12

Любен Каравелов

преди 2 години

Децата не затъпяват. Учебниците са написани на много високо ниво за възрастта им. Забравихте ли в "Под Игото" как Кириак Стефчов изпитва ученичките на Рада? "Ненадейно се възцари гробна тишина и всички погледи се устремиха напред. Из публиката излезе Бойчо Огнянов, който досега стоеше потулен, и като се обърна към Стефчова, каза твърдо: Господине, нямам чест да ви зная, но извинете. Вашите въпроси, неясни и отвлечени, биха затруднили и ученици от V клас. Пожалейте тия неопитни деца."

11

Анонимен

преди 2 години

Скоро без някой ботробот да дава насоки на хората какво да правят те няма да знаят понеже всичко ще се прави от компютър и ще забравим как се смята пише на ръка и т.н. Други направо ще "заживеят" в метавселената и така.

10

Анонимен

преди 2 години

Ето едно доказателство, че техническите подобрения и улеснения водят до мързел и оглупяване.

9

Анонимен

преди 2 години

затъпяват

8

Анонимен

преди 2 години

Термините нямаше да са сложни ако тези, които са ги писали ги разбираха и ги употребяваха правилно в контекст. Потресаващо е колко много уж специалисти и хора с титли използват "сложни думички" чисто папагалски без да знаят значението им, а само да се правят на умни. Тяхното неразбиране се пренася и в учениците. И докато човек, който разбира значението на думите ще ги чете критично, децата са по-склонни да вярват, че самите те не са разбрали и не знаят, което ги обърква още повече.

7

Анонимен

преди 2 години

Идиокрация. Всички трябва да слезем на интелектуалното ниво на американците, за да не се подтискат

6

Анонимен

преди 2 години

Много сложно всяка дума я има в интернет и можеш да провериш дефиницията и какво ли не.

5

Анонимен

преди 2 години

На предишните поколения как не са им били сложни? На всичкото отгоре сегашите гащници раполагат с устроиства и почти постоянен и неограничен достъп където има всякаква информация стига да ти се чете, а ние нямахме такива екстри и въпреки това не ни беше сложно.

4

Термините

преди 2 години

Са си добре и не са сложни , учителите са зле , неграмотни, малък речников капацитет, не адекватни и не компетентни., учител е призвание , не е работа за всеки не удачни. Образованието ни удари дъното отдавна.

3

Идоитията

преди 2 години

В тези учебници е безрайна! Дори учителите не разбират "учебниците" и не ги използват. Толкова за учебниците!

2

Анонимен

преди 2 години

Термините са много сложни. Например, скоро четохме за "екзистенциалното като комичен фарс". Това са празни думи, лишени от всякакъв смисъл и сложени в учебниците с единствената цел, да видят академиците колко са начетени авторите на учебника.

1

някой

преди 2 години

Термините не са сложни. Децата и родителите им са *** и мързеливи.