87

анонимен

преди 2 години

Най-честата причина за заминаването са парите! Но наистина не сме длъжни да създаваме лекари и мед. сестри за богатите страни. Крайно време е да намерят някакъв по-сносен модел, защото сме в ролята на глуууупака, каквото и да плещят какви права били имали, да ходели насам - натам, ами стойте тогава с триста лева пенсии и 700 лв заплати и отглеждайте деца и образовяйте скъпоструващи кадри за останалия свят да работят и да плащат данъци за тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

86

Промяната продължава

преди 2 години

Любовниците имат най-висш статут. Това е въвел ген. Радев още на предишната си позиция!

85

И какво?

преди 2 години

На Лена Бориславова - 7000 евро заплата, горе-долу толкова и на незаменимите кумци Лорер и т.н. А на лекарите 400 евро ви се струва добре!

84

Лоло

преди 2 години

Има медицински сестри и пожарникари,а за парамедици от години отказват да обучат и въведат,за да не объркат сметката на университета дето цуца от чждестранни и други студенти.

83

Анонимен

преди 2 години

държавна поръчка в МУ пак се плаща- 500 лв семестриална такса си има- поне за София, въпреки ужасните изпити по Химия и Биология, не е безплатно! отделно има платено обучение, което вече си е сериозна сума - 5000 лв на семестър!

82

Лоло

преди 2 години

И трябва да кихнеш 50 000 лева подкуп за да те назначат или да те вземат да специализираш в болница или да си лубовничка на чичкоа доктор-шеф или и двете.Ако си млада лекарка в бърза помощ през нощните смени пак шефа дофтор ще се пробва...Така беше преди 15 години,сега незнам.Корупция и морална развала в дълбочина.

81

относно образованиет

преди 2 години

Явно не сте наясно, че образованието не е безплатно- дори в държавна поръчка, където цедката е страшна (за справка сегашния випуск 1-ви на МУ- от приети 180 държавна поръчка се явиха с общо над 4200 кандидати, което е средно 25 човека за място) се плаща такса..така, че изобщо нищо не ги задължава..извоювали са си мястото децата и след всичкото учене имат пълното право да заминат с 200 км/ч където ще ги ценят!!!!

80

Анонимен

преди 2 години

Я всички които учат медицина държавна поръчка в бг да ги задължават 6 години да работят за държавата. Трябва да си озплатят безплатното обучение към данъкоплатеца. Така ще се реши проблема с медицинския персонал.

79

Анонимен

преди 2 години

Само да питам - а пробвали ли сте да плащате на лекарите? Жена ми е лекар, знам колко получава. За незнаещите - 90% от парите за здравеопазване ги вземат само 10% от лекарите. После не се чудете, как лекарите отиват в Германия/Франция/Белгия за 7000 евро, а тука остават или тарикатите или врачките.

78

Да не говорим,

преди 2 години

До Лекар със////че лекаря няма нормирано работно време. Работи денонощно целогодишно. И срещу това - фингер получава.

77

Лекар със

преди 2 години

До Анонимен//// специалност го назначават на 1300 лв бруто. Чисто няма и 1000 лв.За да получи 2000 лв трябва да работи и на друго място или в частна клиника. Може да си вземе жена касиерка в Лидъл,та тя да го храни.Големите пари ги вземат шефове на отделения в големи болници или шефове на цели болници ,вкл. и частни такива.

76

Анонимен

преди 2 години

Един *** на 18 години, говорещ запазен език, взима на първата работа в колцентър повече пари от лекар, а не носи никаква отговорност! Един хамалин взима повече от лекар от спешна помощ! Засрамете се! Лекарят трябва да е много добре платен и много уважаван. Личната трагедия много боли, но държавата трябва на тия хора да подсигури много големи заплати!

75

Анонимен

преди 2 години

Не може да ревете, щом не плащате! Не може един майстор на плочки да вземе 4-5к на месец, а един лекар с 2к! Лекарите са ФУНДАМЕНТ! Ние не можем без тях и ревем, че не ни спасяват, ама ако ни увеличат здравната осигуровка, ще опищим света! Трябва да дадем от нас! Какво да направи лекарят, че държавата не е уредена? Да живее на коричка хляб?

74

Анонимен

преди 2 години

Всички хора със заболявания трябва да се ваксинират задължително. При останалите по желание. Трябва да се отдели болница, чиста от Ковид! Трябва да се обичат парамедици по повече от 12 месеца - поне 2 годишен институт, после трябва да стажуват с екип поне година. Трябва да са много добре заплатени. Трябва да започнем да плащаме по 1 лев на телефонен абонат за спешна помощ (данък някакъв) към сметката за телефон. Трябва всички да участваме, защото няма да стане без пари и от самосебе си!

73

Хич да не ти пука

преди 2 години

До Анонимен//то и деца не се раждат ,а и българите са първи по изчезване в класациите. Но вярвак ми не учителите и лекарите са криви затова. А самата маса.

72

До лекар

преди 2 години

Толкова си лекар, колкото аз - Бил Гейтс.

71

Анонимен

преди 2 години

Сега няма лекари, утре учители и така до закриване на държавата. От много "акъл"

70

До 67

преди 2 години

ТОЧНО ТАКА Е. И тогава, и сега - САМО С ВРЪЗКИ НАВСЯКЪДЕ. Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ. СТАВА ФАЛ С ДЪРЖАВАТА. "КОНКУРСИТЕ" НЕ СА КОНКУРСИ.

69

Има си я

преди 2 години

До Анонименспециалността фелдшер. Наричат ги лекарски асистенти. Но учат по 4 години и нямат право на самостоятелна дейност ,а са под ръководство на лекар/и. Съответно масата млади хора не желаят това. И предпочитат да завършат медицина.

68

До Лекар

преди 2 години

"Аре беохльови, слагате минуси, поне кажете защо" - - - Тук, например, е заради не особено грамотното ти писане и обръщението къмхората. Все си има причина да ти слагат минуси. С такова държание е повече от нормално.