73

Анонимен

преди 1 година

При качеството на българските пътища (пишело се магистрали) максималната разрешена скорост не трябва да е повече от 90 км/час. Който иска по бързо, ей къде е Германия, без визи и.т.н. така правят швейцарците един уикенд в Германия на 305 км/час и обратно облекчен в Швейцария! Всичко друго са дарители на органи!

72

Анонимен 3

преди 1 година

И извода от цялата статия какъв е-нищо по пътищата в тази държава не е наред,но ние продължаваме да глобяваме и виним единствено водачите.А от глобите ефекта е КРЪГЛА НУЛА(което е повече от ясно)!4000 нарушения,от които минимум 3500 са на катаджийски хранилки,със знаци от соца.Никой ли не разбира,че нещо тотално трябва да бъде променено.Изкарайте мазните фуражки с първа категория от храстите и ги сложете на пътя,където им е мястото.Не давайте книжки на неуки хора.Това е превенция!

71

Хари Петър

преди 1 година

77, "'по принцип е допустимо 149 може да ти се отпусне крака за една минута и да не забележиш' ---- пак търсим да минем метър, а ггганче?" - не търса да мина метър. Всичко се случва, това е предвидено от законодателя. Както има и допустими промили, което не значи че може да пиеш една бира и да караш, а означава че ако си пил 2 литра боза или си ял бонбони с ром или нещо такова, няма да влезеш в затвора за управление на МПС в нетрезво състояние. Това му се вика допустимост. Сал ти не го знаеш...

70

Big Brother China

преди 1 година

Във всяка кола - камера. Изкуствен интелект ще следи спазват ли се правилата. Ако не - сваляме ви от гражданския рейтинг. Всеки гражданин да има по 100 точки. Ако спаднат под 36 - отивате в бай Ставри. Възстановяване на точки бай Ставри. 1 точка на месец.

69

Анонимен

преди 1 година

Пловдив се наводни със селяни, абсолщтен ужас е и масово минават на яервено, обратен от крайна дясна лента в ляво, 80 в града при разрешени 50, пешеходните пътеки се правят че не ги забелязват, паркиране където е удобно нищо че е булевард, ужас е хора, ужас.

68

Анонимен

преди 1 година

73, 'по принцип е допустимо 149 може да ти се отпусне крака за една минута и да не забележиш' ---- пак търсим да минем метър, а ггганче?

67

Анонимен

преди 1 година

Навремето Ладата като тръгнех да спирам около Омуртаг и горед долу бях спрял пред блока в Търговище. Тия дни една кола спира с милиони километри по-бързо от старите коли. Скороста не е проблем, проблем, е че разни хора шофират с широко ЗАТВОРЕНИ ОЧИ! Кара и не знае къде отива, откъде да мине, има ли някой зад него, идва ли някой от ляво, идва ли някой от дясно, спира РЯЗКО, тръгва ОЩЕ ПО РЯЗКО! Трябва камера на всяка кола и на такива да им се взимат книжките и обратно на курс за да се научи!

66

Анонимен

преди 1 година

До АлексОт много неща зависи и скоростта не е една и съща за всеки автомобил. Крива на въртящия момент, предавателни числа, въздушен драг. Един спортен GT автомобил с голям V8 може да се движи със 140 на последна скорост с 2000 оборота, и с тази скорост да гори по-малко отколкото със 110.

65

Лешпер

преди 1 година

Българските пътища са много опасни, аз за това карам двойно на ограниченията почти винаги, защото така съм двойно по-малко време на пътя и шансовете да стане нещо намаляват 2 пъти.

64

Хари Петър

преди 1 година

64, "'на магистралата максимално позволената скорост (ако няма други ограничения) е 140.' --- а ти що искаш да караме с 150?" --- по принцип е допустимо 149 може да ти се отпусне крака за една минута и да не забележиш, ако си под наклон да речем. Точно за това и КАТ не ти пише глоба, ако си надвишил скоростта с 9 км/ч. Това се взима предвид, когато се налага ограничение за скорост и всеки го знае. Явно сал ти не го знаеш..

63

Анонимен

преди 1 година

Основно проблема е, че масата от шофьори са неадекватни на пътя и в обстановката около тях. Някои нямат просто потенциал, други нямат акъл, трети са с купени книжки, но всички шофираме заедно.

62

Анонимен

преди 1 година

Дядо ми иска да кара с 40км/ч на магистрала. Аз искам да карам с 200 на магистрала. Оправете пътищата и махнете ограниченията. При тия пътища и да искаш да караш много бързо не е много възможно. Странното е ЗАЩО където ИМА хубави пътища сте сложили ограничения които нямат логика. Караш и гледаш магистрала Струма, нов участък, чисто нов асфалт, чисто нова маркировка, четеш участъка е дълъг 25км, ограничението е 70км/ч? Това беше преди няколко години, но въпроса продължава да седи отворен - ЗАЩО?

61

Бат Бойко

преди 1 година

Защо на Бойко Борусов не му е отнета книжката, след като кара по затворени пътища, освен това един път си призна, че е карал с 200 ?

60

Алекс

преди 1 година

До До Старата школа Автомобил,който се движи със 150 км/ч харчи поне 2л./100км повече от същия автомобил,който се движи със 100км/ч.Дали си чувал нещо за физика и въздушно съпротивление.

59

Анонимен

преди 1 година

Превишаването на скороста е поради това че всички гонят да настигнат Хамериканците. Помните ли предаването на Тодор Колев Как ще ги стигнем. Ами ще ги стигнем като караме с превишена скорст.

58

Handel

преди 1 година

Т.е. досега те не знаят нищо за пътните знаци? Щеше да е смешно ако не беше трагично. А със знаците има и още един проблем. По първокласните пътища има цял куп знаци, които са излишни и дори вредни, но които са поставени или за да се имитира дейност, или за да се хранят полицаите от съседните градчета, защото ами никак не върви да глобиш съседа си, нали? А така бучваш един знак 40км/ч на място където и 140 км/ч не са много трупай пачки от транзитния транспорт.

57

Анонимен

преди 1 година

56, 'на магистралата максимално позволената скорост (ако няма други ограничения) е 140.' --- а ти що искаш да караме с 150?

56

КАТ

преди 1 година

До До Старата школа (61) - дайте номер на Вашето МПС, книжка и контролен талон.

55

Камьонче

преди 1 година

Един път карах зад един камьон с ремарке междуградски път с ограничение 90, он караше със 120-130. Те камьончетата имат сила и могат да вървят, но им е забранено. За това скоростите за тях са винаги по-ниски.

54

До Старата школа

преди 1 година

Имам най-проста Тойота, колата е 147к.с. бензин нищо впечатляващо не е. Тази кола се чувства и контролира изключително лесно при шофиране със 160км/ч, спирачния и път е с 40 метра по-малко от 160 до 0 отколкото навремето на жигулата от 70 до 0! Новите коли могат да карат с по-висока скорост без да са опасни за никого. На всичкото отгоре между 130 и 150км/ч харчи най-малко ако държиш постоянна скорост. Ако карам със 100 ще си вдигна разхода на гориво с 1.5л/100км и замърсявам повече!