30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 28 Руснаците са видели само къщите на беювете. Всичко е било собственос на спахиите и беювете и даже слагат няколко данъци на бг и земята е само турска. Бг са принудени да се крият високо в планините за да не нападат турците жените и децата им. или бежанци в Русия и Унгария.

29

до русофилите

преди 2 години

"А ти какъв ще станеш, бай Василе, когато се освободим" - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общи и Сава Младенов. "-Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви. Тогава аз ще да отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма ***, но народът е притиснат от нас повече." - Васил Левски

28

Анонимен

преди 2 години

Захари Стоянов не е всред тези, които могат да се нарекат ментални основатели, чиято жизнена енергия и до ден днешен крепи пространството България. Захари е по скоро наблюдател, описал от първо лице събитията, но си остана ниво ученик.Ботев е равен на Спасителя, Левски също. Същото не може да се каже за Стамболов, който на подобна позиция не се справи и така предаде Старозагорските бунтовници. Стамболов се провали, щото от всяко дърво *** не става.

27

Анонимен

преди 2 години

Турското робство не е било мракобесно! По българските земи повечето селища са просперирали! Крепостните руснаци като дошли в България, при вида на богатите български села и градове, се зачудили от какво ни освобождават! Така че по леко с робството, просто не сме били част от османския управляващ елит за да припознаем османската държава като наша.

26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 25 Пиринска Македония е бг , а северна Македония не е, но това не значи че трябва да присвоява бг историята и да я пише македонска в ЕС..

25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 20 Захари Стоянова умира забогатял от австройски рущвети в Париж а Раковски умира от туберкулоза в Букуреш, но четите му са исклани от турците.

24

Анонимен

преди 2 години

Иска да каже че ако продължаваме с мантрата "Македония е наша" ще получим нова национална катастрофа!

23

Петко

преди 2 години

От агенти на Дс, анализи не ща.

22

злобар

преди 2 години

На всички журналисти, анализатори и интелектуалци им препоръчвам да пишат и коментират истините, нищо че на хората им става криво когато я чуват или четат. Знам че всички се гордеят с Ботев , но колко малко са тия които четат публицистиката му. Четете и вижте как истината в мисълта на висшите мозъци остава актуaлна дори след 150 години !...

21

П.К.

преди 2 години

-"Когато говорим за историята, винаги трябва да се опитваме да казваме истините, поне тези, които знаем със сигурност". ///Да, ама не. Защото и ти , уважаеми проф. "пропускаш" да произнесеш, че = ГЕНИАЛНИЯ ХРИСТО БОТЕВ СЕ Е БОРИЛ И Е ДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОВЕЩОТО, ОТ МРАКОБЕСНОТО ПЕТСТОТИН ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО=. ОТГОВОРИ: ЗАЩО ИЗПУСКАШ ВСИЧКО ТОВА, СЛЕД КАТО ТОВА Е ИСТИНАТА??? НЯМА ДРУГА ИСТИНА.

20

Анонимен

преди 2 години

Миналото няма нищо общо с настоящето... Ако някой те предаде веднъж... всичките му заслуги в миналото се анулират автоматично... Същото важи и за фашистка Русия в момента...

19

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18 - какво вземал Стоянов?! И в какви хотели живеел?! "поткупи" и "паришки"?!

18

Анонимен

преди 2 години

До до русофилите Раковски свършва като Ботев с отрязана глава от турците. Ако не бяха Русия сега нямаше да има бг държава.

17

Анонимен

преди 2 години

До до русофилите Захари Стоянов става агент на Австроунгария и взема поткупи за строежа на жп линиите. Живее охолно в паришки хотели.

16

до русофилите

преди 2 години

"Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи" - Георги Раковски

15

българи

преди 2 години

Винаги се прекланяме на окупатори и предаваме националните си герой.

14

Анонимен

преди 2 години

До до русофилите Стефан Стамболов ли даваш пример който заграби държавни имоти на безценица.и докара Фердинан за 2 национални катастрофи.

13

до русофилите

преди 2 години

"Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е!. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно" - Захари Стоянов

12

до русофилите

преди 2 години

"От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност." - Стефан Стамболов, в-к Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.

11

Анонимен

преди 2 години

До до русофилите Аз не видях някой от НАТО да си е дал живота в 1876-1878 г. за България.