16

Анонимен

преди 2 години

циба ***. Долу ръцете от децата.

15

Анонимен

преди 2 години

Шях да напиша същото, но колега-родите ме е изпреварил. Щом учебната програма е тежка, не трябва ПОВЕЧЕ учене, а ПО-МАЛКО!!!! Детето ми има 35 учебни часа седмично. Че това си е цяла работна седмица!!! И всеки ден тестове, изпитване, домашни, "проекти"...Да не говорим за сложността на учебния материал - напълно излишна и необвързана по никакъв начин с изучаваната професия. Това е проблемът и на никой "експерт" в МОН не му пука. Само с бюрокрация се занимават.

14

Анонимен

преди 2 години

12, абсолютно. Учителите като разбраха, че уч.година може да започне по-рано надигнаха вой до небесата.

13

Анонимен

преди 2 години

До sas Ти пък ако си мислиш, че ако имат повече часове ще учат повече... Голям идеалист си, да не кажа друга дума. Само малко примерчета: учител по история в елитна гимназия в часовете им пуска музика и им разказва за домашният си любимец. Друга учителка пък разказва за личните си истории и екскурзии. Та кво викаш, да им дадем още часове да им разказват за житейските си преживелици?

12

Някой

преди 2 години

О, да, образователната ни система има огромна нужда от реформа. Тя трябва да е следната- правите масовите училища забавачки - 6 часа спорт, рисуване, сладки приказки с психолог колко е розов светът и по една изречение за домашно, както е на запад и още по- на запад. Миячи и чистачи си стрябват навсякъде. За останалите 1-2% учещи и разбиращи какво пише по учебниците, направете генерална промяна - оставеете ги да избират какво да учат, на какво ниво да го учат и осигурете качествени преподаватели!

11

sas

преди 2 години

По коментарите можем да заключим следното:Българският родител не иска децата му да учат много многоБългарският учител не иска да работи много много... друго си е 3 месеца платен отпуск

10

народа

преди 2 години

Категорично не съм съгласна. Датата 15 септември е оптимална за нашата географска ширина и доказана с годините. Учителите да си оптимизират учебния процес и да се помисли на края за качеството на обучението им. Дават се куп пари за частни уроци, като резултат на отличната образователна система. Високи заплати, отпуски и на края сив сектор - части уроци. Това е нашето образование. И не датата на започване на учебната година е проблема, а в самото образование. Против съм пари на калпак и на ученик

9

Анонимен

преди 2 години

А тая трябва да бъде набита. До кога ще позволяваме такива нищоправци наместили се на хубави длъжности без да имат качествата за това, да експериментират с децата ни?!?

8

Анонимен

преди 2 години

Атанасова и други като нея, абе мислете с тия глави, като искате нещо да кажете.

7

Родител

преди 2 години

Да не говорим че учителите вместо да ни учат децата са се превърнали в търговци- пробутват ни я сборник по математика, я книга, я театър ( ако не го изпратите заплашват детето че ще остане само цял ден в стаята и ще го спукат от учене), я агитират за зелено, бяло училище, екскурзия и т.н. в учебно време вместо да преподават.

6

Анонимен

преди 2 години

Путинофилската БСП ще въведе в училище изучаване на историята на СССР. Другарката Анастасова е била учителка по съветски език, пардон, руски език и бленува за новия СССР 2 на Путин. БСП са радио "Говорит Москва! Говорит Москва".

5

Родител

преди 2 години

Цялата система е сбъркана. Говоря за учениците 1-4 клас. Реалноучат 3,5 часа до обяд. След обяд безумно много домашни с един учител който ги наблюдава и нищо не обяснява. След това родителите учим с децата до 22 часа. Няма никаква разумност и логика в това, което става.Принципно децата трябва да си учат сял ден и всичко дае хармонично и сучител- нов материал, домашни и забавления. Вкъщи само по изключения и никакви частни занимания у учители. Това само в БГ го има с частните уроци!!!!

4

Учител

преди 2 години

Госпожо, уважаема и нови учебници ли ще пишете, защото няма какво да се преподава в удълженото ви учебно време?Материала се преподава без да има пропуски.Преди години имаше дървени ваканции и пак същото, сега няма такива, защото се учи онлайн. Стига образователни измислици!!!

3

Taню

преди 2 години

Пpocтaци и от двете страни, лакoми и незаангажирани дaскали, дето само левчета са им в главите, дисфункционални семейства на егоисти от здрав ceлcки корен, пръкнали поредните мaмини лигнeтa, на никой не му се занимава... В зап. Европа има такива училища, които произвеждат зидари, бармани, тук учим алгоритми и Кант. Не е тяхното, просто!

2

Я стига, ма !

преди 2 години

Даже никакви ваканции за тези скапани ученици! Всички да спят в училищата и да четат Маркс, Енгелс, Ленин дори и през нощта ! Какви са тези глезотии ?

1

Стига!

преди 2 години

98% от учителите и родителите НЕ ИСКАТ удължаване на учебната година. След като, цитирам, "Стои големият проблем, че учебното време с това учебно съдържание е недостатъчно. Учебните програми са направени тежки, неразбираеми за децата и ги отказваме от училище.", олекотете учебните програми и ги направете разбираеми за децата. Не е ли логично това? Как с удължаване на учебното време програмите ще станат по-разбираеми???