90

Реалист

преди 2 години

Ако Украйна не беше нападнала независимите държави Луганска народна република и Донецка народна република и не избиваше хората там, както и ако не канеше НАТО да разположи ядрените си ракети на хвърлей от Москва, този конфликт нямаше да го има.

89

Анонимен

преди 2 години

Ами, ако Русия не беше нападнала Украйна, руските войници нямаше да са опитни мишки за асортимента на западният ВПК. Който засега ги изтребва много успешно чрез украинците. Колкото за невъзможността на украинците за настъпление - те вече получават и тежко нападателно оръжие. В същото време руската армия доизгребва каквото е останало по складовете от времето на Сталин.

88

Анонимен

преди 2 години

възможно е украинците да задържат руснаците, спор няма. въпросът е, че крим, луганск, донецк, мариупол, са безвъзвратно изгубени и украинската армния няма военна сила да възстанови тези територии. отделно, угрозата от загуба на крим всъщност означава и ядрено копче срещу киев. така че - гледайте крайния резултат на завзети и изгубени области и територии.

87

Дали не могат ?

преди 2 години

Само вчера 40 населени места...

86

Анонимен

преди 2 години

войната ще се точи, ясно. ама тук рязко ще се вдигне бройката на разводите, с тези разпасани украинки, дето надойдоха. още нищо се сте видели - знае се за чехкини и рускини, ама само гледайте сега лятото като напече за какво иде реч. и няма и да си тръгнат въобще.

85

Анонимен

преди 2 години

Ами именно - бойният дух. На руснаците той е нулев. По-важно им е да крадат пилета и да пращат награбеното у дома.

84

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 102 - то точно за това американски генерал се изказа , че с новите оръжия от сащ Русия ще превърне украйна в полигон за изпробване на оръжията си, които до момента не е използвала....лошото ще е за обикновените хорица

83

Така е ..

преди 2 години

До Марков 87 Няма дървени палта. Трупни чували и масови гробове без идентификация. А руските майки де ли насърчават.

82

паралелепипед

преди 2 години

Няма ги американците и англичаните да им помагат като през ВСВ. ДНЕС същите са срещу *** нацисти, които логично ще загубят. За два месеца, нищо сериозно и съществено освен загубите на съветска техника и персонал в паника.

81

R.A.T.M

преди 2 години

Никакъв шанс нямат украинците, колкото и оръжие да им доставят, тежка агония ги чака. И в една война не само оръжията са важни, а подготовката, тактиката и бойния дух. Искаха декомунизация станаха фашисти сега ги чака същото както май 1945

80

Анонимен

преди 2 години

Това за бавното и методично руско напредване го четох и за боевете за Киев. После ония се ометоха за два дни, едва успяха да натоварят задигнатите перални, дрехи и там каквото намерили.

79

Анонимен

преди 2 години

Като говориш за "ваксинирване" (да, така си го написал) да ти напомня, че в Русия въпросното "ваксинирване" е абсолютно задължително. И ти слагат там каквото има, няма ги нашите глезотии :)

78

Анонимен

преди 2 години

Украинците, братле, в момента са бъкани с оръжие. И още идва. При това оръжие, за което руснаците и в най-лошите си сънища не са подозирали, че ще се изправи срещу тях. А най-големият майтап е, че се очаква украинската армия да е добре наситена с оръжие точно около 9 май.

77

Анонимен

преди 2 години

Поредна доза пропаганда. Украинците нямат оръжие ама били превзели три села. Как ги съчиняват такива...

76

Анонимен

преди 2 години

Нормално. Украинците получават и нови що годе съвременни оръжия и подкрепа от целия запад. А руснаците са сами, с допотопни оръжия, които и намаляват и деморализирани. Ако питаш някой от тях - за какъв се бие там? и той не знае. Ще ти повтори каквото са му казали от роскомнадзор.

75

Кове се ядрена война

преди 2 години

Ядрена световна война ще има, въпроса е само КОГА? В нея ще измрат милиярди човеци!

74

значи видя ли статия

преди 2 години

за войната, преди да чета, ПЪРВО проверявам да не е руски или украински източник - на тези не може да им се вярва. после идват разни дойче веле/СНН, които е ясно че са също страна в конфликта, макар и прокси. леко доверие имам на някакви полу-неутрални вестници като английският гардиън и някои италиански/испански. оказа се обаче, че от англоговорящите канали, южно африканците и индийците предават най-точните новини, без да заемат страна и да 'коват' другите. докъде я докарахме:(

73

Анонимен

преди 2 години

В последните 30 години Русия ли изгони младите навън,тя ли уби земеделието и животновъдството,тя ли изкупи земите.Тя ли дойде да ви ваксинирва и така нататък.Не комунист,но Русия не ми е докарала зло както Западното зло.

72

Анонимен

преди 2 години

какви са пък тези държави луганска и донецка, че и независими? ами че те самите допреди 2 месеца не знаеха, че ще стават държави бе, каква 2014г. те гони?

71

Анонимен

преди 2 години

Това си е тактика на руснаците. Малки батальони задържат украинците да се прегрипират и съберат заедно и там където им е най важно да превземат хвърлят по големите сили.Пълни глупости че украинци били отблъсквали или задържали руските силиТова е само ако и както руснаците си преценят какво им е наредено отгоре