29

Анонимен

преди 2 години

няма дискриминация, напротив пия си ракията с турци, въртя бизнес с тях, имах приятелка туркиня, няма такова нещо при повечето българи, гарантирам ви, отделно в ад инистрацията от ГЕРБ аз се сещам за поне 20 етнически турци на ключови позиции.

28

до Един

преди 2 години

в ГЕРБ има бая турци, и не само там навсякъде и министри имаше, Вежди Рашидов какъв и на много други места има, по-скори *** са дискриминирани в Бг, не турците. Евродепутат има също турчин от ГЕРБ - Асим Адемов, аз бачкам също в държавна институция , имаме 4 етнически турци.

27

Един

преди 2 години

Причината турците в България да гласуват за дпс е дискриминацията от страна на българите. Бихте ли ми казали колко депутати, министри, зам. министри, обл. управители има в другите партии с изключение на дпс. Колко офицери, шефове на фирми, кметове, съветници, директори на институции и т.н. турци има? Колкото са образовани българите,толкова са образовани и турците. Не търсете вината в нас турците, а вината е във вас за съжаление.

26

Серхан

преди 2 години

Отделно ДПС ми дават пари по изборите, ние цялото семейството сме в комисии и застъпници, вадим по около 2 000 лв общо , на последните избори сестра ми председател на комисия, втората ми сестра - зам. председател, брат ми - също, майка, татко и аз застъпници, отделно ДПС ни помагат чат пат, веднъж ни дадоха един коч голям 10 годишен стар, за клане, сигурно 170 кг, заклахме го и изкарахме бая месо.

25

до 22 Серхан

преди 2 години

нямам турско гражданство, гласувам за ДПС защото ме заставят от турската общност и ми дават някой лев по иозборите кат техен застъпник, искат и снмики кат гласуваш от партията да правя в стаичката, иначе не ти дават парите кат застъпник. Принуден съм да гласувам за ДПС.

24

Анонимен

преди 2 години

Турция никога не е имал добър стандарт за последните 120 години. И аз се чудя уж честни, уж работливи, уж достойни, ама май уж само, явно се краде даже повече от бг, което е трудно по-принцип. Иначе не мога да си обясня как Турция ще има БВП на глава от населението 8 000 долара, а Бг - 13 100 долара, сега го проверих - наистина е така към месец май 2022 г.

23

Анонимен

преди 2 години

"Аз живея в Бурса - вземам 6 000 лири заплата около 330 евро или 660 лв за 25 работни дни, жена ми взема 5 200 лири - оправяме се горе долу, ама не ходим никъде , нямаме кола, само за ядене и дотам, а допреди 4-5 години си позволяхме веднъж годишно за 3-4 дни да идем до Анталия или Мармарис, или Кушадасъ или Айдън" - Като гледам пишеш грамотно на български, предполагам имаш и Бг-гражданство, така че не знам какво правиш в Турция с тази заплата. В Бг ще вадиш повече пари. Не че сме цъфнали, но...

22

Анонимен

преди 2 години

турция можеше да е супер богата държава, ако не се крадеше толкова много, да имаш 40 милиона турсити на година, 87 милиона население, Босфора , Дарданелите, зимни, кетни курорти, на кръстопът си между Европа и Азия и да имаш един от най-ниските стандарти в Европа и 220 евро минимална заплата и 120 евро минимална пенсия при 200 евро средна, си е направо престъпление на ислямския мракобесен режим на Ердоган в Анкара. Жалко

21

Анонимен

преди 2 години

до СерханКажи ми като обичаш България защо тук гласуваш за антибългарското ДПС и също така ако обичаш сподели,ти който се определяш като етнически турчин,с българско гражданство и живеещ в България имаш ли турско гражданство и гласуваш ли на турски избори.

20

Zako

преди 2 години

Всяка страна си има своите плюсове и минуси. По- важно е всички да живеем достойно. Не си струва за 60-70 години живот да се трепеме.

19

Анонимен

преди 2 години

първо, вкусното не винаги е качествено, и второ, турция произжежда промишлени количества за сметка на качеството, това го знаем всички, които се занимаваме с хранителен бизнес, затова по-добре си вземайте от малки фирми в Бг или стопанства храни като сирене, кашкавал или мляко и месо даже, а маслините задължително италиански или гръцки или испански. И зенхтинът също.

18

Анонимен

преди 2 години

значи да си продължа от по-долу, изнасям за Германия турски, гръцки и египетски маслини и зехтин и чушлета пикантни, за съжаление, турците ми ги дават най-евтино но и в Германи и в Швейцария 7-8 пъти са ми правили рекламации, не много често, но винаги е на турските и само веднъж на египетските маслини, конкретно за маслините, вземайте гръцки, мнгоо по-здравословни са, за дрехи, вземал си и качествени от Турция, с дрехите може да вземате,ама с храната не правете компромис

17

Анонимен

преди 2 години

хващамс е на бас с който кажете, аз съм търговец и бизнесмен, вземаме турски стоки и отиваме храни в лаборатория - да видите зеленчуците пълни с пестициди, сладкото има цялата менделеева таблица, палмовото масло е най-малкото. Правил съм го, и аз преди хвалих турските неща, ама не бях прав преди да ги проверя. Затова в Турция продължителността на живота е 73 години, колкото Бг , а в Гърция , Испания, Италия и другите средиземноморски страни по 79-80, а в Турция не ядат свинско, и не пият толкова

16

Анонимен

преди 2 години

в Турция масово се правят ментаци на оригиналните стоки. Купувал съм си оттам ментаци, не са оригинални, масово се правят на сумати марки ментета, хубавите стоки в Турция са скъпи също, може би пак са около 15-20 % по евтини но за 10 евро поло не можеш да вземеш оригинално или на разпродажба само. За храните сме изследвали - сладкиши и зеленчуци в лаборатория. Отделно вкарват маслини от Турция и Гърция в германия, само на турските маслини и зехтин ми правят рекламации, на гръцка никога

15

Анонимен

преди 2 години

300 евро за двумилионен град в Турция и то бачкаш и в събота е смешно, и жена ти и тя, това си е робство, само бачкане и във вас, връщай се в Бг , и почвай нещо тука, ще постегнеш имота си и ще си много по-добре на чист въздух и в ЕС.

14

До 13

преди 2 години

Не е само по евтината цена. Храните и препаратите са в пъти по качествени. Дрехите примерно us polo- фанелка тук 50лв там същата 23лв. Като всичко е по евтино, по хубаво и рядко има наглвци като много тукашни търговци.

13

Анонимен

преди 2 години

Аз живея в Бурса - вземам 6 000 лири заплата около 330 евро или 660 лв за 25 работни дни, жена ми взема 5 200 лири - оправяме се горе долу, ама не ходим никъде , нямаме кола, само за ядене и дотам, а допреди 4-5 години си позволяхме веднъж годишно за 3-4 дни да идем до Анталия или Мармарис, или Кушадасъ или Айдън

12

Анонимен

преди 2 години

на почивки в Турция ходят много българи и на шопинг - няколко милиона пътувания на година поради една -единствена причина - евтино е, българинът не го интересува качеството на стоките, на храните, на алкохола, него единствено го интересува да му е евтино. По същата причина мнгоо американци ходят за по-евтино да пазарят в Мексико, по същата причина и много финладнци в Русия, демек от държавата с по-богат стандарт на живот към тази с по-беден, а турците бяха много по-добре от Бг допреди 5 години

11

Гошо...Тъпото

преди 2 години

До до Гошо ТъпотоГледам...сериали,какво да правя,защото жената ги харесва и аз от...солидарност,защото после ме...препитва,какво съм разбрал.

10

до Серхан

преди 2 години

прав си, всеки който е в Бг - трябва да допринася за Бг и икономиката, един ден и ти оттук ще вземаш пенсия,и така нататък, жалко че повечето бг турци не разсъждават кат теб. Браво на теб.