23

Бунгар

преди 2 години

Само в България има почва за нашите исторически блянове и измишлйотини. Нашият прочит на историята си е за нас и е нормално да не се приема от съседните държави.Всеки пише история от собствената си камбанария. Всеки средно интелигентен човек вижда и знае колко лъжи има и в нашата история,ако не е заслепен от манипулациите и промиването на мозъците в България,разбира се.

22

Куберъ

преди 2 години

"Днешният македонски език е създаден с укази на комунистическия режим. Всички фамилни имена бяха променени. Книгите се печатат на македонски език, който македонците не разбират. Много комунисти се обявиха против него... Македонците говорят език, който е преходен между сръбски и български, но е много по-свързан с българския. Той никога не е писан в книги." - из секретен доклад на ЦРУ от 17 февруари 1950 г.

21

Анонимен

преди 2 години

Ей македонистчета, що цъкате минуси това е дословен цитат от вашите тоалетни хартии, които наричате учебници, с които учите малките на омраза срещу братята им българи. А Битолския надпис е от камък и си тежи на мястото в Битоля, даже и на чакъл да го направите късно ще е, истината е наяве!

20

aa1830

преди 2 години

Пак търсим подкрепа и разбиране отвън. А там тази тема не ги интересува както и никой не разбра на Запад защо беше спора за името и знамето. Запада иска РСМ в ЕС поради геополитически причини. Спора ние трябва да си го решаваме и да отстояваме нашата позиция. 10-20-30-50 години - колкото е необходими.

19

Анонимен

преди 2 години

До българин - 969 година во jугозападниот дел на Македониjа, синовите на комесот Никола, комитопулите Давид, Моjсеj, Арон и Самоил дигнале востание против бугарската власт. Тие jа отфрлиле бугарската власт и создале самостоjна македонска држава. Ето това пише днес в македонските учебници. Лъжа, която цар Йоан Владислав син на Арон, племенник на цар Самуил и внук на комит Никола прави на пух и прах със своя Битолски надпис.

18

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 15...Да не са ти платили макетата пишеш тези небивалици.Истината трябва да излезне наяве,защото нашите братя по кръв в РСМ имат проблеми точно заради тази истина...Посипи си главата с пепел и замълчи...

17

Анонимен

преди 2 години

Търсят парите нашите историци.Затова се пишат навсякъде за всичко.И русофоби станаха за пари.Интересно защо не видят новите учебници и не направят нещо срещу тях.Америка ни унищожава нашите герои,а господата плюят Русия за пари.С тази Македония банално станахте,фашисти!И тъй да е не може да ходиш на главата на някого и да му казваш какъв е.

16

Барселона

преди 2 години

Браво,Професоре,по добре късно,отколкото никога.Запушете им устите на чиновниците от Брюксел...с документи от Извора....

15

Анонимен

преди 2 години

Самомю ще се изложат.Това убеждение излишно.Какво ще помогне това на нас и на Македония.Какво ще промени това нашия и живота на Македонците.Тези историци трябва да бъдат отстранени от преговорите,защото и от двете държаваи са агенит на бившите комунистически служби.Имат една и съща цел,разделение и омраза.

14

Анонимен

преди 2 години

"Родни учени"........????.........а! мухахаааааа :)))

13

ноне

преди 2 години

Ако трябва да съм честен аз уча древногрътска история и съм наясно колко са нелепи. Но в крайна сметка какво значение има това ?!

12

Булгар, булгар

преди 2 години

И защо до сега не успяхте да ги убедите? Ще отидат до Страсбург и там какво? Ще раздават листовки на стълбището? Ако ще имат срещи, с кого са тези срещи и защо не са проведени до сега? Какво е наложило това двугодишно закъснение? Интернет ли нямаше, що ли?

11

ноне

преди 2 години

Какво значение има какво пише в техните учебници така или иначе никой не ги взима на сериозно македония е 1 милион македонци и един милион албанци. Като не искат да са българи да станат албанци. За нас е важно да подкрепим тези който са българи останалите да вярват в каквото искат.

10

българин

преди 2 години

До: None (номер 5) Всъщност, понятия като "българин" и "македонец" са били почти синоними преди Руско-Турската война от 1878 г. Всички на територията на Османската Империя сме били славяни. И повечето сме се наричали българи. Тези, живеещи в Охрид и Скопие също. Донякъде Сърбия през войните като заграбва територии си кръщава географската македонска област "Македония", съответно населявана от македонци и ги сърбизира. Ако бяха завладяли Добруджа, щеше да има "добруджанци". Все тая.

9

ноне

преди 2 години

Като цяло бих казал че трябва да спрем да се разправяме с тях и да ги оставим да се оправят. Има и други начини по който можем да помогнем на хората с българско самосъзнание.

8

българин

преди 2 години

До: None (номер 5) Ти знаеш ли какво пише в македонските учебници за Македония и България? Аз не знам. Затова те питам. Не какво си чел от жълтите медии. Какъв македонски учебник си видял (на живо) и си пипнал в ръцете, където си прочел примерно да пише че Самуил бил македонски цар? Знам, че по времето на Югославия е било така. За това са виновни БКП, КПСС, Коминтерна и лично Георги Димитров. Има документи за това. Но не съм наясно в момента каква е ситуацията?

7

ноне

преди 2 години

Проблемът не е в това че позицята ни не е правилна проблема е в това кой ще отиде да ни представлява. От това зависи дали ще бъдем чути или не.

6

Иху!

преди 2 години

Това експедиция до Еверест ли е? Че от две години ги убеждавал, па да вземат, па да тръгнат по Европа та да убеждават. Брюксел е на два часа полет, отиват сутринта, убеждават и после се връщат за вечеря. Има и зум срещи. Или не е за убеждаването а за екскурзията цялата работа?

5

None

преди 2 години

Като цяло ви подкрепям. Ние не искаме нищо повече от македонците от това да признаят общата ни история и да да спрат фабрикаците. Това което ме притеснва е дали така наречените български учени ще могат да изложат убедително позицията си в Европа и дали ще направят така че да бъдат чути.

4

българин

преди 2 години

Бе какво общо имат учените с политическите проблеми между България и (С.) Македония бе??? Проблемите са чисто политически, и следва да се уреждат между политиците а не учените! Спазването на правата на българското малцинство е това върху което трябва да се работи. А всъщност, какво знаем ние тук, в България? На практика нищо.Как Сърбия и Хърватия си изчистиха проблемите? Сръбски и хърватски са на практика един език, но след разпада на Югославия си ги разделиха (пак изкуствено) на два.