в разгара на курортния сезон в Несебър бе 1.60 лв, а обяда в ресторант 5 лв

45

анализатор

преди 1 година

До: номер 29 "За мъртвите или добро, или нищо." Чакай бе! Путин не е умрял още, не бързай толкова!

44

Тошо

преди 1 година

А ти ....какво ...влияние ще ....окажеш/отвоюваш ....огромно или мало!?Имаш време да промениш мисленето си, но ...е трудничко, мммммм...не е за всеки!Иска се сила да стъпиш не, не върху чужда държава, това е лесно уравнение, да стъпиш върху собствената си особа, е те това е забавно и дооооста нелесно, но пък какво толкова, опитай....и всички наоколо страни ще ти станат приятели, а Украйна след 100 г.!

43

Иван Павлов

преди 1 година

Нашата грешка беше, че се ориентирахме към Запада още в годините на 60-те и 70-те. Понеже тогава Америка беше велика икономическа сила, модерна страна, а СССР беше закостеняла система, за жалост.

42

Трагедията на СИВ

преди 1 година

България имаше фабрика за компютри, но Съюза нямаше пари да си плати! Факт! Още в края на 70-те беше ясно, че Студената Война ще бъде спечелена от този, който има по-голяма изчислителна мощ! Факт!

41

Тодор Живков

преди 1 година

който беше голям приятел с Горбачов,и специално Горбачов написа книга за него, отдавна знаеше Живков, че е време да се ориентираме към Запада. Напротив, той искаше да се сближим със САЩ, защото в онези години САЩ бяха на светлинни години по-напред от нас - гледаш - модерна технологична база, голяма наука, високо правосъдие, закони, стабилна икономика - НОМЕР 1 В СВЕТА. Но Живков го беше страх от лудия Брежнев, който не си поплюваше да те забие.

40

Анонимен

преди 1 година

Ако не беше Горби още щяхме да сме си на купонна система и да чакаме за лада и москвич!

39

Анонимен

преди 1 година

През 89-а година в Русия е имало само 14 хил. компютри, докато в САЩ са били над 4 милиона. Малка България е имала близо 8 хил. компютъра. Заблудени сте и то адски много ако си мислите, че сссрто се разпадна щото Горби е казал така. Съюза не можеше да произведе нищо ама съвсем нищо и по тази причина загина.

38

Има нещо вярно

преди 1 година

Вовата е гледал да мине тънко с лицемерието, затова отчасти е казал истината. Горби не можеше да направи нищо, за да спаси напълно прогнилата тоталитарно-бюрократична система на СССР, в която се натрупаха нерешими проблеми заради "плановата" анти-икономика. Но краят й можеше да бъде много кървав, а Горби поне имаше смелостта да предотврати това. Това е заслуга, която не може да бъде оспорена.

37

Хитлерофашизъм

преди 1 година

Друго си е да ти лепнат прозвището - унищожителят на човечеството - както е наречен Хтилер, който докара двете катастрофи на човечеството - Първата и Втората световна война. Болните амбиции на Хитлер никой не може да ги достигне все още. И дано...не! Трета световна нещем.

36

Анонимен

преди 1 година

Моята баба е на 88 г. и като разбра, каза - ***! Зарад него ся не може да ходим на манифестации!

35

Анонимен

преди 1 година

Тук пишат хора който са преуспели последните 20-30 години,обаче ги мори носталгията за татово време кога са били млади.

34

Анонимен

преди 1 година

Александър II ни освободи от турците, Сталин от немците, а Горбачов от руснаците.Заслужава паметник някъде между този на Цар Освободител и M0ЧА.

33

Анонимен

преди 1 година

До 26. Всъщност не е за 1ви път. Хитлер е ветеран от 1вата световна с награди за храброст 1ва и 2ра степен за разлика от разни като Сталин и Шойгу :) иначе сравнението е добро

32

Анонимен

преди 1 година

Горбачов искаше да мяза на английският господар - Уинстън Чърчил, но забрави едно - Чърчил е от знантно потекло, а Горбачов един *** на Брежнев

31

Анонимен

преди 1 година

Тоя предаде комунизма. Деда ми го мразеше в червата. Без него Изтока щеше да си е още добре, а не сега да обслужваме западняците. ***!

30

Анонимен

преди 1 година

Мястото на великия Горби е в мавзалея на мястото на Ленин, но при престъпното управление на Путин това няма как да стане.

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 27 Днес много бързо ви раздадоха хапчетата,бе!

28

Да, да

преди 1 година

Сталин - господарят на източното полукълбо и Хитлер - господарят на западно - германското полукълбо. Двамата господари на Планетата как ли са съжителствували?