211

Анонимен

преди 2 години

До 260.Имало е власт през втората световна война,която сключила договор с Хитлер и имало е партизани ,които са били срещу това.)))))Това не вярно, когато България влиза Тристранният Пакт комунистите и СССР одобряват това.Достатачно е да прочетеш в.,, Работническо Дело" от онова време.

210

Анонимен

преди 2 години

Само за ваша информация.В Македония партизаните са били над 110 000.Там са се борили срещу Българските,Албанските,Германските и Сърбските и Италиански войски,които са били в пакта на Хитлер.Интересно е че във всички балкански държави има хора,които са на страната на Хитлер,единствено Македонци няма хора които да са на страната на Хитлер.Македония е една от първите свободни територии през втората световна война.Има свободни градове през 1943 година.

209

Анонимен

преди 2 години

Защото казваш Ние сме били окупатори или ние не сме били,ние сме били про-фашисти или не.Това е грешката Ви във вашето съзнание.Аз лично нямам и не искам да имам общо нито с фашистите,нито с комунистите и нямам общо.Македонците не наричат мен или теб окупатор или каквото и да е ,а тези който са били на власт през втората световна война.В България имало партизанска война срещу про-нацисткото управление.До кога с тезата комплекси.Сега сме 2022 година,а на 1946 година.

208

Също

преди 2 години

До Фактолог И аз съм на това мнение. Дали България е била фашистка или профашистка държава... все тая. В Македония обаче българската държава пипа с мекия брус за разлика от старите територии където няма партизанини дадени на съд и съдени,трепят деца и жени,палят яташки къщи. Дори и по мракобесния ЗЗД е трябвало да има съд за противниците на властта.

207

А сега

преди 2 години

До До фактите А сега въобще не е сигурно дали българската популация е наполовината на албанци,турци,гюпци,бошняци,куци власи и сърби взети заедно.

206

Фактолог

преди 2 години

По-скоро мисля че е обратното - може да сме били фашисти тогава - но точно в Македония окупатори не сме били. Като твърдят че сме окупатори значи се считат за сърби, тъй като македонската бановина по-това време е била част от Кралство на сърби, хървати и словенци и тогава в македонските земи все са били българи - тоест ние тях сме си ги присъединили като българска област - а де фекто сме окупирали Кралството на сърби, хървати и словенци.

205

Македонски Историк

преди 2 години

Обяснявам- Българите от Македония, които са два пъти повече от Македонците от Македония/които също са Българи/ са окупирали Македония в полза на профашистка България. Македонците от Македония са се борили упорито, срещайки профашисткият окупатор с цветя, хляб и сол!

204

Най-големият

преди 2 години

враг на Българите и България е бкп/бсп. Георги Димитров преименува Българите в макета. ЦК на Бкп дарява тленните останки на Българина Гоце Делчев на Скопие. Сега северомакетата използват тези антиБългарски манипулации на комунисите срещу България.А от 100 годишната бсп нито дума , нито стон., все едно в историята са прескочили този антиБългарски период.

203

Анонимен

преди 2 години

До 247 Айде стига спекулации!В изданието на Енциклопедия Британика от 1911 г. са посочени следните статистически данни за населението на Македония:Българи: 1 150 000, от които, 1 000 000 православни и 150 000 мюсюлманиТурци: 500 000 (мюсюлмани)Гърци: 250 000, от които 240 000 православни и 10 000 мюсюлманиАлбанци: 120 000, от които 110 000 мюсюлмани и 10 000 православниВласи: 90 000 православни и 3000 мюсюлманиЕвреи: 75 000Цигани: 50 000, от които 35 000 православни и 15 000 мюсюлмани

202

До Бунгар

преди 2 години

Много ти е опростена платката !

201

До фактите

преди 2 години

Вярно е, имало е селища, в които са преобладавали гърците, а в Скопие например най-многобройни са били турците, тъй като били концентрирани предимно там, но като цяло българското население е било 2-3 пъти повече от всички останали взети заедно ! И все още е, понеже ония, които тогава са се наричали българи, сега се наричат "македонци" !

200

Анонимен

преди 2 години

Омръзна ми да чета непрекъснато за РСМ. Българите обичат Македония и са добронамерени към тях. Сега чак разбирам те колко силно ни мразят. Престанете да пишете непрекъснато за тях. Да си живеят техния живот.

199

Фънк

преди 2 години

А за сръбска окупация пише ли в тия учебници?

198

Анонимен

преди 2 години

Никога ЕС за РСМ! Това са промити мозъци и загубени души.

197

Парадоксът е

преди 2 години

В това, че след 1945-та, сръбски учители идват в Пиринския край, да учат хората на "македонски език"!

196

мдаа

преди 2 години

Как ще се съгласят да признаят историческата истина и реалност , това значи вкупом всички "професори историчари" да бъдат разкрити като неуки шарлатани и да останат без работа , ще трябва да мият чинии по кафаните . Същото важи и за пишещите там на тази "шльокавица" "интелектуалци " , които ще се окажат неграмотни . Ами удбашите дето командорят сега , ще трябва да идат да полежат в Идризово за престъпления към населението във Варсдарско !

195

Анонимен

преди 2 години

"Един приятел си прави ДНК тест и беше много разочарован" - Патриоти не трябва да си правят такива тестове. Те са само за хора с отворено мислене, без предрасъдъци, патриотизъм и расизъм. Национализмът е измислен в края на 18 век. Сега е много модерно да се създават нови нации.

194

Анонимен

преди 2 години

Драги, Драги, колко ли се срамува деда ти от тебе?

193

vesi

преди 2 години

умнико, територията, която населяват "македонците" се нарича Кутмичевица, а фашизъм е течение по времето на управлението на Б.Мусолини в Италия.Каква окупация, какви 5 лева, аман от пишман историци ...слепи сте, слепии и разделени

192

До "

преди 2 години

"Македонец" - внукът на Питу Гули, пише че е българин. Живее в САщ и след опита за покушение на Папата се опитва да защити България, че няма вина и не е замесена в него. ФБР го арестува на няколко пъти. До 231 - Русия прилъгва на няколко пъти българи да се преселят в Русия, а на тяхно място иска да засели хора изповядващи ислям. Целта е прекрояване на етничедската карта на Балканите! Така се появяват Таврийските българи.