46

Демократ

преди 2 години

Тичам в лидл и била за -900 чисто да работя по -12 ч като вол при тия цени

45

истината за ИТ-тата

преди 2 години

60-70хил души в България се "барат" за ИТ-та. Истината е ,че всичко се крепи на 20хил програмиста които хранят всички останали. Програмистите (и тук таме някой сис-***,девопс и още по-рядко qa) имат сериозни технически познания и без тях секторът е загинал. Можеш да движиш проект само с програмисти ,но не можеш само със проджект мениджъри или тестъри. 2/3 от т.н. ИТта са празноглавци които се мислят за голяма работа ,но са само баласт.

44

до 40

преди 2 години

А за орането на нивата да не говроим. Земеделието е 100% заменено от роботи и машини в много развити държави. Хора са абсолютно ненужни там. Това е бъдещето, ама като останете без работа, тогава ще го разберете :)

43

до 40

преди 2 години

Само да вметнем, че отдавна кодЪТ може да ти построи къщата- да. Има роботи, които строят къщи. Както и къщи, направени с огромни 3D принтери.

42

до търсещите програм

преди 2 години

Търсещите програмисти да започнат да си ги обучават. Наготово всеки може. И все млади мъже искат.

41

Ха ха

преди 2 години

Търси ли се председател на - кнсбИскам да започна работа

40

do 40

преди 2 години

Къщата си я строя САМ. Няма някакъв льохмaн, като тебе, да дойде, да вземе пачките и да не плати стотинка данък. Ако си мислиш, че е голяма философия да се строи, лъжеш се. Баба ми и дядо ми сами построиха къща в Симеоново на времето. Ей я на- до ден днешен стои и я надградих. И вила си построих. Всеки втори ром ремонтира покриви и слага ВиК. Неграмотникът с начално го може, а някой интелектуалец ли няма да може... Айде марш сега.

39

Мда

преди 2 години

Бальци да работят безплатно вече няма - ангарията прогони много бьлгари в чужбина

38

само за програмисти

преди 2 години

замо за програмисти има възможност пазара да погълне 50хил нови позиции ,а там заплатите са огромни - 7-8хил лева.

37

Анонимен

преди 2 години

Айде кода да ти построи къщата или да ти изоре нивата бе муххльо... Ще кажеш, че нива нямаш щото има магазин за храна, ама като стане бедствие ще си наврешшл кода и дебитната карта у гаааазо пък дано ти пусне хляб щото с код и банкноти няма да се наядеш.

36

Анонимен

преди 2 години

35, по-добре мама да те храни, отколкото робовладелеца

35

до 35

преди 2 години

Песните на склададжията с 2к заплата ги знам наизуст. За него няма ИТ-та, които да пишат из новинарските сайтове. Те сайтове не отварят и свободно време нямат.

34

Анонимен

преди 2 години

Забавно е българинът как се перчи наляво надясно колко знаел и можел и как лошият чорбаджия не плащал. Отиде на запад, рине тоталното дъно като селскостопански работник, шофьор или чистач. Истината е, че сигурно 70% от населението ни не знае никакъв език и е тотално неконкурентноспособно спрямо средните възможности на човек от ЕС. Затова и слугува на запад. Разбира се, има и много успели, образовани, кадърни българи както тук, така и в чужбина. А митът колко е умен българинът отдавна го няма.

33

До айтито))

преди 2 години

Ти пък си от ИТ сектора колкото аз съм президента на Америка!Домашен безработен лентяй фантазьор който още майкa му го храни и като се събуди тука си излива фантасмагориите и несбъднатите мечти!Пухлюто бил айти!Хах!Глупостите ти ги знаем наизуст вече!

32

Бай Гроздан

преди 2 години

Ние сме световен лидер в осигуряване на работни места,но отишлште в чужбина българи не знаят за това,тъй като "Икономист" не взема интервюта от българи.

31

до 28

преди 2 години

Не знам дали осъзнаваш, но ИТ секторът плаща заплатите на лекари, учители и администрация. Ако не е той, сбогом. Точно тия носталгии при Бай Тошо как зидарят бил най-важен при капитализма ги няма. Зидарят не създава нищо. Създават го хората с модерни професии. Те дърпат всичко. Останалото е заменимо от код и роботи. Айде хубав ден.

30

ХАХА

преди 2 години

Нали щяхте да внасяте работници от Виетнам,Украйна и т.н бе!Ко стана?Като гледам в ютуба виетнамците вече са на светлинни години преди нас а едно време тука идваха да робуват , пък на украинците им плащате да лежат и мързелуват по хотелите!Как ще стане таз работа?)))

29

бай онзи

преди 2 години

при бай тошо беше 99 % брак в заводите добре ,че руснаците ни купуваха ***, ай стига сте лъгали...отттам гледам ,че българина го мързи да работи и чака наготово...пък какви кражби се вихриха ще оставя на възрастните тук да споделят, аз тамън го пропуснах този "весел" период и сега съм си екстра

28

Винету

преди 2 години

Много вожд,малко индианец!А?

27

бай онзи

преди 2 години

В България има остра липса на квалифицирани нископлатени кадри