44

Анонимен

преди 1 година

Тея па намерили за какво да се разправят. Вече и бебетата знаят кой е истинският празник на България! Това е 09.09.1944г. когато народа беше освободен от вековните мъки и тормоз налаган му от алчни капиталисти и феодали. Братският руски народ пък му построи електроцентрали и заводи та да е нахранен и на топло зимата неблагодарния българин. Сега милите атлантици оглозгаха всичко, тъй че грейте ми се на цветовете на дъгата мили еврожендаря.

43

Важност

преди 1 година

Това ли е най - важната тема за разрешаване(((?

42

Анонимен

преди 1 година

Лично на мен не ми е зор коя дата ще е...важното е да са повече да се почива. Иначе много ми дреме

41

До Анонимен 33

преди 1 година

Турция може да се е нуждаела от териториите но не е била в позиция да ги задържи, затова постепенно ги е губила, понеже е била е във финансова, социална политическа икономическа и всякаква криза. Водела е преговори и е била под натиск от Лондон и останалите суперсили. Администрация на Българските територии е било въпрос на дискусии. Затова Русия, която никога не е напирала на ни освобождава, този път е тръгнала. На всяка империя и идва краят, Турция се трансформира в съвременна държава, за разлика от други империи които не знаят как да минат в бъдещето!

40

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 33:Какво щеше да името на Бургас - щото то си е турско - преиначено от гръцкото "Пиргос" (кула) :)))Дано не си софиянец, да не те разочаровам, че София също е турско. Славянското име е "Средец". Турците са прекръстили града на църквата св. София, защото в турския не може да има дума започваща с две съгласни, освен това нямат звук "ц". Така че Средец не ги е устройвало.

39

Румен

преди 1 година

Българската писменост е спасила България от Османската империя . И е в основата на руската писменост. Затова 24 май трябва да е национален празник. В Османската Империя българите са имали писменост което ги е правело по свободни. От османлиите

38

Анонимен

преди 1 година

24 май, няма друг. Културата пази националното по- добре от битките.

37

Akhenaten

преди 1 година

Най-истинския и чисто български празник измислен от народа и празнуван непринудено, всеки както си му харесва, всъщност е... Джулай Морнинг.Празникът на свободата.

36

Анонимен

преди 1 година

До БългарНикакъв "Българ" не си ти щом не знаеш, че в санстефанския договор няма понятие "България". Има "Територия под временно руско управление". При подписването му не е поканен предствител на българската общност. Би трябвало 6.09 или 22.09 да бъдат национални празници. Съединението и независимостта са си българско дело и наистина обединяващи.

35

Бай Пешо

преди 1 година

По-големият въпрос, къде са важните закони на ПП и коалиция, които трябва да се приемат, че цял ден се обсъжда националният ни празник, а не те. Нали бързаха да се приемат, а май дори и не са внесени, а и може би парламента ще съществува още две седмици (надявам се). После пак някой друг ще им е виновен, че не са обсъждани.

34

Анонимен

преди 1 година

тия тпаци се чудяд какво да мислят за да се правят че работят

33

Анонимен

преди 1 година

Най-добре на 2-ри февруари, денят на дупедавците - най ще ни подхожда.

32

Анонимен

преди 1 година

Депутатите трябва да работят доброволно /без заплата /! 2 месеца пролетта и 2 месеца -есента !Те ,и без това ,нищо не вършат !През ,останалото време ,кой -от къде е !Мандат -1 година !Ако ,ставаш за нещо ,ще спечелиш и втори мандат !Никакви служебни коли ,охрани и апартаменти !И най -малко -имунитет !

31

Анонимен

преди 1 година

Всичко Мара втасала, до националния празник стигнала!

30

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен 26 Турция винаги се е нуждаела от плодородните земи на Тракия. Ако не беше Русия днес градове като Пловдив, Стара Загора и Бургас да имат други имена.

29

Анонимен

преди 1 година

Другари,за всички вас трябва да е 9 септември.Без него нямаше да ви има изобщо в политиката.

28

До Анонимен 26

преди 1 година

Турция е била пред криза и пред огромна трансформация. Ако нямаше 3ти Март, България вероятно щеше да прекара около 3 години като васална държава със собствена администрация, след което щеше да обяви независимост - такъв е бил планът на великите сили начело с Лондон, за това се е преговаряло вече. Кристално ясно е било, че този план е причината Русия в този момент да реши да освобождава. Така че, сричането на турски е само в злобните ви въображения!

27

Анонимен

преди 1 година

Националният празник е 22 септември, обявяването на Независимото Царство България.

26

Анонимен

преди 1 година

Всичко Мара втасала за празника се хванала!

25

краят е близо

преди 1 година

До Анонимен 24ГЕРБ/ПП/ДБ/ИТН и ДПС са турски партии. БСП е на американците троцкисти. Възраждане е контролирана опозиция, създадена от ДПС. Нямаме полезен ход, загубиме България още 1996г