25

Анонимен

преди 2 години

Какво ще изнасяш? Земеделците прибират субсидиите и нищо не произвеждат, щото не им се плаща за производство, а само за засяване. Сеят слънчоглед и го оставят неприбран. Докато не се промени манталитетът на алчните земевладелци, които искат само да прибират готови пари, без да правят разходи, нещата няма да се променят.Испания изнася, щото произвежда и даже чужденци наема за прибиране на реколтата.

24

Анонимен

преди 2 години

в Бг-то в момента масово се залага на поскъпване при храните, особенно при зърнените култури, обаче всички такива тарикати ще останат доста изненадани след месец два

23

Анонимен

преди 2 години

В Бг реално инфлация НЯМА!!! Има крАжбА, демагогия и ПЕЧЕЛБАРСТВО от най-долно качество. Като започнем от тока и Ковачки, минеш през ТЕЦа на почетния претседател и Дубай та свършиш в Банкя и магистралите Айдук до айдука, БАТЕ !!

22

ф

преди 2 години

До Сандо Точно. Дори и обикновена права лопата и търмък не се произвежда. Купих си такава и като рекох да копая я огънах. Направени от ламарина. Сега имам, но са внос. Лопатата ми я донесоха от Германия, търмъкът е купен тук, но е от Турция. Това е положението.

21

Сандо

преди 2 години

от една силна промишлена страна с отлично селксо стопанство почнахме да внасяме всичко. Разипаха цялата икономика тия демкократи

20

Анонимен

преди 2 години

Битилка олио във Великобритания е 2.50лв а в България е 6-7 лв. Те внасят над 90% и очевидно не използват вода вместо нафта за камионите. А ние произвеждаме и изнасяме. ????? Така, че спрете с тези тинтири минтири. Няма правителство да тропне и да спре обирджиите. Няма разлика между България, Украйна, Русия:. Все мафиоти и крадци. Милионери за 5 дни.

19

Чичибаба

преди 2 години

предния път като бехме на власт пак насърчихме износа. е, Жан предизвика известно недоволство, но както виждате, всичко върви по план,

18

Анонимен

преди 2 години

От 15 април до днес петрола се е обезценил с 20%.и с 40% от началото на март.Хайде да видим какви са цените на бензиностанциите в Бг !!!!

17

Xi

преди 2 години

производствена кво?

16

Анонимен

преди 2 години

Вместо да се насърчава износа е добре да се насърчава производството на храни вътре в държавата.Когато вътрешният пазар е задоволен,тогава излишъкът да се изнася.Това ,както и енергетиката ,е част от националната сигурност на държавата.

15

Има криза

преди 2 години

Световната криза за храна е в началото си и ще става все по дълбока- ФАКТ. Всяка страна която вижда малко по напред от носа и директните си полит- икономически интереси се подготвя за това...Но това са еденици. Народите и хората ще се спасяват по еденично

14

Класика бантустан

преди 2 години

Тоя като ученик беше най-тъпият в класа а сега станал експерт..........ХА-ХА.

13

Т.Шак

преди 2 години

На нас войната в Украйна не ни пречи, но очевидно санкциите ни заробват. Нямаме никакви компенсации от САЩ и ЕС за това, че спазваме ТЕХНИТЕ санкции. Затова е най-добре за нас да излезем от ЕС. Вече не ни помага, а ни тежи като воденичен камък на врата

12

777

преди 2 години

Хайде още един ,,умник,, Гюру с триста мина юнаци....пфуй, аман от умници бе!!!!Уж все експерти, а пък все по надолу слизаме.

11

Анонимен

преди 2 години

"Вече сме член на Европейския съюз. Искаме да имаме една валута и сме подписали договор, с който гарантираме свободното движение на стоките, хората и капиталите, а сега няма да пускаме олиото, слънчогледа и зърното." Този последните две години къде го видя свободното придвижване на храта? Имаше извънредно положение ние в момента сме в извънредно положение и можем да спрем износът за да са гарантирани нашите нужди.

10

Анонимен

преди 2 години

Това, че се внася от Испания, от 3000 км.не е вярно. Има и такъв внос, но е малък. Плодове и зеленчуци се внасят масово от Турция, Гърция, Македония и Албания. Не ни правете на луди.

9

Анонимен

преди 2 години

Какъв български износ го гони тоя.Тая държава е пълна с популисти.

8

Анонимен

преди 2 години

Че то, ако се гледа кой дава най-високата цена за житото ще седим гладн за да може няколко човека да станат милиардери, а житото е въпрос на национална сигурност понеже без него ще има глад вълнения.

7

Анонимен

преди 2 години

Експерт който казва " газта" вместо " газа" ( идва от природен газ) ясно що за експерт е...

6

Анонимен

преди 2 години

Да се изнася жито само, ако са покрити нуждите. Тоя предлага да изнесат всичко и после да няма за нас.