23

Анонимен

преди 2 години

Спират всякакви ядрени и топло електроцентрали и се правят на силни на Русия, че нямали да й ползват газта. Отговора на Путин - ок, стойте на тъмно и студено.

22

Анонимен

преди 2 години

До Lina Хубава ти е идеята, ама знаеш ли от колко време не съществува Занзибар?

21

Анонимен

преди 2 години

Taню, някои еесовци имат огромни подземни газохранилища и не са кухи да ги напълнят с прескъп газ. Нещо чакат, а докато чакат обемите на газа в огромните им подземни газохранилища, паднаха под 50% от общия обем. Забележително е какво се случи миналата пролет. Тогава обемите на газа в огромните им подземни газохранилища пак бяха под 50% от общия обем И те пак не бяха кухи да ги напълнят със скъп газ и чакаха лятото. През лятото цената му не падна, а през есента отбеляза невиждан скок.

20

Taню

преди 2 години

Ей... Ама сте редко смeшни псeвдопaтриoтарчетaта тук. Пак казвам, дано ви плащат в някаква стабилна валута, а не в бiрсум-ки. Ясно е, че сте масово от прoвaнса, на държавна хрaнилка, дефакто нереализирaни лyзъpи, неможещи нищо в един все по-комплексен и плашещ ви свят... Моите съжаления за вас...

19

Байдън младши

преди 2 години

Всеки сам си преценя. Аз нямам интерес руски газ да преминава през СП2 и мога да наложа санкции на Русия. Ако искам, и война ще им спретна.

18

РЕЦИПРОЧНО

преди 2 години

Путин постави ЕС на "ПАУЗА"....

17

мдаа

преди 2 години

До Анонимен 9 ... Аз също съм си задавал този въпрос. И един от отговорите може би е, че СП1 е строен и пуснат 2010-2011г. А СП2 се започна след 2014г. след преврата в Украйна и след като тръбите там май са на байдъновци. Та ако СП2 заработи, ще прекрати изцяло транзита на руски газ през Украйна. Няма приходи за Украйна и за байдъновци. Иначе защо всички - ЕС и САЩ са се затормозили и налагат, че руски газ трябва да се транзитира през Украйна?! На нас не ни разрешиха ЮП, но на тия ...?!

16

Анонимен

преди 2 години

Коментаторите-патриоти, Европа има газ. Никой не мръзне, не ставайте глупави! Просто намаляват количествата. Затова САЩ започнаха доставки.

15

Taню

преди 2 години

Нормално! Чакат бoярищницитe да клекнат, че се оляха с цените. Залогът тук е да работи само СП1, защото заработи ли другия, Украйна е чаЛ - това се има предвид. А за питащия - да, всяка западна държава има огромни хранилища - и какво, да ги напълнят с прескъп газ? Кой е толко тъn... Всичкото са мерки за противопоставяне на болното жyжe...

14

Анонимен

преди 2 години

Що не спрат всички доставки на газ и нефт от Русия, като са толкова ербап?__________________ А Путин, като е ербап, що не ги спира?! Не му отърва! Защо търси всякакви начини да му лицензират новия СП? Нужни са му сделките с Европа. От Китай не печели особено ...

13

Със СП 1

преди 2 години

Имаше същите проблеми и заплахи за санкции.

12

Анонимен

преди 2 години

Някой може ли да обясни шизофренията: Северн Поток 1 работи и не може да е политическо оръжие, Северен Поток 2 ако заработи - може да е политическо оръжие?__________________ Грубо: СП 1 си има обем. Към него се добавя новия обем по СП2, който е газа, транзитиращи до СП2 през Украйна! Т.е. газова война срещу Украйна. Ако няма СП2, русия трябва да продължи с доставки за Европа през Украйна!

11

Ако искат

преди 2 години

Да го нарежат на дилди и да го използват за каквото намерят за добре. Русия отдавна си е избила парите за него и ги е вложила в Китайски поток.

10

ZDF

преди 2 години

Поставяйки по този начин и себе си на пауза ! Акъл море , глава шамандура 1

9

Анонимен

преди 2 години

Някой може ли да обясни шизофренията: Северн Поток 1 работи и не може да е политическо оръжие, Северен Поток 2 ако заработи - може да е политическо оръжие?

8

Анонимен

преди 2 години

А паузата ,че и минуса на нашите доходи?

7

Анонимен

преди 2 години

Ей, много забавни тия от ЕС... сами си вдигнаха цените на газа, бленувайки за зелени и пембени идеи, после реват че СП2 можело да се ползва за политическо оръжие... Това все едно сам да си блъскаш главата в стената и после да се оплакваш че те боли и да гласуваш санкции срещу стената, защото била прекалено твърда. Лошото е, че и нас ни боли главата, без да сме искали да си я блъскаме, но са ни задължили и ние да си я блъскаме... а ако откажем да си я блъскаме: ще ни глобят...

6

Анонимен

преди 2 години

Що не спрат всички доставки на газ и нефт от Русия, като са толкова ербап?

5

Анонимен

преди 2 години

Че той Северен Поток е на пауза по начало, а Европа си стои на студено с епични цени. Направо да се зачудиш дали някои държави с най-големите газови складове в ЕС не го правят нарочно за да печелят от газ на тройни цени. За един преател питам.

4

Анонимен

преди 2 години

ЕС ще направи всичко по силите си Русия да няма възможност да използва природния газ като оръжие, но не й стигат силиците и нищо не може да направи срещу мултимилиардните печалби на руската държава от продажбата на природен газ.