21

Анонимен

преди 1 година

Най накрая си дойдохме на думата - човешкият ресурс. За това бяхме нужни на Европа. Да не мислите, че и трябвахме за нещо друго?

20

Истината

преди 1 година

Няма работодатели дето искат да плащат нормални заплати. При тези цени това е 2000 + нето.И не приказвайте глупости, а вижте заплатите на час у нас и в Еврозоната. Даже бягащите от война украинци не ви се връзват на глупостите.

19

Анонимен

преди 1 година

Няма липса на работна ръка, а има ниско заплащане и никой не се хваща ангария!

18

Ужасно е в БГ

преди 1 година

Аз работя на две работи и пак едвам връзвам двата края.

17

Анонимен

преди 1 година

Няма липса на работна ръка! Има липса на желание за плащане на добри заплати от нашите бизнесмени.А това неминуемо води и до края на бизнесите им.

16

Анонимен

преди 1 година

До Млад учител Бате, от органична химия разбираш ли? Туй-онуй можеш ли да правиш

15

Анонимен

преди 1 година

Те нашите така наречени бизнесмени ако продължават да се държат като едновремешни робовладелци няма да има никой да им работи след година две ..

14

:-)

преди 1 година

Българите бягат. Ромите бягат. Турците бягат. Афганистанците бягат. Сирийците бягат. Украинците бягат. Обаче проблемът бил в работниците, а не в работодателите.

13

Анонимен

преди 1 година

Една месечна минимална заплата трябва да бъде най малко 1200 лева - ЧИСТИ. Гледам обявите повечето са в стил - да имаш опит, да си отговорен да вършиш съвестно работа да имаш изрядни документи и заплата 900 или 1000 лева БРУТО - 700 - 800 лева ЧИСТИ. Това е абсурдно.

12

Млад учител

преди 1 година

Аз завърших за учител по химия. Явявам се на интервю в една столична гимназия, в джобс бг пише - брутна заплата от 1900 лв. На интервюто ми казаха - ам, вижте, с удръжките, чисто 800 лв. Ххахахахахахахах! *** луди ли сте?!

11

Анонимен

преди 1 година

Работодателите много злоупотребяват с работниците и служителите. Масово не се спазват клаузите на трудовия договор. Нарушава се закона. Допълнителен труд без заплащане. Пришпорване. Мъмрене. Дори и незаконно уволнение!

10

Анонимен

преди 1 година

Проблемът не е в липсата на работна ръка. Проблемът е че заплатите са смешни.

9

Анонимен

преди 1 година

Защо да вдигат заплатите, като могат да внесат малко гастарбайтери от Африка и да сринат цената на труда в България. Българинът ще работи, защото ще го заплашват с чужденеца отвън. Ако внесат 200-300 хиляди чужденци и българинът ги види да се скитат безработни и гладни, ще работи и няма да иска повече пари. Ще ги внесат само за плашене и за пример за безработица за българина.

8

ЧуклеФ, уточнявай

преди 1 година

че търсиш ЕВТИНА работна ръка, а не че липсват работници. Не плащате,мошеници, това е проблема!

7

Анонимен

преди 1 година

Че щом един германец е 10 пъти по-производителен от българина - внасяме един германец, плащаме му колкото на 8 българи, слагаме 2 заплати в нашия джоб и работата е заспала! Или няма да стане така?

6

Анонимен

преди 1 година

Българинът ще бъде господар и началник. Ще внасяме гастарбайтери от Африка и Азия. Ще станем мултикултурна държава. С чернокожи, жълтокожи ще живеем заедно в мир. Бизнесът ни създава това бъдеще. Мултикулти.

5

Анонимен

преди 1 година

не останаха шарани, рибарите гладни

4

Анонимен

преди 1 година

Тоя пък, липсвала работна ръка? Че плащайте стабилно, да дойдат германци и англичани да ви работят? Или те като чуят 700 лева и питат дали това е надника за деня?

3

Анонимен

преди 1 година

'В нашата фирма търсим варианти - внесохме хора от Узбекистан, една група от 15-16 души.' --- там на кило ли ги продават, че ги внасяте като кашони с фурми?

2

Анонимен

преди 1 година

Германците са най-производителни. Един германец имал производителност на 10 българи, каза Васил Велев. Защо вземат от по-непроизводителни икономики и още по-непроизводителни работници/ Колко е производителността на един узбекистанец? Васил Велев да каже. Ще ни напълнят с чужденци като Запада и САЩ. Бизнесът ще донесе проблеми от етнически характер на държавата и народа.