91

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 88 Не влизам в спор рентабилни ли са били, или не заводите някога. Пиша, че хората не очакваха да бъде закрито всичко. И да останат безработни.

90

9

преди 2 години

Ама тези, които остават тук, особено по-висшите кадри намазват яко филията :)

89

Анонимен

преди 2 години

След някоя друга година, няма да може да се живее тука, и пари да имаш като няма лекари, кел файда. Ще трябва да се емигрира, колкото и да е хубава страната.

88

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 84Преди 1989 год. Бг не се мереше с долара, какво постоянно го тикате долара? И сега Бг не се мери с долара, а с еврото. Някога Бг беше 9 милиона, образованието беше на ниво, много хора учеха за сестри и лекари. По- амбициозните лекари и сестри пак емигрираха- Либия или др. страни, където бяха добре заплатени. Здравеопазването го сринаха със статута на търговски дружества. И източването на НЗОК. Основно търговията унищожи здравеопазването.

87

Анонимен

преди 2 години

До чвор Кой трябва да ги дава тези пари?

86

Анонимен

преди 2 години

нека сега софтуера да лекува, нали сме 22ри век , зелени и некадърни.

85

чвор

преди 2 години

Ми как няма да има недостиг!? Ей го, Наум Шопов завърши медицина, обаче стана инфлуенсър, щото там кинтите валят! От мои приятели и познати, които са били с медицина един (1) е останал в България, другите заминаха в Англия, Германия, Канада...Истината е,че докато не почнат да се дават пари ще става и по-зле! И медицинският персонал е само началото...

84

Анонимен

преди 2 години

Държавата плаща оберзованието, а после дечурлигата излитат в странство. Както за всичко - така и тук: който иска да учи безплатно 3-5 год по разпределени. Който иска да е free -моля, студентски заем и да го вруща после. За няколко години работа в чужбина ще се наплати. Готовоо!

83

Аз

преди 2 години

Украинците сега ще запълнят дупките. Няма лошо.

82

Анонимен

преди 2 години

До мак Що? Ако не беше тулупа, ами беше ти по-добре ли щеше да е?

81

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 85 Напротив. Още бай тошо е казал, че 85% от българските соц заводи не стават за нищо. Нещо като произвежда брак и няма кой да му купи производството, естествено, че рано или късно ще се закрие. Как си го представяш произвеждаш пък не си продаваш произведеното.

80

мак

преди 2 години

Това е трагедия и тя не е от вчера или онзи ден, виновни са всички управляващи, барабар с т.лупа, последен премиер, който се надуваше, как само той може да управлява и колко много е направил за България. Но какво пука на управляващите, че болниците изнемогват и нямат кадри. За управляващите винаги ще се намери я хеликоптер, я най-добри специалисти.

79

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 82 Какво сме имали та да сме искали да го пазим? Вноска за лада, лихвоточки и 180лв заплата ли? Хайде няма нужда.

78

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 82 След 1989 год. никой не е предполагал, че ще закрият 90% от предприятията и заводите.

77

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 79 Нали се сещаш, че преди 1989та лекарите и сестрите не можеха да бягат зад граница. И щат-нещат се задоволяваха с 200лв заплата/ 3лв за долар. Ти какво искаш? Да не се правят реформи и още да са на тая заплата, а? Така че реформите бяха неизбежни, без съмнение е можело и по-добре.

76

Анонимен

преди 2 години

Колко повече лекари искате? Населението вече е под 6 милиона.

75

Анонимен

преди 2 години

Вижте сега. След 1989 подрипвахте и ревяхте като магaрета по площадите за банани и тоалетна хартия, а не за добро здравеопазване, образование или по-добри заплати, защото вече ги имахте и ги приемахте за даденост. Там ви беше грешката. Трябваше да подрипвахте и ревете за запазване на нещата, които имахме, а вие подрипвахте и ревяхте за тяхното унищожаване.

74

Приятел на България

преди 2 години

Човек който е неприятен и токсичен, така е защото ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА са му повлияли много сериозно, за да не го искат хората!Става въпрос за мен !

73

Ама как така

преди 2 години

няма лекари и медицински сестри??? Такива невероятни условия на труд (особено по провинцията) и такива високи заплати 900-1500лв....

72

Анонимен

преди 2 години

Това е резултата от безкрайните "реформи" след 1989 година. По принцип реформа означава значима промяна към по-добро, но "реформите" в България винаги водеха до по-лошо. Мисля, че това се нарича не реформа, а унищожаване, заедно с приватизацията Унищожаване на здравеопазването, унищожаване на образованието, на селското стопанство на железопътния транспорт, на БГА Балкан, на СОМАТ и т.н.