70

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 81, мисля, че не знаеш как се сформира заплатата на научните работници в БАН.

69

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 82, ХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХААХ Явно падащият тук си ти :) Изложи се много. *** пий бира, че си личи нивото ти :)

68

Анонимен

преди 1 година

Точно така. Ако нямаш наем или заем в София. Ако имаш само наема/заема са 600-700лв. Парното е 150лв, ток 60лв, вода 30лв, интернет 15лв, телефон 20лв, 1-2 малки кредита за едра или дребна техника 100-150лв. До тук си между 975 и 1275лв само за разходите преди изобщо да си включил храна, облекло, обувки, транспорт. Ако си сам 1267лв не стигат за никъде в София. Из провинцията може би 1267лв ако наема е 250-300лв МОЖЕ и да ти стигнат сам да изкараш до края на месеца АМА ЕДВА ЕДВА! 3000 трябват!

67

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 78, ти правиш ли разлика между образование и БАН? Или викаш науката е образование!?!?!?!? Хахахахахахахахаххахахахахахахахаха

66

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 74, позволи ми да не се съглася с теб! Има много позиции, за които образованието е КЛЮЧОВО! Надявам се не се лекуваш при хора без диплома. Това, че ти си разносвач си е лично решение! В моя екип човек без висше образование няма да стъпи!

65

Минчо от Харманли

преди 1 година

И на 1000 лв ще сме доволни само да ги дават (за чисти пари говорим) тук в провинцията в Хасковско и Кърджалиийко ревем с глас и умираме от глад,повече от 700-800 не дават,дано скоро се оправят нещата или чужбина

64

до 68

преди 1 година

Хубаво де, започваш за 1800 и еди колко си, но след 3 години взимаш вече 2500. Отделно ваучери за храна и допълнително здравно. не ти харесва заплатата- ето я жена ми с перфектен немски и докторантура в Лидл взимаше 6000лв. бруто в белите им отдели (не при черноработниците), но се премести за доста повече в швейцарска компания. Вярно, малко са за ИТ сектора тези пари, но за други сектори са супер.

63

Анонимен

преди 1 година

До 70, много добър пример! В България човек, ако иска да изкарва пари има наистина огромни опции! Останалите мрънкат и чакат държавата да им вдигне минималката! И не, няма никакво значение кой къде живее!

62

анонимен

преди 1 година

Нуждата у нас процентно се покачват с всеки изминат час.

61

Анонимен

преди 1 година

А къде трябва да живее човек при положение, че цената на панелна гарсониера в младост в момента е 150 хиляди лева. Трябва 10 години да работи без да яде да си я купи или пък да бъде под наем и да дава по 600 лева на месец за наем само , 300 лева за парно и още 100 лева за ток и телефон.

60

до 65

преди 1 година

Добре казано. С леко уточнение, че и да не си квалифициран, стига да си трудолюбив, можеш да си изкараш сносни пари. Братовчед ми така и не иска да учи. Само по складове работи, стана началник (да се смее ли човек, да плаче ли на какво е началник) и взима 4000. Вярно по-малко от младши програмист, но си е доста за неквалифициран труд. Като на шега започна да се занимава с ремонти. Отиде на курсове в Кнауф, направи си малка фирмичка, плаща данъци, работи втора работа да докара още парички.

59

Средна заплата

преди 1 година

100 работника вземат по 1000лв а чорбаджията взема 100 000 лв. Значи средната заплата във фирмата е 1980лв.

58

Гиб Мелсън

преди 1 година

Има голяма разлика къде живееш за да се определи издръжката. Ако живееш на село ти трябват три пъти по малко пари отколкото ако живееш в града. Това обаче при условие, че си здрав. Ако си болнав, болен, да живееш в града е много по-евтино отколкото да живееш на село. Едно отиване до града да отидеш до аптека, лекар, зъболекар ти струва доста. Така че за да ви стигат парите здравите трябва да живеят на село. Болнавите и сакатите трябва да живеят в града.

57

До 57

преди 1 година

САМО ЧЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ХАРВАРД. ЗАТОВА МУ СЕ СМЕЕМ. НА ЛЪЖИТЕ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН.

56

Анонимен

преди 1 година

Напълно нормални цифри. При условие, че вече касиерка и склададжия в Лидл надминават 2500лв. бруто, а това са хора с квалификация на дете трети клас, нормално се живее дори ако нямаш никаква квалификация. Не ми пейте за минимални заплати и прочее, защото никой не взима толкова, освен пенсионирана чистачка в училище в провинцията. Уж бачкаторите се осигуряват на нея, а реално- под масата всичко. Дори да сте на минимална, работите на 2 места, като по цял свят, и се оправяте.

55

Анонимен

преди 1 година

Повечето хора не са виждали толкова пари през живота си.

54

999

преди 1 година

ЕМИ ТОВА Е АМЕРИКАНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ. МИЛИОНИ ОБЕДНЯВАТ ЗА СМЕТКА НА ЕДНА ТАЙФА ОЛИГАРСИ! ТОВА ЛИ ИСКАМЕ???

53

Пенсинер 75

преди 1 година

Кирчо и кокорчо ми вдигнаха пенсията от 250 на 500 кинта, а цените не са скочили два пъти, значи съм по-богат. Ще гласувам за тях. Тиквата ми вдигна пенсията с 50 кинта за 10 години.

52

морски

преди 1 година

Тук крадците живеят милион пъти по добре от работещия човек!

51

Анонимен

преди 1 година

Тулупаа вместо да вдига доходите на българите, пълнеше чекмеджета, а Кирчовците донесаха невиждана инфлация в България, невиждана от времето на Виденов. Изводът е просто киро и просто тиквун да бъдат наказани на изборите.