40

Секц

преди 2 години

До до 39 това какво общо има бе? Тук говорим за студентска бригада какви бизнес визи те гонят? Ти като студент си бил там с бизнес виза ли?

39

Копейкин

преди 2 години

Набирам желаещи за бригада в СССР заплащането ще е подобаващо.Долари от загниваща америка няма.

38

до 41

преди 2 години

Не че нещо, ама от последната си бригада се прибрах с 15к долара (преди 11 години), а се счупих от пазаруване, свръхбагаж и пътуване в последните седмици. Ама 15к долара тогава не бяха като сега- доста повече си бяха. Да, днеска тези пари е смешно да ги изкарвам за толкова месеци и ги правя за нула време, но за студент без опит си е страхотен експириънс. Работих на голф игрище. 8 часа точно. След работа- само купони и кеф.

37

До 20

преди 2 години

Били роби... боже.., преди години и аз ходих на такава бригада и беше уникално изживяване, имаше много сърби и там разбрах, че със сърбите сме еднакви по акъл , същите *** и до ден днешен сме приятели. А САЩ е страхотна държава, много уредена закона се спазва и имаш едно страхотно усещане че тя ти пази гърба , на обикновения гражданин, нещо което за съжаление в България не може въобще да се почувства, а точно обратното

36

Ивелин Михайлов

преди 2 години

Eдинствените, които гърчат за без пари повече от българите чорбаджии, са американските капиталисти!

35

Исторически парк

преди 2 години

Хаха белите роби.. викат ги за парт тайм джоб 4 часов работен ден за 7.50 на час.. реално бачкат по 15 часа и им плащат за 8.. :D накрая, ако са на печалба, парите отиват за билети и транспорт и като се върнат разбират, че те са плащали на американците за да им работят.. :D

34

до 39

преди 2 години

Без гражданство сте аудсайдерите- шофьори, обслужваща класа и всякакви подобни. Не се засягай, но е така. Ако си кадърен и ценен, ще те молят да ти дадат гражданство. А нормалните българи сме с 10-годишни бизнес визи, които подновяваме и не ни бърка изобщо.

33

Секц

преди 2 години

В САЩ е най-голямата българска диаспора, като е възможно вече да сме над 2 милиона. Много приятели си останаха просто ей така в Америка, без гражданство, без да ги депортират и вече са женени и си имат деца и са установени - никой не им прави проблем защото живеят нормално. Така че официалната статистика е с пъти по-малка от реалния брой.

32

до 37

преди 2 години

Завърших информатика. Синиър мениджър съм в ИТ сектора. Изкарвам доста пари, имам и собствена малка консултантска компания. И съм ходил 4 пъти на бригади заедно с колегите си. Празни приказки не ми се слушат. Бях и на един стаж в google в Калифорния, но след като завърших. И после започнах работа у нас.

31

до 31

преди 2 години

И защо да поспра?! Ето, ще ти дам пример с жена ми- занимава се с подпор на персонал в немска компания. Изкарва двойно над максималния осигурителен праг. Стига да имаш желание, знания и умения, дори в кол център с рядък език можеш да си докараш повече от приличен доход, да караш нов автомобил и да имаш нов собствен дом.

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 34 Достатъчно българи работят и в българските курорти. Сега да вземем да упрекваме хората, че искат да видят малко свят.

29

Путин Владимиров

преди 2 години

Заплащането дали ще е в рубли?

28

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 20 "Да. Ходете. Бъдете роби на чужда държава." Ами, за теб това е робство, за други това са пари, изкарани с честен труд, с които могат да си подкрепят развитието. Разлика в светогледа. Лошото е, че тия, дето говорите за робство, като ви види човек живота и започва да разбира, че се самозалъгвате, защото сте изпаднали в такива брутални зависимости, че приказките за "робство" са ОЧЕВИДЕН напън да не гледате докъде сте се докарали.

27

Анонимен

преди 2 години

До до 18/21 Не, че нещо, но е време да се поспрете с тоя ИТ сектор. Не всеки може или иска да работи такава работа. Добри пари вземате, но работата не е за всеки.

26

Анонимен

преди 2 години

Лошо е в САЩ, не ходете. Отивайте в Сибир- там е страхотно. За цяло лято труд ще изкарате колкото да си купите 2 бутилки олио от Лидл в София.

25

българин

преди 2 години

А , за Русия няма ли някой мераклия ?!!

24

Цар Долар

преди 2 години

А с дрипавата рубла кво става? за едни преятел е въпроса.

23

до 19

преди 2 години

Абсолютно. Чист културен обмен си бяха бригадите. Спомням си по колко iPod-а носех на приятели. Тука нямаше на тези цени като там нищо. А и парите не бяха лоши- факт. Работех по голф игрища и е имало хора, които ми оставяха по 100$ бакшиши. Днеска ги изкарвам буквално за час в консултантския ИТ бизнес, но тогава бяха много пари за мен. Връщах се с по 12-15000$ тука, а обикалях навсякъде из САЩ и винаги си взимах "отпуск" да обикалям последните седмици на лятото. И си купих Nissan 350z :)

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 22 "Право в устатата на Сатаната ! Много жалко за тези материалисти !" Странно, тия студенти били "материалисти" а когато и да вляза тук чета как русофилите реват до бога как цените на бензина и стоките им станали много високи. Това не е ли "материализъм", или просто има някакъв проблем с процесора?

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18 "Защо не им организират бригади тук със същото заплащане,поне да работят в полза на родината?" Кой работодател ще дава 20-30 лева на час за работа в хотел? Никой не им ги "организира" работодателите. Те си търят хора. Не казвам, че в България не може да се изкарват добри пари, но е въпрос на шанс, а и английски няма да научиш тук.