65

Анонимен

преди 2 години

Войната в Украйна обърка дневния ред,евакуираме хора,посрещаме бежанци,а гледките от Украйна и съдбите на хората са ужасниИ то между православни,уникума на позора..Въпреки това ,3 март си остава най светлия празник и точно сега воюващите ,украинци и руси са дали най много жертви в руско-турската война.Така,че е редно да почетем жертвите извън политическата конюктюра днес.

64

1

преди 2 години

""Българите имат проблем с Трети март като национален празник, но аз апелирам да го почитат, независимо, че Русия има решаваща роля в него", коментира той" Тоя смммешник казал ли е какво точно се е случило на трети март, в което "Русия е имала решаваща роля", че да го празнуваме като нацинален празник? Слушам.

63

Еврогеец

преди 2 години

Най-важното е да ни управляват жени!

62

Анонимен

преди 2 години

Аз предлагам да предложим да станем провинция на Турция!

61

Анонимен

преди 2 години

Шипка си е чудото на българското опълчение! Въпреки грешките на Гурко, те успяват!

60

Анонимен

преди 2 години

Държава България не се споменава! Потърсете договора! Приказки тук всякакви... Договора прочетете! Няма! Затова са били тук окупаторите - за да няма кой да им пречи за достъпа им до проливите! Затова и са водили доста войни с Турция век и отгоре (ако не се лъжа :).

59

Анонимен

преди 2 години

Един истински велик българин като Раковски, Левски, Захари Стоянов, дори и върлия русофил Иван Вазов, проглеждат рано или късно! При Вазов е късно; някъде 1913-1916 г. пише вече с омерзение, жал, вероятно и срам за "руски братя". Прочетете му късната поезия. Та защо историкът-патриот Петко Йотов """"да се върти долу ако може да види какви продажни гнусни мекерета са го наследили""". Би се зарадвал, че архиви се отварят все повече не за ссср-ския вариант, а за родната история с окупатора русия!

58

До 66

преди 2 години

Да, да автономно княжество със собствен закон. Но определено се говори за България, описват се границите и, формата на управление.

57

Анонимен

преди 2 години

Едно време историята се пишеше от победителите, явно сега се пише от предателите.

56

Анонимен

преди 2 години

Санстефанският договор е между русия и Турция, за край на поредната руско-турска война. В нея НЕ се говори да има независима държава България. Има територии под руска окупация и на местна издръжка. Няма посочен срок за Временното руско управление. Т.е. можело е да е временна окупацията още 100 и повече години. Западът не е искал руски войски тук! Затова този въпрос за срок на окупацията е, всъщност, горещия картоф", обсъждан най-много на Берлинската конференция 1879. Княжеството бе създадено там

55

Анонимен

преди 2 години

И ние сме против войната! И винаги ще бъдем. Ама май като братското НАТО бомбардира съседна Сърбия, а някои ракети даже падаха в България, тогава от това музейче нямаха проблеми с войната? Защо така?

54

Анонимен

преди 2 години

В това музейче смешно освен трабанта на Моньо лимузината на Мустафа кога ще сложат на видно място?

53

Анонимен

преди 2 години

Един истински велик българин като полковник Петко Йотов, бог да го прости, сега щеше да се върти долу ако може да види какви продажни гнусни мекерета са го наследили и използват музея за тяхна бащиния! Оставка, Пенкова! Ти си срам за този музей!

52

До 48

преди 2 години

Не лъжи. В Санстефанския договор се дава независимост на България и се посочва кои територии включва. Дава се независимост на други държави, били автономни преди това. Урежда се въпросът с репарациите. Единственото вярно е, че в Санстефанския договор няма посочен срок за Временното руско управление.

51

Анонимен

преди 2 години

срам и позор както за музея, така и за правителството което го допуска. кирчо тъ по то да подава оставка преди да бъде изметен от народа

50

Анонимен

преди 2 години

Ние на 3-ти със сигурност ще се сетим на кого ДЪЛЖИМ свободата и живота си , и със сигурност няма да спрем го казваме и на децата си. Пък духачите да благодарят на Байдън и на Далай лама ако щат.

49

Живко от Варна

преди 2 години

България за да стани супер мега държава, запознайте се с мен и ме издигнете да бъда владетел на България!Няма да викам и няма да бъда лош !Аз съм роден за истински и независим владетел, запознайте се с мен и ще разберете, че това е истина !

48

Анонимен

преди 2 години

Невиждан срам! Забраняват ни да ходим на Шипка, забраняват ни да почитаме славните български генерали, забраняват ни да посещаваме и музеи! Позор невиждан! Вие българи и сте изобщо там на Черковна? На тая директорка този музей да не й е бащиния? Това частен музей ли е?

47

до # 23

преди 2 години

Нека да отчетем, че епопеята на Шипка е била преди 145 г. и заради сегашната война между два славянски народи да не хвърляме кал върху тези, които са ни освободили. Да не би двамата харвардци да милеят много за майка България? Единият от тях - просто Киро се отчита пред Козяк и дори беше готов да подари няколкостотин РПГна ВСУ. Забрав ихме бомбардировките над София през декември 1943-януари 1944, с убити няколко хиля ди софиянци и разрушена София, демокрацията на САЩ в Ирак,Либия, Сирия,Сърбия

46

Анонимен

преди 2 години

И тези ми протестират за повече пари! И на какво основание? Освен да кандидатствате по този начин към американските фондации за антибългарско финансиране?