13

Лъжлив Съби

преди 2 години

Архиепископия на Първа Юстиниан и на България - това е названието на тази архиепископия. И сега, какво е признала Вселенската патриаршия?

12

Анонимен

преди 2 години

разделяй и владей

11

Анонимен

преди 2 години

Какви са тези смешни коментари?! Нищо важно не е станало,освен,че агента на цру вселенския патирарх с 20 души митрополия в Турция обижда за пореден път БГ и БПЦ. Когато идва у нас на посещение пак ни обиди,дори ББ отказа да се срещне с него. Този т.нар вселенски патирарх няма никакво знаечние в Православието.

10

Анонимен

преди 2 години

Нещо на мъкедонците не им мина номера с Македонска Православна Църква.Вселенската Патриаршия махна схизмата на Охридската Археапископия. Нема МПЦ, нема македонци, а Охридската Археапископия?

9

Анонимен

преди 2 години

А какво ни интересува това нас нормалните хора

8

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Трите най...малки книги в света са,Македонска история,Сомалийска готварска книга и ***...кодекс на труда.

7

Гоце Делчев

преди 2 години

Това, ако е вярно, е доста неприятно! Не съм много сведущ в православните църковни дела, но се питам БПЦ защо беше толкова пасивна спрямо техните колеги в РСМ! Аз, ако бях църковен фактор, бих организирал общ църковен събор за обединение на двете църкви!

6

Вълчо Кумчевски

преди 2 години

Йот бугарите нищо арно не сме видели.

5

До Юсуф помака

преди 2 години

Ще те оправим, не бой се.

4

Анонимен

преди 2 години

Каква е тая македонска църква,след като няма такава държава македония?

3

Анонимен

преди 2 години

Сърбите и сърбоманите в Македония газ пикаят от яд.Очакваме и протести от Вучич, Дачич, Шешел и сръбските висши попове у Београд.

2

5-ко

преди 2 години

Овде ке ви кажам дека главната работа иа заврши американскиот амбасадор во Атина. Тоа што МПЦ побара за маика БПЦ беше невиден спотер , зошто однапред знаеа дека ке бидат одбиени. Според информациите од нашите медии , БПЦ за да влезе во канонско единство со останатото православие морала официално да се откаже од Македониа....прашаите некои ваш свештеник дали е ова точно.

1

Хахаха

преди 2 години

И веднага северномакедонците си предявяват претенциите към древната Охридска епископия, която е неразделна от БПЦ ...Тежък удар ... много тежък ... и го получихме защото БПЦ не се откъсна от РПЦ ...Сега северномакедонците ще претендират за цялата ни средновековна история ...Гърците пак ни го набиха ...