171

до 197

преди 2 години

Ама аз не съм Иван. Иван не може да върши моята работа, както аз не мога да върша неговата. За добро фермерство, върнете Ивановците. Всяка жаба да си знае гьола.

170

До 195

преди 2 години

Еми ето, имаш поле за изява, давай, прави ферма и почвай! Какво чакаш? Нали ти се ядат хубави зеленчуци и искаш да даваш високи заплати, давай!

169

до 192

преди 2 години

Иван отдавна напусна, още когато му повишиха таксата за сергията- отиде в чужбина, в Унгария. И стана успешен бизнесмен. Унгарците ядат вкусни плодове и зеленчуци от неговото производство и търговия. А ние внасяме пластмасови от къде ли не. Други въпроси?

168

До 191

преди 2 години

Шом всичко си знаете, защо изобщо водим този разговор? Ето, държавата цъфти и връзва. Берете плодовете от многогодишния си труд и се наслаждавайте.. .Да ви е сладко!

167

До 190

преди 2 години

Тоест пазара сам е изритал конкурента на Иван и търси Иван, но Иван е зает да се жалва, че пустата му и демокрация не му дава безплатен магазин на центъра и това му пречи да произвежда и продава, така ли е? Иван да си намери някои които има магазин и да си предлага зеленчуците на него и тъкмо ще пести време и пари като не се занимава да стой по 8 часа на тарабата, а ще си гледа градината и производството! Та с целия си рецитал така и не каза какво точно искаш от държавата? Безплатен магазин ли?

166

До 188

преди 2 години

Намалена осигуровка, субсидии, европомощи, ама той искал и безплатен магазин на пъпа на центъра да му дадат. Още нещо? Така и така сме тръгнали хеликоптер или яхта не искаш ли? Всеки търговец е длъжен да си намери сам магазин, и не е работа на производителя да продава, това е работа на търговеца, работата на производителя е да произвежда! Да си направи тараба в дома, щом всички го знаете и сте доволни от стоката му дали ще те бърка дали е на улица Х или на улица У? Пак ще ходиш ако ти искаш!

165

До 183

преди 2 години

На мястото на техните магазинчета беше изградена пристройка към супера, само за продажба на зеленчуци и плодове. Некачествени, скъпи, с една намръщена продавачка вътре.Вече нямаше конкуренция, но нямаше и клиенти-изненада!! След няколко години този супер беше препродаден, защото фалира. Но клиентите никога повече не видяха ония хубави плодове и зеленчуци, на нормални цени и продавани от усмихнати, любезни продавачи, като оня Иван. И сега държавата трябва да върне Ивановците.

164

До 188

преди 2 години

И как това ти пречи да си търсиш клиенти онлайн? Как нещо от преди 30 години е актуално сега? Да ще ги махнат, като бе е тяхна земята. Има такива които продават край пътя и познавам хора които пътуват по 2-3 км за да пазаруват от такива тараби. Извинения не се приемат! Казах ти кажи какво точно искаш? Безплатно място да ти направят с данъците на хората за да си продаваш доматите ли? А безплатен бутик за шивача? А безплатен салон за фризьора? Стига с тоя соц бе! Като иска да продава да си купи!

163

до 183

преди 2 години

Всички малки търговци от вътре бяха изгонени, естествено. Намериха си по някоя барачка да продължат, ако могат. После на сергиите на плодовете и зеленчуците беше предложено да си платят за изграждане на магазинчета, залепени за старата сграда, за да не развалят имиджа на новия супер. Платиха. Инвестицията им трябваше да се изплати за 2-3 години.Но, не щеш ли, щом минаха тези 2 години , казаха им, че са заели място, което не им принадлежи. Събориха им магазинчетата. И те отидоха по барачки.

162

toti

преди 2 години

Навремето едни искаха шокова терапия,но не се решиха СМЕЛО и 30г лазим по дъното и пием мътилка и се храним с плактон/ха ха/не че е зле ,но сега тъпите офце ще си искат зелената ливада ,щото се страхуват да летят!! Давайте смели и да не ви пука,по лошо от това няма накаде да стане !!!

161

до 183

преди 2 години

А този Иван продаваше най-хубавите плодове и зеленчуци, цените му бяха най-балансирани, беше най-учтив и усмихнат. Пра/дядо му бил някога градинар в Австро-Унгария...и един ден този Иван посърна. Щял да се отказва от сергията. Защо? Общината им повишила таксите за сергиите. Един по един започнаха да се отказват и други. Нямахме вече такива хубави продукти на този пазар. После стана друго. Сградата на супера беше продадена на "наш човек" и там започна преустройство на модерен супермаркет.

160

До 181

преди 2 години

Досега единствения бранш които не плаща осигуровки в пълния им размер в земеделския! Субсидии получават, Европомощи им раздават! Какво още искаш? Да дойда аз, да си го отглеждам, прекопавам, поливам и накрая да ти платя за това удоволствие ли? Това ли искаш? Някои друг да го изработи, да ти го плати и ти само да се биеш в гърдите, че си фермер ли?

159

До 183

преди 2 години

Няма да пиша едно и също по 100 пъти. Вместо това, ще ти разкажа една история от реалността. В нашия град имаше един супермаркет, останал от соца. Вътре пълно с разни щандове на дребни търговци- парфюмерия, дрехи, играчки...Имаше и една част, в която беше хранителен магазин, пак с отделни щандове. Пред сградата имаше сергии с плодове и зеленчуци. Някои продавачи имаха по-хубава стока, други-не. Едни бяха по-усмихнати, други-намръщени. Имаше един -да го наречем Иван...

158

До 181

преди 2 години

Няма държава която да дойде и да ти вкара агънцата в кошарата! Започни, работи, покажи как става и други ще те последват! Държавата какво искаш да направи? Да хване всеки гражданин за врата и да ти го докара на крака ли? Какво искаш от държавата? Не говори с недомлъвки а кажи конкретно и ясно? Искаш ДДС да се намали с % ли? Искаш да ти намали осигуровките ли? Кажи какво искаш и защо и ще ти кажат дали може или не!

157

Анонимен

преди 2 години

Мой съвет е научете се нещо да правите и работете за себе си. Тук в България, рядко се ценят работниците.

156

До 176

преди 2 години

Няма нужда аз да събирам работници- малки фермери има достатъчно, както и кандидати за такива. Ако има подходящи условия, ще се намерят още много кандидати- никой не бяга от хубавото. Държавата трябва да осигури тези условия, защото именно тя ги е премахнала. Няма да преповтарям вече казани неща.

155

Анонимен

преди 2 години

По добре малки ферми с качествена продукция, отколкото голяма откъдето излиза отровна храна.

154

До 177

преди 2 години

Аз навремето съм брал, сега съм милионер и имам друг бизнес.

153

До 175

преди 2 години

Еми давай, събирай берачите и почвай да даваш по 100 лева на ден. Какво чакаш?

152

До 174

преди 2 години

Той ако е качествен си цени работниците. Стига с тия ножици в главата ти. Като искаш да даваш големи заплати купувай земя и прави нива, ферма или каквото там. Покажи как става? То суха теория как можело не е като да го направиш! Щели да се научат, ха. Ти първо няма да можеш да ги закараш на полето, че да почнеш да ги учиш! И докато се учат с години на това което вече е загубено кои ще ти издържа бизнеса? Държавата ли? След малко и безусловен базов доход ще искаш, че да можеш да се учиш 20 години