19

Анонимен

преди 2 години

Защо си искам лева? Сега инфлацията е 25% каквото и да си говорят политиците. Представете си, че Германия приеме тоя закон за 100 млрд военни разходи и го реализира, като напечата 100 млрд нови евра. Ако ние сме на еврото изведнъж Германия ифлира еврото с още едни 100млрд и ние от 25% изведнъж скачаме на 28% инфлация без да имаме никаква промяна в икономическия статут в държавата, чисто и просто защото ЕЦБ контролира колко евра ще има. Съгласни ли сте да оставим бъдещето на страната в чужди ръце

18

Анонимен

преди 2 години

И с евро и с лев бедните ще си бъдат бедни, а багатите ще станат още по-богати. На който не му харесва да се оплаче на арменския поп, пък може и на далай-лама.

17

SS

преди 2 години

Искаме референдум за еврото ! Не искаме заради една шепа продажни политици хляба да стане от 2 лева на 2 евро и заплатите от 1000лева ( например) на 500евро ! За това замисляли ли сте се ? И каква ще ни е ползата от еврото ? Спомняте ли си какво ни лъжеха преди да ни набутат в ЕС и NATO ?

16

Анонимен

преди 2 години

Еврото ще ни направи по бедни

15

Анонимен

преди 2 години

ИТН (дпс) постави условие за еврото

14

Анонимен

преди 2 години

Гласуването на плана ще повтори вота за управител на БНБ. Едните ще са за, другите ще са въздържали се и някакво странно съглашателство ще видим. ГЕРБ няма да се откажат от безумните ангажименти, които са поели по тяхно време (напр. да си член на банковия съюз преди да си член та еврозоната), сега тия като ония ще продължат с 200 с тъпотиите. Ако ИТН ще прави нещо не е начина да стои в парламента и като част от властта. Да инициират организирането на референдум, в това имат опит.

13

:):)

преди 2 години

Ефекта на Еврото е че няма да имаме Хиперинфлацията на 1997г, когато правителстово реши да си напечата левчета. В какво си държите спестяванията?В какво е центата когато копувате апартамент?Аре по спокойно малко. Еврото за нас ще иам само ползи.

12

Анонимен

преди 2 години

За Референдум и против Еврото, НАТО И ЕС. Стига са ви промивали мозъците с приказки за светло бъдеще. 15 години сме члениве на ЕС и само загуби, 20 години членове на нато останахме без самолет и армия. Пълен леш.

11

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 5 Тогава ще махнат и валутния аборт. И без това еврото се обесецени а Гърция и други страни фалираха с евра.

10

Анонимен

преди 2 години

Няма да направят референдум.Това е сигурно.Ще се обосновят с това,че народа не е учил икономика и не може да отговаря за такива важни въпроси,т.е. е тъn.Но лошото е,че правителството и икономическите експерти не чува и това е многоооо притеснително.

9

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 7 И лихвени проценти 4 няма. От 10 г. е 0% по влоговете и инфлацията яде спестяванията.

8

До Анонимен 5

преди 2 години

Няма значение, след като сме във валутен борд, лева така или иначе е ликвидиран.

7

Анонимен

преди 2 години

Икономически критерии за конвергенция:1. Ценова стабилност;2. Стабилни и устойчиви публични финанси;3. Стабилност на валутните курсове;4. Дългосрочни лихвени проценти.На първото не отговаряме.Няма как да стане.Ако почнат това означава,че някой иска да краде от някакви фондове.Не е логично да започват.Само някой без акъл би го направил.Рисковете са много.

6

Гольо Евраков

преди 2 години

Никакво евро може ли?

5

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 4 Ликвидират лева.

4

Анонимен

преди 2 години

Какви условия, при положение че от 97 сме вързани за него, все едно сме го приели. Нищо няма да се промени.

3

Анонимен

преди 2 години

Ликвидирането на лева е много важно решение и трябва народа да реши. Както е за велико народно събрание се иска голямо мнозинство така и сега реферндум с голяма мнозинство с поне 80 % одобрение

2

Анонимен

преди 2 години

Тея са .... нямам думи. Пушкин и Колина

1

Анонимен

преди 2 години

Колкото и да дъвкат темата...при тази инфлация даже от ЕС няма да позволят да почваме.