103

Учител

преди 2 години

МОН първо да оправят програмата, учебниците и материала, който се преподава!!! Всички учебници са писани от хора, които нямат и ден стаж в реална среда! Пълно е с излишни и ненужни неща, които могат да бъдат заместени с действително полезна информация за децата! Те и в края на учебната година удължават учебните дни с цел "наваксване". Моля ви!!! Някой, който цяла година не е наваксал, едва ли едни допълнителни 10 дни ще му напълнят главата със знания! Кога МОН ще се спрат вече с всички безумия?

102

Начало на 01.октомвр

преди 2 години

Начало на 01.октомври, точка!СУ защо започват тогава???

101

Анонимен

преди 2 години

Мисля, че министъра е очевидно е не само умен, но и хитър.С идеята за такава промяна, която очевидно е безумна и не се подкрепя от хората в активна възраст, демек родителите на ученици, изчезват всякакви очаквания за качествено образование! Хвърля се на хората нещо шокиращо и те забравят за всичко друго. Така с тази тема и с тази за обединението на ВУЗ, спокойно ще изкара 4 години или докато ги търпи народа...

100

Това да е проблемът

преди 2 години

Поредната глупост, която се замисля, вместо да се погрижат за качествено образование на децата в училище. Преподаването отдавна е пародия, дават се едни и същи тестове на всички паралелки, отговорите се предават между децата, оценките са необективни. Пускат се предимно тестове по всички предмети за по-лесна проверка от учителите. Отделно материалът е пълен с излишна информация, която натоварва децата и те не могат да отсеят и запомнят най-важното. Но иначе първият учебен ден им е трън в очите?!

99

НЕ!

преди 2 години

Абсурдно предложение! На 1-ви, 6-ти септември температурите са високи! Особено в големите градове, които са нападнати от сел-ян и където няма зеленина и простор!

98

Анонимен

преди 2 години

Важно е децата да са в училище и да са необразовани. Горе-долу успешно се справят с реформите в МОН.

97

Анонимен

преди 2 години

Социализмът много ни даде, капитализмът много ни отне. Сега капитализмът ни отне 10 дни лятна ваканция.

96

Анонимен

преди 2 години

Направо на 6 септември. Не разбирам, какъв е този зор да преместим началото на учебната година??? Това ли е най - важно да направим в образованието.

95

Алко

преди 2 години

Предполагам, че министърът има доста сериозни психически проблеми!!! 5-7 сеп температурите са все още около 30 гр. Като министър би трябвало да знае на каква географска ширина се намираме! Какво си мисли, че ще постигне с по-големи зимни ваканции??? Всички знаем, че училището е само формално след 24 май! По-дебре си преразгледайте материала, който се учи и го съкратете!!! Пълно е с безмислени в бъдещия живот "знания", които се преподават като пълнеж!!!

94

Бат Боко

преди 2 години

Що направо от 15 Юли не започнат... Пу *****.... Все от запада гледате... Големи "европейци" станахме вече

93

Анонимен

преди 2 години

Министърът преди да направи почването на учебната година по-рано да седне в една южна стая само с пердета и без климатик и да издържи поне 6 часа било то и учебни, и тогава да взима решения. Пак есперименти на чужд гръб.

92

Добре ама да е от 1

преди 2 години

Добре нека да започват от 1-ви септември няма лошо добре е така.

91

123

преди 2 години

Не случайно учебната година по света започва по различно време. Това зависи от климатичните условия. Тук е топло и горещо и затова започват по-късно. Представяте ли си навън 35-40 градуса и да ги затворят децата по цял ден в стаите. Това ще е пълна загуба на време. Миналата година удължиха на годината с 15 дена и нищо не постигнаха. Още на 25 май бяха оформрни и матурите бяха минали, но ходеха до 15 юни. Пурво помислете добре, пук после правете реформи.

90

Q

преди 2 години

Министърът да се съобрази с болшинството учители, които не желаят по- ранно започване на учебната година.

89

www

преди 2 години

15 септември е традиция за българското училище, която не трябва да се променя. Има много други по-важни неща, на които да бъде поставен акцент. Най-важно е качеството на придобитите знания. В тази посока трябва да е насочено вниманието. Една седмица по-ранно започване не е от съществено значение. Освен това при нас времето през септември е много по топло от времето в Германия например.

88

Истината

преди 2 години

Най-удачно е да почват на 1 Септември и да имат по-дълга Зимна и Пролетна ваканция

87

аааа не

преди 2 години

Не може, тогава сме на евтино море.

86

Нищо хубаво

преди 2 години

И нищо ново - нито учителите ще са доволни, нито родителите - да не говорим за децата!

85

Анонимен

преди 2 години

Всъщност, учебната година би следвало вече да започва на 1-октомври, защото лятото е по-дълго и по-приятно. Децата трябва да си починат хубаво. Който иска да учи, винаги ще учи. Който си е дете на бачкатори берачи на малини, в 90% От случаите става берач, кофражист, унесесар или подобна утaйкa.

84

не!

преди 2 години

Ама някой да каже на този гном да остави децата на мира!!!