39

Т

преди 2 години

Те мълчаха ,но и нашите по нагли не казаха истината.Спомням си Шиндеров с изявление по телевизията каза,че няма опасност от радиация.

38

Анонимен

преди 2 години

АЕЦ"Чернобил"произвежда електроенергия от останалите си блокове до 2000 година. А сега се използва за хранилище на отработеното гориво.И там работят хора и сега, сами го цитират тук някои.Ядрената експлозия във Фукушима е къде по-страшна, защото централата и до момента изпуска радиоактивна вода в океана.В тази връзка трябва да се знае,че употребата на ядрено оръжие вече не се смята от военните и политиците за особено опасна.Инфантилните управленци,мечтаещи нов световен ред и господство, са луди!

37

Какво ни научи днес

преди 2 години

Че от всичко се прави русофобска пропаганда. Просто и ясно.

36

Анонимен

преди 2 години

Цял свят плаща заради арогантността на глуппавите физици били те американски и немски и руски.

35

Езеро на Чаган

преди 2 години

Езерото Чаган в Казахстан все още съществува днес. Река Чаганка е разбила нов канал за себе си, заобикаляйки смъртния капан. Жителите на близките села странично заобикалят ужасно място, но овчарите все още карат добитъка до водопой.

34

До 41

преди 2 години

Ако и през 1986 ни бяха предупредили и затворили, сега 36г. по-късно нямаше да има толкова онкоболни!!!!

33

Пресушиха море

преди 2 години

Ентусиазмът на физиците не знаеше граници. Програмата се нарича "Атом на мира". В преследване на научни постижения за последствията за околната среда и здравето на нацията не мисля. Шокът и издигането на девствени земи обхванаха целия съюз. Блатовете пресъхнаха, реките се обърнаха назад, а новите езера, образувани от волята на човека в местата, които той планираше. Беше време, когато човек не чакаше услуги от природата. Сега той плаща за своята арогантност.

32

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26. И аз бях в казармата. Какво имаш предвид под "хората знаеха". Знаеше Добри Джуров. За това ядохме консерви. Той поне пазеше армията. Знаеха хората от ЦК на БКП. За тях имаше специална храна. Незаразена. Да не би да отмениха манифестациите за 1-ви и 24-ти Май? Ти си от същите лъжци, които ни управляваха 45 години. Но ние помним, господа ЛИЦЕМЕРИ!

31

Гошо

преди 2 години

Авторката ,много ли те е яд че нищо не стана в Чернобил сега

30

Анонимен

преди 2 години

Запада бил цвете а Русия е лошата. Я сега да се сетим две години как ни държа запада затворени заради някакъв вирус, как сега ни налагат цензура. Един дол дренки.

29

От простотия гръмна

преди 2 години

Езеро Чаган в Казахстан - работата на съветските ядрени учени. Те предложиха да се използва целенасочена ядрена експлозия, за да се създадат изкуствени резервоари за съхранение на водата в сухите райони. Според идеята на учените на територията на Централна Азия трябваше да се появят най-малко четиридесет такива езера. Така беше планирано да се реши проблемът с лятната суша и да се оптимизира земеделието в казахските степи. Така Чаган, чийто капацитет е 20 милиона кубически метра м вода.

28

Смъртоносни последиц

преди 2 години

Едва през 70-те години на миналия век изпитателите осъзнават, че над просторите на СССР се появяват ядрени облаци - последствията от "икономическите" експлозии. Хората в близките населени места започват да боледуват. Езерото Чаган все още е мъртво и до днес - естествени организми не живеят в него. На местата, където е извършен взрив, все още има следи от плутоний. Като цяло човечеството все още не е напълно готово за амбициозните начинания на мечтатели и философи

27

Езеро на Чаган

преди 2 години

И така, на 15 януари 1965 г. на река Чаган гръмва експлозия с мощност 170 килотона. Иван Турчин, изпитател, и министър Славски са възхитени от зрелището. 10 милиона тона пръст излитат във въздуха, след което се образува огромна фуния. Реката в един момент прелива в нея, образувайки езеро.Министър Славски дори се потапя веднага в езерото. Интересно е, че това не му нанася никакви вреди - Славски живее до 93 години. Но не всички хора, живеещи близо до мястото на експлозията, имат такъв късмет.В този момент ръководството на изпитанието отбелязва само техния положителен ефект. И методът е

26

От простотия

преди 2 години

Езеро на Чаган, извършен на 15 януари 1965 г. Устройство от 140 килотона е взривено на коритото на река Чаган на тестовата площадка в Семипалатинск, създавайки кратер с ширина 408 метра и 100 метра дълбочина. След това едната стена на кратера е изкопана, за да пусне водата пт реката да влезе, създавайки изкуствен резервоар с капацитет 10 000 кубически метра. Макар и все още радиоактивно, езерото Чаган известно още като езерото Балапан или Атомното езеро се използва за напояване на местния

25

История

преди 2 години

През 1986 ако някой е знаел са били русоробите от ЦК на БКП. Обикновените хора не знаеха че и си организираха манифестацията за 1-ви май. Не случайно години след това та и досега се увеличава броя на онкозаболяванията!!!!!!!

24

Анонимен

преди 2 години

По разкази на очевидци, докато българските граждани са консумирали опасна храна и вода, за висшия ешелон на БКП са били осигурени огромни количества вносни хранителни продукти от далечни и безопасни страни. Съобщения за българското население са давани от КИАЕМЦ на 2, 4, 6 май, но те са много кратки и закъснели. Провеждат се две правителствени съвещания на 4 и 10 май. Посланикът на СССР Леонид Греков изразява мнение, че опасността се преувеличава и се "шуми" повече от нужното.

23

Анонимен

преди 2 години

През 1965 г. Съвецкия Съюз охотно инициира свой собствен проект за мирни ядрени експлозии, известен като Ядрени експлозии за националната икономика. Основният акцент е върху изкопните работи, стимулирането на нефт и газ, рушенето на руда и геофизиката. Но той е далеч по-мащабен, като между 1965 и 1989 година са направени 156 язовира. След първия взрив министъра на икономиката се изкъпал в язовира 1 час след взрива и доживял до 95г.

22

Анонимен

преди 2 години

До - "но хората знаеха!" Пълна лъжа! НИКОЙ не ни каза нищо, даже репетициите за парада си вървяха. На самия парад изкараха хората под радиационния дъжд, а хората си ядяха зелениите тупични по това време на годината, докато другарите от Политбюро даже водата са си внасяли бутилирана. Комунистически престъпници!

21

Внимание

преди 2 години

За подготовката на показна авария у нас се усети още 1985Година..при преговори за доставки на компютри срещу преговарящите бяха ползвани нови обемно обсебващи блокиращи съзнанието техники..ДА се изисква разсекретяване на диверсиите срещу човечеството вкл от САЩ и да с е получи достоверна информация..Експерти да огледат филмови материали за тн ДУХ МАсов убиец обсебващ временно подставнеи на власт в авариралия реактор на смяна.. ДА се сравни със сниман масов убиец проникнал в подводницата КУРск

20

Анонимен

преди 2 години

Руската държава сега е аналог на фашистка държава в пълен мащаб. Особено силна е пропагандата и лъжата им за всичко и за всички, лъжа и измама това е руско-съветската държава на терора и агресията!