165

Анонимен

преди 2 години

Г-н ***/ цензор, с трите *** вие заместихте думата "желязо", защото желязото се получава от железни руди - магнетит, хематит, сидерит, лимонит и т.н. Бихте ли си изпратили тел.номер да ви изпратя книгата Теория на металургичните процеси? Те не е голяма, 573 стр. Искрено ваш: инж.Г.Д.?

164

Анонимен

преди 2 години

Г-н Ваньов, до преди няколко дни виждахме една нямаща почти никакви познания по политика, икономика и управление на ЕК и чрез нея- на Европа жена - Урсула фон Лайен, която размахваше юмруци и заедно с М.Вебер и А.Лопес доведе ЕС до положение да остане без нефт и без природен газ. Това в добавка с руската стомана и руда за добив на ***, алуминий, досега произвеждан основно в Украйна и редица други ценни руски суровини означава Европа без икономика. Вземете си санкциите и си ги заврете отзад.

163

Анонимен

преди 2 години

Ситуацията между Европа и Русия е като онзи виц за рибаря и златната акула. Рибарят хванал акулата и нямал намерение да я пусне , докато не изпълни едно желание. Желанието му било мъжкото достойнство да стига до земята, когато е прав. Акулата отхапала двата му крака и изпълнила желанието на европейското рибарче

162

Анонимен

преди 2 години

Колкото и да се напъвате, Русия пак ще победи. Истината и правдата са на нейна страна. На нейна страна са и много икономически сили, които са били унижавани и изнудвани от отрепките, събрани като нация *** - САЩ.

161

Мунчо

преди 2 години

Недей да плачеш на чужд гроб !!! Мисли и говори за България!!!

160

Анонимен

преди 2 години

При сключване на мир с Украйна загубата на територия за нея ще бъде определено голяма. Западна Украйна в Закарпатието - т.н. Галиция е определено с полско население, а самият главен град на тази област - Лвов има полско име -Лодз. Източна Украйна е с предимно руско население и включително до Одеса- Харков са руснаци. Отнемайки тези области , за Украйна остават предимно земеделските области, да не говорим, че възстаноеяването им ще отнеме десетки години. За какво се биха и се бият братски народи?

159

Анонимен

преди 2 години

Китай в отговор на поредните заплахи от САщ отвръщат: Вие ни санкционирате, откакто сме независима държава. Няма да ни уплашите.

158

Сутринта

преди 2 години

Доларът беше 139 рубли, сега е 120 р. Всеки ден в Русия между 1 и 2 млрд долара постъпват от износителите и се обменят в рубли по закона за 80% конвертиране на валутните постъпления. Дефолтът се отлага, въпреки черногледството на Фич.

157

Анонимен

преди 2 години

Навсякъде само мишоци като експерти.Престането да се заблуждавате и да опитвате да заблуждавате, че субективната временна преценка на САЩ е мерило за каквато и да е стойност. Някъде на борсата търгува ли се чиста вода, например?

156

Анонимен

преди 2 години

Санкциите са първата стъпка към разрухата и хаоса на старият континент Европа

155

към к.177

преди 2 години

Мога ли да помоля админа или *** да ми обясни как се нарича желязо-въглеродната сплав, която се получава в доменните пещи и служи като суровина за производство на стомана? Мисля, че тя си има име, което не му се хареса и той го замести с ***. Аз съм инженер металург и съм учил, а впоследствие и използвал много често през деня в работата с доменни пещи думата "чyгyн".

154

Анонимен

преди 2 години

Едно време обменната рубла,беше обезпечена с 1/10oт грам злато и се обменяше в търговските плащания за1лев,също обезпечен с 1/10от грам злато.А немската марка на ГФРсе обменяше по 0.60стотинки от лева и 0.55за обменнарубла.Тия времена май че пак се завръщат,и дали вече е целесъобразно да се влиза в еврозоната като знам какво ни чака.Инфлация и тотално обедняване,след като иЕвропейската банка ни прибере 55-те тона злато в трезора си.тогава вече ще се мре,яко ще се мре,както казваше един продажник

153

Анонимен

преди 2 години

Ръководителите на големите държави от Европа и на тези от англоговорящата общност прекалено много се увлекоха със санкциите си към Русия. Те не прецениха, че по правилото намахалото, отправяйки го към стената с голяма сила, то ще се върне с почти същата скорост към отправилия го и ще го помете. Руснаците имат природния газ, нефта, с отказа на които ще смачкат икономилата на ЕС, ***,стомана,цветни метали. Имат към 6000 ядрени заряди, с които ще променят климата на земята и зад себе си Китай.

152

Мужик

преди 2 години

Ха ха ха, Путин както плаши че ще врътне кранчето и така ще си остане с едно непотребно кранче и ще се моли на разни държави клошари да им пусне нещо по това кранче, но вероятно няма да е за дълго защото дотогава може да го свитнат олигарси и компания.

151

Анонимен

преди 2 години

Европа и Русия потъваме заради Путин.Една напълно излишна война. Сега от инат Путин няма да я спре. Същия е като Хитлер. И онази откачал.ка е бил готов да жертва дори собствения си народ заради болни амбиции.

150

Анонимен

преди 2 години

Пълни глупости!

149

Икономист

преди 2 години

Нови салфетки няма да се произвеждат , защото руската рубла ще е по-евтина от една салфетка ! Голема икономоя се очертава за руската икономика.

148

Анонимен

преди 2 години

Не разбрах как става тоя номер, рублата спада спрямо долара, а покупателната способност на руския потребител се качи, а лева е стабилен а покупателната ни способност рядко намаля. Не говорим за олигархия те са друга тема, сигурно не добре за руските богаташи и е добре за българските такива.

147

Анонимен

преди 2 години

Русия има изход от кризата и то перфектен,като обяви,че разменната"златна"рубла за външния пазар ще бъде обезпечена от"кошница"с валути и съобразно цената на златото.Тогава всички ще се"избият"да търгуват с Русия.Така че не я мислете,а да гледаме в нашата чинийка,че освен една гола вода нищо не можем вече да сложим в нея.

146

Ле-ле ,

преди 2 години

...какъв *** трябва да си , да оправдаваш кръвопролитията и геноцида който налага Путин на една независима държава! Хваща ли се изобщо някой на лъжата, че Путин защитавал своята "сигурност"? И на най-изгладените мозъци не им минава през главата, че някой ще напада Русия! Това си е една изперкала завоевателна агресия на болните мозъци в Кремъл! Е, и изглежда за всичко са им виновни ..."американците"!