18

Анонимен

преди 1 година

В Китай също има милионни райони с 4 дневна работна седмица. А в Южна Корея бачкат по 52 часа.

17

Анонимен

преди 1 година

До 23 - кой как се уреди мойка, винаги съм се ослушвал къде се работи най-малко и разбрах, че офертата е да си backup administrator. Вече съм в HP, но почнах от DXC, тук взимаме по 4к и търсеха опит, но в DXC дават по 2.5 и взимат с 0 опит. Пробвай Junior backup and recovery administrator - graduate development program в ***-a. Бачкаш дистанционно, интервюто е: "говориш ли английски, кво те мотивира да кандидатстваш". Напуснахме 15 човека преди 4 месеца за да минем в HP и DXC търсят хора.

16

Апокалипто

преди 1 година

Скоро ще се питате "Има ли ланс да се намерят работници за 3 дневна работна седмица"?

15

Анонимен

преди 1 година

Придържам се към златното правило - Boss makes a dollar I make a dime that's why I poop during working time. По време на работа любимо ми е да си метна един душ, да си сготвя, да си хапна 3 пъти, да си взема 8 почивки по 10 минути за цигарка, да изляза да направя 2 разговора по 15 минути уж работни, за да си уредя срещички за вечерта и тооо докато се изпочивам дошло време да ходя на бар. ЕС е чуден и всеки ден убивам съюза без да си мръдна пръста. Чакам социализма, а ако не дойде още по-добре.

14

Труд

преди 1 година

3 дни по 14 часа и 4 дни под карантина.

13

Анонимен

преди 1 година

В София я отворете обявите за работа, масово се предлагат заплати под 1000 лв. Стига с тези митове, че в София са добре платени работещите. И после отваряте обяви за работа в чужбина и хоп 2000 евро заплати.

12

Анонимен

преди 1 година

На мен тикетите ми са с по 5 дни SLA. Мога 4 дни да не работя нищо и да не отварям лаптопа и да ги оправя на петия ден за 3 часа. Не ми харесва идеята за четереднемна работна седмица. 1 ден ми стига. През останалото време нетфликс и пушене на марихуана. За щастие не съм учил нищо иначе щях да съм като архитектите, инженерите, строителите, счетоводителите, администрацията и онези в кол центровете - бачкане по цял ден. Най-голямото постижение в живота ми е липсата на образование.

11

Дрямка

преди 1 година

Поредният експеримент.

10

Анонимен

преди 1 година

Не знам, ние работим на три смени денонощно, понякога се налага да се идва и в почивните дни, и пак не смогваме да свършим работата. Тези от офисите са ясни, но за обикновеният бачкатор нещата са много зле в България. Ниски заплати, лошо отношение, липса на всякаква надежда за да се оправи нещо, не се дават ниакви премии за добре свършена работа, всички пари отиват нагоре по етажите. Реално повечеъо от българите живеят ден за ден и от заплата до заплата и в мизерия, ако сравним със Запада.

9

Анонимен

преди 1 година

И всяк седмица ли ще работим?

8

Анонимен

преди 1 година

Аз искам без почивка всеки ден. Вкъши не се търпи жената, на работа с колежките е топ.

7

С тези заплати...

преди 1 година

Много вожд, малко индианец. То "бизнеса" хубаво може и въобще да не работи, в офисите. Ама няма работници. Не знам как я мислят, но липсват работници. И този проблем ще се задълбочава. България отива към 5 млн. души, като 3 млн. ще са пенсионери и реално за раборота ще има едни 500 хил. души. И от тези 500 хил. почти няма да има работници. "Бизнеса" не се интересува, за него едва когато работата съвсем спре ще има проблем. До тогава "менаджерите" ще лъжат, че всичко е наред и няма проблеми.

6

Анонимен

преди 1 година

Винаги съм казвал, че е важен резултата. Ако и за три дена има резултат от зададена ти задача останали два са обезсмилсени. Мога да свърша бещо ползотворно за обществото в другите два дена. Като с данаците ми и разходите ми да подпомогна иконимиката и определени браншове докато вечерям в ресторант или харача пари в мола.

5

Робовладелец

преди 1 година

Аз не харесвам това

4

Анонимен

преди 1 година

Аз предлагам да се работи само един ден ще се икономисва от горива и заплати.

3

Анонимен

преди 1 година

Работя 4 на 4 по 12 часа. 6 месеца почивам имам и 1 месец отпуск. Като казвам, че работя по 12 часа на ден имам в предвид, че работя по 2 часа на смяна останалите 10 или спя или играя електронни игри. Не се учудвайте, че инфлацията удря рекордни висоти. В България има десетки хиряди като мен, които не правят нищо по цял ден и получават високи заплати. Аз съм част от милионите мързеливи европейци, които ще затрият икономиката на НАТО докато си почиват. ;)

2

Анонимен

преди 1 година

реалността в бг е бачкане 24/7, без договор, за 200 лв

1

Анонимен

преди 1 година

Защо не. В много сфери от 8 часа на ден поне 2 3 часа не се прави нищо. Празни приказки, почивки и тн. За 5 дни идва точно 1 ден спестен.