30

Михаил

преди 15 години

Не знам дали вие забелязвате, драги читатели, но в Днес.бг най-сетне видях подписана, и грамотно написана статия!?!?!?Днес.бг, не знам Васил Богданов за вас ли пише, или само сте взели статията му, но имате пълното ми одобрение да опитате поне още веднъж и с драскачите си. :)

29

преди 15 години

ами да строят да съсипят цяла България да я залеят с бетон дърво да не остане и не унищожена зема е те тогава ще ми строят на *ура да им*ба *айките ш*ибани

28

burgazliqta

преди 15 години

Дупката в парка на Славейков в гр. Бургас ис стои от две години и се точи някакво дело доколкото знам. Проблема е че преди сектата да почне да строи се построиха две огромни заведения по средата на парка, пред които най спокойно си паркират автомобили. Сигнала до КАТ нямаше никакъв ефект.

27

преди 15 години

Tazhno! To zaradi takiva predpriemachi ne ostanaha gradinki v Sofia. :-( Chovek veche niama kade da posedi na slantse. Ama viz, magazini i kafeneta ima kolkoto iskash!

26

една бургазлийка

преди 15 години

В Бургас, в парка на к - с Славейков - там където играят децата, на метри от люлки и пързалки , преди година започнаха да копаят - и познайте какво ще строят - храм на някаква секта. Мисля че засега нещата са се поотложили - хората от съседните блокове събраха подписи, правеха демонстрации, внесоха писмо пред кмета и нещата се се поотложили. Но докога - на никой не е ясно. Оградите си стоят - дупката също.Въпрос на време е пак да започнат строежа.

25

DJ

преди 15 години

И аз, като всички които пишат тук съм "смел" и безстрашен".Ей сега ще направя на "пух и прах" всички мошеници и крадци, ще видят те кой съм аз, ще се покаят и никога повече няма да правят така.....Олелееееее, май бръкнах в контакта...Удари ме ток и като се замисля безстрашен не съм аз, а тези от ДАР, тези от Парламента, от МС, от Общината , от Паркинги и гаражи ...Ние сме просто ***, не общество, защото ако бяхме ОБЩЕСТВО нямаше цялата държава да е толкова скапана....Оххх, отивам да си сменя памперса, че пак се нааках, но вие продължавайте да "громите" престъпниците зад компютъра...Ние сме безстрашни.

24

преди 15 години

Искам да кажа че това се случва и в магазина ДАР на улица Луи Аиер. там на всичкото отгоре взеха полвината паркинг на блок 253 и сложиха табела" само за клиенти на магазина, нарушителите се отстраняват.ОТстрани на магазина постоиха нещо огромно и грозно и взех полвината поляна на градинката до магазина.Пътеката до градинката зад магазина я изкопаха багерите.Направо ужас.Ако чете някой от магазина да знае че ще им направя голяма поразия на магазина заради това

23

без опит в гражданск

преди 15 години

Чудя се само, в случай че се наложи, кой е ефективният път на действие така че принципно и генерално да се налага ред в застрояването не само на София. Очевидно не можем да очакваме преприемчивите хора да не правят магазини в трафопостове. Доколкото помня, имаше една "градинка" от соц тип (може би беше в Младост?), която беше спасена след страшни скандали. В момента същия квартал май е със запор за ново строителство (не мога да повярвам, прекалено е хубаво). Та освен подписки, митинги, демонстрации и някой репортаж по телевизията, все би трябвало да има някоя установена процедура за хората от по-крайните квартали които не стигат до мястото на подписката, подозрителни са и не обичат да участват в каузи които лично не са организирали, нямат гражданско самосъзнание и се справят сами, на работа са и не могат да излязат в отпуска за демонстрацията и т.н. Нещо като градоустройствен план? С наказателна процедура и някакъв контролен механизъм? Нещо? Все някъде пише колко трябва да е разстоянието между сградите и на колко хора колко незастроени площи за почивка се полагат. И такъв текст надали е неясен. Не може ли просто да ходим, да си бутваме пръста в съответното място на текста и съответния строител на хотели / кооперациики / супермаркети да се отчайва? При всякаква корупция, нужда от повече жилищни сгради и магазини и буден предприемачески дух все пак има неща с които не се спори. Например това че трафопостът е трафопост, и още далече преди да се стигне до сечене на орехи някой трябва да се присети че вътре не трябва да има магазин. Просто акъла ми не побира наглостта с която някой се възправя и заявява че в защитен резерват ("защитен резерват" звучи хубаво) ще се прави хотелски комплекс при положение че идеята на зерезвата е именно там да няма нищо което ще бърка естествените прцеси. Хайде някоя хижа за изследователи, хайде някоя по-широка пътека, ама хотелски комплекс как се вписва !? При това аболютно всички и от опит знаят че туризмът има и друга страна и не е само способ за изцеждане на пари от балъци. Не малко райски места по света са изинали пътя до презастроен бевш рай който преживява отлив на туристи. Толкова е елементарно. Кой *** строи хотел на брега на невероятно мръсно море каквото е Черно море и се надява някой да се къпе в хлорното басейнче? Кой *** строи огромен хотел с невобразим вид, все едно ще го бутне догодини и ще си направи нещо стилно, точно до друг огромен хотел? Аз пък си мислех че България е дестинация за евтин семеен туризъм, глей как се заблуждавам. Имам чуството че живея в страна на визионери, като визионер значи някой с халюцинации който смята че те лошите неща няма да се случат, че те хубавите неща ще си стават сами, че то нищо лошо няма... Та процедура ?

22

преди 15 години

пропусната е стъпката с рушвета в общината. Те не си мърдат пръста ако някой не ги "смаже".

21

преди 15 години

Ааааааа и забравих, Точка 10: Слагаш ВЪОРЪЖЕН пазач на вишка, който да пази, защото будните съседи не са съгласни с твоето решение да си правиш каквото си искаш.А това хора е градинка където се разхождат деца, да не говориме за близката детска градина ...а ние имаме буден въоръжен пазач, който е готов да стреля на месо, само някой да се приближи към ценните тараби на незаконния им строеж

20

преди 15 години

Ако сега кмета Бойко Борисов не вземе мерки, аз имам къде да пиша :) и тогава ще се разчуе много повече и то не само в БГ :) и тогава не парите по САПАРД ами и заплатата на Бойко може да спрат :)Аз също живея в този квартал и точно тази вечер коментирахме случая с приятели които живеят в блока срещу магазина. Няма къде да си разхождат децата, няма къде да си играят децата .. но :) ИМА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА :) ... и там ще го пуснеме .. магазин ДАР ако ще не на Фантастико, ами на Мойсей на кайсиите да е, няма да я бъде тази, това че си рода на комунистически ***, не означава че можеш да си правиш каквото искаш. А като не си свършат инситуциите работата, има и други начини .. бой, пак бой, после малко бой ... и най-накрая за десерт пак бой :)Крайно време е да покажеме че не ни е страх от тези ***, да покажеме гражданско мнение и позиция.

19

fantom

преди 15 години

Е, добри идей давате с тази новина, някой от стъпките не ги знаех но за напред ще са ми от полза!

18

sus

преди 15 години

Оле, само да са пипнали Ботевата във Варна, ще ги взривя!!!

17

преди 15 години

И какво ново научихме? Нищо! Няма гражданско общество, а клю клю агенции които само си шушукат помежду си. Вместо да разкарат такива . Нещастна нация. Търпяща.

16

Алекс

преди 15 години

Хубаво е такива неща да излизат на яве по всички медии, както и в писма до кмета и общината, за да може всички да знаят какво става и да имат възможност да покажат своето несъгласие със случващата се несправедливост.

15

HellKa

преди 15 години

то освен да се посмееш друга възможност остана ли?аз с ръка на сърцето ще ви призная , че друг вариант освен да напуснеш потъващия кораб НЕ ОСТАНА! И то си в вече факт , първи напускат плъховете, няма да ги нарека с истинското им име , но на всички им е ясно за кой етнос говоря. Вас си притесняват магазините, а трябва ли да говорим за "палатковите лагери" , които са навсякъде.Но аз не се ядосвам , неее. Вече е само смешно.Ще кажете къде ти е патриотизма - ами там остана под затроена България.Не искаме да си го признаем , но освен да направим пак едно "Велико преселение на народите" друг вариант не остана.Осрахме я България и то както си трябва. Амин! :)

14

Lu4o

преди 15 години

ne sme narod a papla4

13

преди 15 години

само не стана ясно какво лошо срещу натуралното сокче и сиренцето

12

преди 15 години

ako iskate da razberete kak se prevzema PODLEZ( i se prevry6ta vyv FITNES zala), elate vyv Varna, kv.Vladislavovo pred Po6tata ( do blok 8)

11

преди 15 години

hehehe kolko pari sim izrasila v tozi magazin...ama dokato zacepq za koi stava vapros...ni6to 4udni 4e tova se slu4va vse pak jiveem v absurdistan nali