18

Анонимен

преди 1 година

16 значи брат ти плаща на някой студент, който добре преразказва и пише работи за пари. Жалко за брат ти. Но такива студенти винаги ще ги има. И в НБУ, и в СУ и в Кеймбридж, миналата година хванаха няколко бройки като брат ти и в Иейл. Като цяло трябва новаторите, хората с идеи да могат да бъдат защитени от плагиатство. Няма как да се стопира напълно измамата, но поне да се защитят хората с идеи, иначе те отиват да работят другаде, а това убива цялата ни държава.

17

Анонимен

преди 1 година

До 18 - Стъига рева, като бита жена! Системата е там, за да хваша плагиатство, а кой и как я позлва е друг върпос. Освен това, когато "засече" плагиатство, то посочва кои части от твоята разработка, с кое и до каква степен съвпадат. Ако имаш нещо против, винаги можеш да си изявиш меннието или да въвлечеш адвокат и да предизвикаш големи проблеми. А и ситга с тея конспирации ...

16

Анонимен

преди 1 година

18 никой не може да те отстрани ако преразказваш онова, което си чел или цитираш по правилата. Даже е гарант, че ако отговаряш на изискванията не може да те отстранят, само защото си написал нещо дето не ги кефи. Системата сама изкарва резултат, например 10% съвпадение. И ти подчертава къде точно е в работата ти. Имаш право да запазиш това, което си написал като обясниш защо го оставяш. Има си вътрешен механизъм. Работя с такива системи, защитават добре авторските права.

15

Анонимен

преди 1 година

До АнонимеН - 15 Защото е за интересите на всички ни, в това общество. Разбриам, че някои хора си падап по дрифтове с мерцедеси и кръчми, но това не означава, че всичко средства в държавата трябва да се насочват за пътища, горива и плюскане.

14

Анонимен

преди 1 година

15 държавата трябва да има такъв софтуер за да има истинска наука. Не знам колко пари струва другаде, но принципно е добре да е международен софтуер, който се признава и от други университети в ЕС, а и да е вързан с базата данни на други университети и научни институти. Но за парите честно да си кажа, не знам. Знам само, че трябва да има такъв софтуер. Ако имате някакви данни за парите и идеи как да стане по-евтино, говорете. Но моля ви, не спирайте идеята.

13

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 14 - Направо скрейпва целия нет. Аз имах проблем, защото беше хванало мои "фрази". Не публикации или прочие, ами фрази, идиоми и прочие, типични за мен, които съм ползвал с години в няколко сайта, свързани с нашата професия. Едвам се спасих, да ми анулират работата. Толкова е напред, че проверява не само за писания, ами за словоред и подменени думи. БУквално, може да хванеш нещо и да го преразкажеш по-памет, пак може да те засече.

12

АнонимеН

преди 1 година

КОЙ РЕШИ , ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА ПО 500 ХИЛЯДИ ЛЕВА ГОДИШНО ЗА ПОДОБНО НЕЩО КОЕТО ДОСЕГА ГО Е НЯМАЛО! ЩЕЛИ ТЕ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ДА ПРОВЕРЕЛИ! АБСОЛЮТНИ ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ ТОВА СА СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И СИ ЛИЧИ ЯКО !!! РЕВИЗИЯ НЕЗАБАВНА НА МОН!

11

Анонимен

преди 1 година

На запад няма студент, доктурант или професор, който да може да си предаде работа преди да е минала през такава система. Тя хваща дали имаш цели изрази, които са взети от други и ти сигнализира. Длъжен си да слагаш взетото като цитат или референция. Разбира се има определен %, който се позволява, заради това че има общоприети изрази и те може да подлъжат системата. Но е добър начин да накараш студентите да преразказват, а не с копи -пейст и готово. Добра първа крачка към покачване нивото на унив

10

Анонимен

преди 1 година

До X - Ти попитай и как така "доц." Киселова се извъртя като настъпано червийче и мълча с години, а псоле мълча до най-удобният момент, преди да може да се нанесе най-голямат щета, а след това говореше, че била заплашвана. Искаш истината? Ето ти я истината - Всичко е обвързано. Давата само такива дипломи, защото после може да ги съсипят. А тея, че главният съветник по легални въпроси на тогавашният действащ президент е била "заплашвана" от случаен студент, са просто смешни и жалки.

9

АнонимеН

преди 1 година

ЕЙ ВИ Я КРАДЛИВАТА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА !!! КАКВИ СА ТИЯ НАЕМИ ПО 500 ХИЛЯДИ НА ГОДИНА! ТОЯ СОФТУЕР ТОЛКОВА СТРУВА ЗА ПОЛЗВАНЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА!

8

Анонимен

преди 1 година

2 и начало на истинската научна дейност в България! Има хора, които са добри в работата си, но ги крадат. И ако се окаже че тоя дето те е окрал е някой си, те смотават набързо в ъгъла да си мълчиш. За това много хора не искат да развиват наука в България. Това разбира се е само една от причините, но е съществена. МОН заслужава похвала, че правят тази стъпка. Все пак за да сме на световно ниво, университетите ни трябва да имат такъв софтуер, иначе отиваме в Африка.

7

X

преди 1 година

Какво стана с ПЛЕШИВИЯТ и умен ИЛиев от ИТН, който окраде доц. Киселова? Защо не е осъден и глобен?! Ало, СУ< Феодални старчета кажете нещо по въпроса?????

6

Анонимен

преди 1 година

Да пуснат всичко за псоледните 120 години, че да видим на бате ви Бойко дисертацията ...

5

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 3 - Спри да обиждаш хората1 Не си в никаква позиция да го правиш.

4

Този е изверг

преди 1 година

Бойко Методиев Борисов подържа ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ чрез хора от Прокуратурата, ДАНС и МВР - убийства, следене, изнудване!Това не е Държава!

3

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Стотици доценти и професори ще олекнат с публикациите си!

2

Анонимен

преди 1 година

Край на нАучната дейност в България.

1

Анонимен

преди 1 година

Браво! Най-накрая! Това трябваше да бъде направено преди години. Отново ще го кажа БРАВО!