41

Анонимен

преди 2 години

Някое Ай Ти, което взимало 10 000 заплата няма ли да се изкаже. Беше уж пълно с тях, пък млъкнаха.

40

Анонимен

преди 2 години

Закривай

39

Анонимен

преди 2 години

Хотелиерите нали са капиталисти. Ами пазарна икономика. Какви компенсации. Нали не е социализъм. Както в САЩ - инвестираш, печелиш или губиш. Не помня по време на хипер инфлацията през 1997 на някой да са давани компенсации. А, ако има нужда от такива, то те трябва да са за хора, които не могат да си купят най-необходимото. Колкото до хотелиерите, когато не можеш да покриваш разходите си обявяваш несъстоятелност. Това е.

38

Веско

преди 2 години

Нали ситуацията приключи и кръчмите работят? От утре очаквам помощта 60/40 да означава, сядам в ресторанта и накрая плащам 40% от сметката. Останалите 60 от държавата. И като резервирам хотел-40% от мен, 60 от бюджета. Така ще имат висока заетост, а и бакшиша го давам целия ;)

37

Анонимен

преди 2 години

6лв и 20 ст миналото лято таратор малък грамаж на Синеморец....На френската Ривиера няма такива цени

36

Анонимен

преди 2 години

Нали ги финансират за скъпия ток? Кво се правят на ударени с мокра кърпа? За врабчета ли ни взехте? Не кълвем. Да дърпат шалтера и кой от където дошъл, там отишъл. Ама са, ха! Драхтиии и бизнеса!

35

Анонимен

преди 2 години

Да продават колите в авто парка щом ги плаши инфлацията! Хората нямат пари за хляб и за ток, те ореваха орталъка за пари. Дай, дай, дай, а накрая бам всички тарифи тройни. Айде, последния хотелиер да загаси лампите на държавата!

34

Анонимен

преди 2 години

Инфлацията да не е само за хотелите. На мен какво ще ми даде държавата? То всеки като ревне за помощи, от къде, бе? Инфлация има във всички свери. Хотелиерите ли са чок тарикатите? Инфлацията е навсякъде. Хотелиерите си вдигнаха цените и сега да си натискат парцалите, щото да не стане така, че се вдигнат хората на бунт. Само гражданска война ни липсва. А тези тарикати ще докарат държавата до фалит. Частен бизнес няма защо да се компенсира за инфлация. Достатъчно ги подпомагат за Ковид мерките.

33

Анонимен

преди 2 години

Миналата година ги вдигнахте 20-30%, тази очаквам над 50% но то и да ги бяха намалили вече не си заслужава спрямо това което получаваш.

32

Анонимен

преди 2 години

Извънредното положение приключи. Спасявайте се както знаете. То не може само да вдигате цените и да ламтите Оsрахте всичко. Циментирахте пясъка, бетонирахте всяка педя земя. Кой ви е крив, че сте построили ковчези? В Испания вижте как бутат големи хотелски комплекси. В Гърция няма такава лакомия. Хората си запазиха природата и туристи от цял свят ги посещават. Сега като ги няма руснаците бутайте бункерите! Това не са хотели. Това са бункери.

31

Като им чета

преди 2 години

изказванията,оставам с впечатлението,че хотелиерството е някакъв вид социално подпомагане.

30

Анонимен

преди 2 години

Странно , в Гърция има резервации , има и туристи .

29

18

преди 2 години

До АнонименЗа да се управлява този бизес, не е нужно Киро или Боко да дават наклон на патката кой е приятел, а кой е враг и т.н.Данаците нали ги иска всеки месец... Персонала не е като едно време, цяла година се наема, иначе не може го събра след това, сезона (климата в България вече е друг за последните 20 год) сезона намля. След като БОКО или Кирчо ми говорят затваряме това и това, да не питат от къде пари за данаци...

28

Анонимен

преди 2 години

И защо? Да затворят. Така или иначе не вярвам са има желаещи за почивка при положение, че на 200 км се води война и в морето плуват мини.

27

Анонимен

преди 2 години

Нито лев от данъците ни за тия или сте пътници от властта.

26

Анонимен

преди 2 години

Имам приятелче, което имаше едно павилионче за кебапчета. Сподели ми, че ако не е бил корида е изкарвал, колкото да върже месеца. След, като са почнали да му плащат ковид помощи си изплати и ипотеката, взе си нов модел Мерцедес, отвори ресторант и още 3 павилиона за скара в София.

25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18 някой насила ли те кара да "хотелиерстваш"? От какъв зор ние ще даваме пари на хотелиери щото не могат да си управляват бизнеса и да са на печалба?

24

Анонимен

преди 2 години

Не сме ли пазарна икономика? Ще оцелеят най-добрите. То така с помощи няма смисъл, по-добре държавата да ги национализира таки или иначе тя плаща и да назначава персонал по програмата за заетост

23

Асан

преди 2 години

Откъдя накъдя и от дек на дек? :)))

22

Анонимен

преди 2 години

Чета и не вярвам на очите си. Няколко пъти прочитах.. Първо от утре няма извънредно положение. Няма мерки, няма ковид. Пък и нали държавата за да им даде трябва да събере пари от народа, който е оглозган до кокал и едвам връзва двата края от заплата до заплата, да си прати сметките и да сложи неща в стомаха си колкото да избута поредният месец. Заплатите не са увеличени. Ако народа има пари ще ходи по почивки и няма да има смисъл да им се помага. Кофти е положението за всички в момента.